Pe mine nu m-ai convins de necesitatea acestor planuri ... pentru ca, la citi bani v-au dat pescarii pina acum, daca erau necesare, le-ati fi indeplinit deja . Si in definitiv, cine comanda ... ala plateste.apsalba scrie:Mai fac odata unele precizari pe care pana acum le-am expus de nenemarate ori.Majoritaea covarsitoare a celor care expun pe acest forum acuza asociatiile de lipsa de activitate si chiar de fapte mult mai grave. Acum cand asociatiile sunt obligate prin OM sa isi arate si armonizeze actiunile in vederea crearii conditiilor de practicare a pescuitului sportiv, lucru prevazut expres in anexa 3 la ordin, este de asteptat ca si asociatiile sa puna conditii privind eliberarea permiselor de pescuit. Exemplu: sunt pescari, detinatori de permise de pescuit care sunt clar dovediti ca braconieri si care sfideaza pur si simplu pescarii seriosi. E de asteptat ca o asociatie responsabila sa identifice asemenea indivizi si sa nu le elibereze permise de pescuit. Cel putin noi nu o vom face. Sau este de asteptat ca asociatiile sa faca un minim instructaj celui care solicita permis de pescuit (si care nu este membru asociat) asupra cunostiintelor privind legislatia specifica. Se vede si de pe acest forum ca 90% din forumisti nu cunosc legislatia, asta si datorita deselor schimbari care se fac in legislatie in functie de interesele unora sau altora. Aceste actiuni implica niste costuri care in mod normal trebuie suporata de beneficiarul lor, in speta pescarul sportiv.
Cat priveste asociatiile, despre care am afirmat in cunostiinta de cauza ca se comporta ca niste SRL-uri, acum vor fi obligate sa-si armonizeze actiunile in asa fel ca toate sa contribuie la asigurarea conditiilor de pescuit pentru a evita situatii in care unii fac si altii doar beneficiaza. Este o chestiune corecta si care va evita situatii de genul ''hai la mine ca-i mai mica''. Nu va fi o solutie. Ex. FNPSR a lansat deja prima actiune comuna cu MMP si MADR privind identificarea si marcarea zonelor de pescuit, a zonelor protezate si a celor interzise, pentr a avea un minim control al activitatii de pescuit sportiv. Este evident ca nu vom accepta ca toate cheltuielile de marcare sa fie suportate de noi si altii sa beneficieze. De asta am invitat toate asociatiile sa se puna de acord asupra unui plan de actiuni comun si am solicitat ANPA sa ceara acest lucru tuturor asociatiilor astfel incat armonizarea ctiunilor sa fie doar vorba in vant.
Cam atat deocamdata.

Ce vreau sa spun este ca ati inceput-o prost si ati reusit sa decredibilizati total ideea ca asociatiile pot face si ceva bun in pescuitul din Romania.
Vad ca in continuare arunci "fumigene" ... profiti intr-un fel ca te afli in fata unor oameni care nu sunt dispusi sa riste amenda de la 300 la 600 lei cit prevede legea pentru pescuitul fara permis ... si le povestesti despre "amenda de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani" pe care le risca un greblas.

Cu astfel de povesti vrei sa ne abati atentia de la marea cacealma pe care ne-ai pregatit-o ... aia de a taxa accesul pe apele publice in numele unor planuri de management (scrise fara talent