gpdorin scrie:
................................................
Asa ca, nea Ioane, ce ne facem cu chitantele? ca logic am platit-o la trezorerie.
Legislatia - asa cum este ea - trebuie respectata si de ANPA si de asociatii.
Nu cred ca vor schimba anul asta HG 1016/2008.
Eu iti spun doar ce variante am eu (fara a intra in detalii ... e ca la sah in sensul ca nu-i spui adversarului ce vei muta inante de a vedea mutarea lui

) :
- Refuzul asociatiilor de a-mi elibera permisul de pescuit in conditiile HG 1016/2008 trebuie sa poata fi probat ; daca am aceasta proba pot face solicitare la Ministerul de Finante sa-mi inapoieze banii ... dar pot face si o sesizare domnului ministru (care, banuiesc eu, nu va fi prea incintat

sa restituie din banii colectati la bugetul de stat) !
- Acelasi refuz al asociatiilor trebuie neaparat comunicat ANPA sub forma unei petitii. Raspunsul la aceasta petitie trebuie sa fie in conformitate cu legislatia ... altfel e subiect de competenta institutiei avocatului Poporului.
Si ... surpriza

... uite ce am mai gasit !!!
Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite
republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 291 din 5 mai 2009
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
....................................................
c) conditionarea vanzarii unor marfuri sau prestarii unor servicii de cumpararea altor marfuri sau de prestarea de servicii;
...................................................
k) neexpunerea la vanzare a marfurilor existente, vanzarea preferentiala, refuzul nejustificat al vanzarii acestora sau al prestarii de servicii cuprinse in obiectul de activitate al operatorului economic;
...................................................
In concluzie, daca vrei sa mergi pe acesta cale, nu va fi usor.

Ar fi bine sa fii pregatit sufleteste de oarece lupta. Fii pregatit si ca obtinerea permisului de pescuit sa dureze destul de mult ... probabil pina in prohibitie.
Eu cred ca fiecare e dispus sa lupte ... proportional cu pretul care il pune pe propria libertate !