Ordinul nr 20/2010 privind pescuitul sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
[quote="zvic"]Pai de ce nu mai incaseaza trezoreria aceasta taxa, in lege spune ca se poate, partea aia mai e valabila sau nu ?
iovys, in sj nu e bine ca trebe sa platesti "taxa de inscriere" in asociatie daca nu ai vizat permisul anul trecut.[/quote]
Stai linistit acea taxa "exceptionala" cum o numesc ei, nu stiu daca o sa o poata cere. Taxarea retroactiva este ilegala, si pana la urma ei nu au avut nici un drept anul trecut(practic au fost un fel de cameleon care a atras pescari in asociatie, cu toate ca stiau ca nu vor avea nici un drept asupra apelor)
iovys, in sj nu e bine ca trebe sa platesti "taxa de inscriere" in asociatie daca nu ai vizat permisul anul trecut.[/quote]
Stai linistit acea taxa "exceptionala" cum o numesc ei, nu stiu daca o sa o poata cere. Taxarea retroactiva este ilegala, si pana la urma ei nu au avut nici un drept anul trecut(practic au fost un fel de cameleon care a atras pescari in asociatie, cu toate ca stiau ca nu vor avea nici un drept asupra apelor)
iovys scrie:Corect! zvonurile ca a fost platita contravaloarea permiselor la trezorerie e can can.old_radu scrie:...stati relax...au incercat altii , inca din primele zile ale acestui an.zvic scrie:Pai sa zicem ca eu ma duc la trezorerie si platesc la fel ca si anul trecut taxa aia de eliberare a permisului de pescuit. ...
Trezoreria nu mai incaseaza aceasta taxa , asa ca discutia nu merita continuata in directia aceasta.
...o sa luam permisele de la magazin , cum zice apsalba
...fiti fara nadejde !
Sa posteze chitanta pe 2010 (cine o are)
Uite aici citeva chitante pe 2010 ! Sunt chitante din 5 si 7 ianuarie 2010 !

@TeodorTeodor scrie:"Permisul de pescuit", catonasul in sine, e doar dovada faptului ca statul si-a incasat o taxa, impozit. Puteti face o analogie cu timbrele de pe tigari, bauturi, etc.
Permisul nu are un "pret", c/valoarea sa este o taxa. La o taxa nu poti pune adaos comercial, aplica comisioane, TVA si/sau alte nebunii.
Una dintre imaginile de mai sus este dovada ca subsemnatul a achitat statului o taxa ... si uite ca nu e permis de pescuit !

Pai si daca nu vrea sa-i fie restituita ?
Oricum articolul ala spune asa:
"In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor"
Daca asociatia nu ii elibereaza permisul, care conditie de licentiere sau autorizare nu a fost indeplinita ? Eventual partea aia din contractul pe care il face asociatia cu ANPA prin care se obliga sa elibereze permise de pescuit ? Ori daca asociatia nu respecta contractul ce se intampla ?
Oricum articolul ala spune asa:
"In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor"
Daca asociatia nu ii elibereaza permisul, care conditie de licentiere sau autorizare nu a fost indeplinita ? Eventual partea aia din contractul pe care il face asociatia cu ANPA prin care se obliga sa elibereze permise de pescuit ? Ori daca asociatia nu respecta contractul ce se intampla ?
[quote="apsalba"]Intradevar, statul a incasat taxa. Dar o poate si restitui daca nu sunt indeplinite prevederile art. 10 alin. ultim din HG 1016/2008. Cine citeste sa si inteleaga.[/quote]
Ma indoiesc ca o asociatie isi va indeplini sarcinile, mai ales daca e una singura in judet. Ti-am mai pus intrebarea odata si nu ai raspuns concret:
Ce se intampla cu asociatia, si mai important cu membrii acesteia, in cazul ca i se retrage licenta, sau autorizatia(implicit dreptul) de practicare a pescuitului recreativ/sportiv? Cine va administra acele ape, avand in vedere ca nu mai este alta asociatie in judet? si in ce conditii se va pescui pe acele ape?
Ma indoiesc ca o asociatie isi va indeplini sarcinile, mai ales daca e una singura in judet. Ti-am mai pus intrebarea odata si nu ai raspuns concret:
Ce se intampla cu asociatia, si mai important cu membrii acesteia, in cazul ca i se retrage licenta, sau autorizatia(implicit dreptul) de practicare a pescuitului recreativ/sportiv? Cine va administra acele ape, avand in vedere ca nu mai este alta asociatie in judet? si in ce conditii se va pescui pe acele ape?
Mai fac odata unele precizari pe care pana acum le-am expus de nenemarate ori.Majoritaea covarsitoare a celor care expun pe acest forum acuza asociatiile de lipsa de activitate si chiar de fapte mult mai grave. Acum cand asociatiile sunt obligate prin OM sa isi arate si armonizeze actiunile in vederea crearii conditiilor de practicare a pescuitului sportiv, lucru prevazut expres in anexa 3 la ordin, este de asteptat ca si asociatiile sa puna conditii privind eliberarea permiselor de pescuit. Exemplu: sunt pescari, detinatori de permise de pescuit care sunt clar dovediti ca braconieri si care sfideaza pur si simplu pescarii seriosi. E de asteptat ca o asociatie responsabila sa identifice asemenea indivizi si sa nu le elibereze permise de pescuit. Cel putin noi nu o vom face. Sau este de asteptat ca asociatiile sa faca un minim instructaj celui care solicita permis de pescuit (si care nu este membru asociat) asupra cunostiintelor privind legislatia specifica. Se vede si de pe acest forum ca 90% din forumisti nu cunosc legislatia, asta si datorita deselor schimbari care se fac in legislatie in functie de interesele unora sau altora. Aceste actiuni implica niste costuri care in mod normal trebuie suporata de beneficiarul lor, in speta pescarul sportiv.
Cat priveste asociatiile, despre care am afirmat in cunostiinta de cauza ca se comporta ca niste SRL-uri, acum vor fi obligate sa-si armonizeze actiunile in asa fel ca toate sa contribuie la asigurarea conditiilor de pescuit pentru a evita situatii in care unii fac si altii doar beneficiaza. Este o chestiune corecta si care va evita situatii de genul ''hai la mine ca-i mai mica''. Nu va fi o solutie. Ex. FNPSR a lansat deja prima actiune comuna cu MMP si MADR privind identificarea si marcarea zonelor de pescuit, a zonelor protezate si a celor interzise, pentr a avea un minim control al activitatii de pescuit sportiv. Este evident ca nu vom accepta ca toate cheltuielile de marcare sa fie suportate de noi si altii sa beneficieze. De asta am invitat toate asociatiile sa se puna de acord asupra unui plan de actiuni comun si am solicitat ANPA sa ceara acest lucru tuturor asociatiilor astfel incat armonizarea ctiunilor sa fie doar vorba in vant.
Cam atat deocamdata.
Cat priveste asociatiile, despre care am afirmat in cunostiinta de cauza ca se comporta ca niste SRL-uri, acum vor fi obligate sa-si armonizeze actiunile in asa fel ca toate sa contribuie la asigurarea conditiilor de pescuit pentru a evita situatii in care unii fac si altii doar beneficiaza. Este o chestiune corecta si care va evita situatii de genul ''hai la mine ca-i mai mica''. Nu va fi o solutie. Ex. FNPSR a lansat deja prima actiune comuna cu MMP si MADR privind identificarea si marcarea zonelor de pescuit, a zonelor protezate si a celor interzise, pentr a avea un minim control al activitatii de pescuit sportiv. Este evident ca nu vom accepta ca toate cheltuielile de marcare sa fie suportate de noi si altii sa beneficieze. De asta am invitat toate asociatiile sa se puna de acord asupra unui plan de actiuni comun si am solicitat ANPA sa ceara acest lucru tuturor asociatiilor astfel incat armonizarea ctiunilor sa fie doar vorba in vant.
Cam atat deocamdata.
Nu uita ca de motivul pentru care statul va trebui sa restituie baniiadiwolf scrie:statul sa returneze bani????apsalba scrie:Intradevar, statul a incasat taxa. Dar o poate si restitui daca nu sunt indeplinite prevederile art. 10 alin. ultim din HG 1016/2008. Cine citeste sa si inteleaga.![]()
![]()
![]()
dumnezeule, asa ceva este imposibil in Romania, se zguduie din temelii tot bugetul