Ordinul nr 20/2010 privind pescuitul sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 12 Feb 2010, 13:20

razvan m. scrie:A nu se intelege ca tin partea sistemului la care s-a revenit. Si mie mi se pare nedrept ca unii care nu fac nimic pentru binele pescarilor si care, nu doar ca nu le reprezinta interesele, ci chiar au interese contrarii, sa se imbuibe pe carca noastra.

Sunt foarte sigur ca nu tii partea siatemului,dar eu as vrea ca pescarii sportivi/recreativi sa plateasca dreptul de a pescui pe apele publice cum platesc conducatorii auto dreptul de a circula pe drumurile publice.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Feb 2010, 13:45

gpdorin scrie: ................................................
Asa ca, nea Ioane, ce ne facem cu chitantele? ca logic am platit-o la trezorerie. :)
Legislatia - asa cum este ea - trebuie respectata si de ANPA si de asociatii.
Nu cred ca vor schimba anul asta HG 1016/2008.

Eu iti spun doar ce variante am eu (fara a intra in detalii ... e ca la sah in sensul ca nu-i spui adversarului ce vei muta inante de a vedea mutarea lui :wink: ) :
- Refuzul asociatiilor de a-mi elibera permisul de pescuit in conditiile HG 1016/2008 trebuie sa poata fi probat ; daca am aceasta proba pot face solicitare la Ministerul de Finante sa-mi inapoieze banii ... dar pot face si o sesizare domnului ministru (care, banuiesc eu, nu va fi prea incintat :twisted: sa restituie din banii colectati la bugetul de stat) !
- Acelasi refuz al asociatiilor trebuie neaparat comunicat ANPA sub forma unei petitii. Raspunsul la aceasta petitie trebuie sa fie in conformitate cu legislatia ... altfel e subiect de competenta institutiei avocatului Poporului.

Si ... surpriza :idea: ... uite ce am mai gasit !!!
Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite
republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 291 din 5 mai 2009
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
....................................................
c) conditionarea vanzarii unor marfuri sau prestarii unor servicii de cumpararea altor marfuri sau de prestarea de servicii;
...................................................
k) neexpunerea la vanzare a marfurilor existente, vanzarea preferentiala, refuzul nejustificat al vanzarii acestora sau al prestarii de servicii cuprinse in obiectul de activitate al operatorului economic;
...................................................
In concluzie, daca vrei sa mergi pe acesta cale, nu va fi usor. :oops: Ar fi bine sa fii pregatit sufleteste de oarece lupta. Fii pregatit si ca obtinerea permisului de pescuit sa dureze destul de mult ... probabil pina in prohibitie. :cry:

Eu cred ca fiecare e dispus sa lupte ... proportional cu pretul care il pune pe propria libertate !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Feb 2010, 14:01

:roll: :roll: :roll:

Permisul nu este o marfa ci un document cu regim special. Cred ca tu confunzi asociatiile de pescari sportivi cu vanzatorii ambulanti care vindeau facturi in spatele garii.
Asociatiile sunt persoane juridice non profit si fara scop lucrativ si nu chioscuri de vandut zarzavaturi, asa cum iti inchipui tu.
Mai studiaza. Mai multe lucruri de invatat.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Feb 2010, 14:13

apsalba scrie::roll: :roll: :roll:

Permisul nu este o marfa ci un document cu regim special. Cred ca tu confunzi asociatiile de pescari sportivi cu vanzatorii ambulanti care vindeau facturi in spatele garii.
Asociatiile sunt persoane juridice non profit si fara scop lucrativ si nu chioscuri de vandut zarzavaturi, asa cum iti inchipui tu.
Sunt de aceasi parere !

Orice asemanare intre un ONG (numit APS) si un "contrabandist" de zarzavaturi este ... pur intimplatoare ! :shock:

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 12 Feb 2010, 14:22

Ioan S. scrie:

Sunt de aceasi parere !

Orice asemanare intre un ONG (numit APS) si un "contrabandist" de zarzavaturi este ... pur intimplatoare ! :shock:
Pana una alta, trimit un email la sediul central ANPA, sa vad daca nu cumva filialele fac cam ce vor ele.
Da oare sa ma duc maine la pescuit numai cu chitanta? :)

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Feb 2010, 14:33

IoanS

Am spus ca tu crezi asta. Se pare ca esti de acord cu tine insuti. Si te intrebi de ce asociatiile se uita crucisi la tine. Eu in locul lor nu ti-as da permis decat dupa efectuarea a 100 ore munca in folosul comunitatii. De exemplu sa aduni rahatii lasti de pescari prin tufe.

gpdorin,

mail-uri ca ale tale sunt cu sutele pe zi la ANPA. Ti-asi sugera sa citesti legile si sa le pricepi mai bine decat IoanS.

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 12 Feb 2010, 14:35

Eu mai spun ca nu ma intereseaza pescuitul sportiv. Poti sa-ti aduni pescarii sportivi in nu stiu cate federatii,ligi,asociatii si sa-i duci la mii de competitii. EU VREAU SA PESCUIESC RECREATIV! cand am io timp liber. Aici e MAREA CONFUZIE:intre pescarii sportivi si pescarii recreativi ce pescuiesc cu undita(lanseta).
Asa ne trebuie daca legile sunt facute de tot felul de "oblio".
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Feb 2010, 14:53

apsalba scrie:
Eu in locul lor nu ti-as da permis decat dupa efectuarea a 100 ore munca in folosul comunitatii. De exemplu sa aduni rahatii lasti de pescari prin tufe.
:shock: :shock: :shock:

pe astia ti i-as indesa pe toti in gura aia spurcata ...

esti de pomana omule, lasa-ne sa pescuim si veze-ti de treburile tale in alta parte ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Feb 2010, 14:58

apsalba scrie:gpdorin,

mail-uri ca ale tale sunt cu sutele pe zi la ANPA. Ti-asi sugera sa citesti legile si sa le pricepi mai bine decat IoanS.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa trimita ... :lol:
apsalba scrie:IoanS

Am spus ca tu crezi asta. Se pare ca esti de acord cu tine insuti. Si te intrebi de ce asociatiile se uita crucisi la tine. Eu in locul lor nu ti-as da permis decat dupa efectuarea a 100 ore munca in folosul comunitatii. De exemplu sa aduni rahatii lasti de pescari prin tufe.
Vezi ca pescarii nu asteapta asta de la mine ... ci de la asociatii. :lol:
Vorbesc de asociatiile care le-au promis ca le imbunatatesc conditiile de pescuit ... si le-au luat si bani pentru asta. :roll:

Eu nu astept nimic de la asociatii ... lasati rahatii in tufe (ca sunt biodegradabili) ... sau iar vreti sa va inhamati la ceva care nu va cere nimeni si care se face pe munca unuia care nu vrea nimic altceva decit un banal permis de pescuit . :shock:

ducati desmo
junior
junior

Mesaj de ducati desmo » 12 Feb 2010, 15:02

omu asta nu intelege frate,are impresia ca suntem tampiti cu totii,dau la peste cu chitanta,un avocat a gasit portita legala(care e evidenta de fapt),astept amenzi si le contest,in paralel am vazut ca o asociatie a sesizat deja madr,avocatul poporului,org. ptr apararea drepturilor omului si altele,si o sa le sustin pe toate,NU VREAU SA MAI FIU PIONIER SI UTECIST na.
in alta ordine de idei eu pescuiesc pe dunare intre calarasi si fetesti,anu trecut stateau electricienii la rand sa dea toane,cine are curaj sa se dea la ei?DUNAREA A CUI E?
daca merg cu cortu tre sa ma inscriu in asociatia cortangiilor?
la pensionari si studenti PERMISUL DE PESCUIT E GRATIS de unde sa va dea oamenii astia bani?
plus ca mai e si criza,cred ca e coada la asociatii sa decarteze lumea bani

Scrie răspuns