RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 05 Mai 2009, 12:44

valistrati scrie:Nucu tu de fapt avocatul cui esti?
:lol: :D

De ce mai intrebi ?

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 05 Mai 2009, 12:52

Domnule Nucus, tind sa va dau dreptate in ceea ce priveste densitatea critica, dar stiti care este culmea? Tocmai acolo in apele interzise este cea mai mare densitate de pesti si din cate am vazut vine cate unu cu doi trei padurari dupa el si pescuiesc acolo ca boierii ca doar "e ei smecheri", sunt ape interzise pescuitului doar pentru prostime.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Mai 2009, 13:23

Teoo scrie:
valistrati scrie:Nucu tu de fapt avocatul cui esti?
:lol: :D

De ce mai intrebi ?
Ca sa nu gresesc cumva .... :D :D :D ,precis tine cu "ursul"... :P
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Mai 2009, 14:06

Nucus are dreptate untr-un fel. Cine ar trebui sa pazeasca apele? Eu cred ca constiinta din fiecare ar fi cel mai bun paznic. Dar cum stam atunci cand rezolvi vreo problema unui padurar si acesta iti spune "hai baga acolo in portbagaj vreo 10 kg de pastravani". Stiu caz concret cand la coada lacului Belis (Doda Pilii) cineva se lauda ca a adus peste primit de la padurar pt.anumite "servicii ", de omu zicea ca si-a rupt telescoapele pe spate la dacie. Ne intrebam cine sunt adevaratii paznicii si cine sant braconierii.
Sunt constient de faptul ca taxa de 30 de lei este una mai mult decat modica. As fi platit si 300 lei pe an pentru permis daca ma gandesc ca aceasta suma o platesc pe diverse accesorii, haleala, bautura si benzina numai la 3 iesiri. Cu acesti bani s-ar putea face mult mai multe daca s-ar utiliza pentru proliferarea faunei acvatice, si nu pt. tot felul de protocoale si sindrofii vanatoresti.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 05 Mai 2009, 14:48

pescardeclean scrie:Domnule Nucus, tind sa va dau dreptate in ceea ce priveste densitatea critica, dar stiti care este culmea? Tocmai acolo in apele interzise este cea mai mare densitate de pesti si din cate am vazut vine cate unu cu doi trei padurari dupa el si pescuiesc acolo ca boierii ca doar "e ei smecheri", sunt ape interzise pescuitului doar pentru prostime.

Corect.
Exemplu..
Valea Frumoasei.....( amonte de baraj Oasa)......zona interzisa la pescuit ( sub obladuirea RNP ) in ultimii 4 ani...
Peste......hm.....cam rar.....
Oare de ce?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Mai 2009, 15:15

Teoo scrie:
pescardeclean scrie:Domnule Nucus, tind sa va dau dreptate in ceea ce priveste densitatea critica, dar stiti care este culmea? Tocmai acolo in apele interzise este cea mai mare densitate de pesti si din cate am vazut vine cate unu cu doi trei padurari dupa el si pescuiesc acolo ca boierii ca doar "e ei smecheri", sunt ape interzise pescuitului doar pentru prostime.

Corect.
Exemplu..
Valea Frumoasei.....( amonte de baraj Oasa)......zona interzisa la pescuit ( sub obladuirea RNP ) in ultimii 4 ani...
Peste......hm.....cam rar.....
Oare de ce?
Foarte bine punctat! Asta e problema: RNP se multumeste sa interzica apele cele mai bune pentru pescarii sportivi si in rest....se vegeteaza voios! Sunt atatea ape interzise la noi care daca ar fi in Franta, Spania etc ar fi considerate slab sau mediocru populate! RNP nu stie sau se face ca nu stie ca nu e suficient sa interzica, trebuie sa si amenajaze (cascade, pinteni, toplite), sa apere malurile de eroziune, sa interzica defrisarea irationala a versantilor, sa populeze from time to time etc. Nici macar paza nu e 100% sigura: de pilda pe Buda si Frumoasa nu se pazeste noaptea! Daca ziua trec padurari si/sau jandarmi din 20 in 20 de minute, noaptea vin "intreprinzatori" din zona cu far, ostie, saci si fac ravagii!
Clar, constiinta pescarului ar trebui sa ii interzica sa pescuiasca unde nu e voie dar cu niste conditii! De pilda sa vezi ca acele ape interzise sunt asa timp de 2-4 ani dupa care se redeschid si ofera satisfactii! Cand colo, si Buda si Frumoasa sunt inchise de ani si ani de zile...fara a se da vreo explicatie! Atentie - nu sunt rezervatii naturale! Pastravul nu e bizon, nu e zimbru, nici linx!
Doi. Respectam apele interzise daca stim ca sunt complet interzise! Dar daca ma plimb pe Buda si vad cum vine fiul prefectului de Arges, flancat de 3 padurari "slugi" care ii cara rucsacul (apropo, seamana cu hamalii aia kenieni cu care urci pe muntele Kilimanjaro...deminitate de 3 dolari!) si prinde nenspe kile de pastrav parca nu mai imi vine sa respect nimic! Deja cand vad placute cu Pescuitul interzis imi vine sa rad! Imi pun intrebarea imediat daca cel care a pus placuta are autoritatea sa interzica ceva!
Asta e Romania, vid de putere, vid de autoritate, vid de....logica! :lol:

el_disku
junior
junior

ciudat..

Mesaj de el_disku » 05 Mai 2009, 16:56

In urma cu o saptamana am postat si eu o rugaminte pentru a ma lamuri in privinta permisului de pescuit. Acum se pare ca a venit bomba. Desi cu toata situatia asta neclara mi-am facut de cap pe 1 si 2 mai pe raul Gurghiu(jud Mures) pana in momentul in care m-am trezit in spate cu un domn Padurar Inginer de Vanatoare gras si umflat coborat din ultimul model de mitsubishi pickup probabil cumparat din banii murdari castigati pe traficul de lemne si pe vanatori organizate ilegal. Cu permisul de 30 de ron in buzunar si cu carnetul de membru domnului nu-i convenea ca pescuiam intr-un loc in care el pescuieste deobicei. Imi amintesc ca aveam in jur de 5 anisori cand bunicul meu imi punea o rama in carlig si o invatam sa inoate printre pastravi. Exact in acelasi loc. Ideea e ca l-am expediat si l-am amenintat ca il dau in judecata daca nu se cara dre q de acolo. La final imi spune ca imi da el voie sa mai pescuiesc jumatate de ora dar apoi sa plec de acolo ca de... "poate va vede si altcineva'. Am trecut cu vederea acest incident si cum eram in zona am plecat si pe 2 mai la o testare de voblere care le-am achizitionat asta iarna. Acelasi nenorocit cu cutitul la brau si cu grasimea pe mustata trece in viteza cu aceeasi masina de teren dar de data asta claxoneaza ca un nemernic si tipa din masina. Tocmai in momentul in care un pastrav destul de frumos dadea tarcoale. Dupa vreo 2 minute apare langa mine cu inca un domn si imi cere sa-i arat permisul. apoi face o afirmatie de genu "Pai nu tiam zis ieri ca iti dau voie sa pescuiesti inca o jumatate de ora.!" Enervat de gestul idiotului lam luat la 11 metrii si nu i-am aratat nici un permis. Dupa ceva cearta i-am spus sa imi scrie o amenda fapt pe care nu l-a putut indeplini. A continuat nervos sa ma ameninte in timp ce se indrepta spre masina. Au inchis unele zone si continua sa le tina inchise ca sa poata pescui ei linistiti. Puietii care trebuiau populatii au ajuns in pastravariile proprii si nu in rau. Atunci de ce m*r*ii vostrii continuati sa hartuiti pescarii. Nu va ajunge cat furati.. Foarte aiurea frati pescari. Eu zic ca trebuie sa luam atitudine!

el_disku
junior
junior

ciudat..

Mesaj de el_disku » 05 Mai 2009, 17:01

In urma cu o saptamana am postat si eu o rugaminte pentru a ma lamuri in privinta permisului de pescuit. Acum se pare ca a venit bomba. Desi cu toata situatia asta neclara mi-am facut de cap pe 1 si 2 mai pe raul Gurghiu(jud Mures) pana in momentul in care m-am trezit in spate cu un domn Padurar Inginer de Vanatoare gras si umflat coborat din ultimul model de mitsubishi pickup probabil cumparat din banii murdari castigati pe traficul de lemne si pe vanatori organizate ilegal. Cu permisul de 30 de ron in buzunar si cu carnetul de membru domnului nu-i convenea ca pescuiam intr-un loc in care el pescuieste deobicei. Imi amintesc ca aveam in jur de 5 anisori cand bunicul meu imi punea o rama in carlig si o invatam sa inoate printre pastravi. Exact in acelasi loc. Ideea e ca l-am expediat si l-am amenintat ca il dau in judecata daca nu se cara dre q de acolo. La final imi spune ca imi da el voie sa mai pescuiesc jumatate de ora dar apoi sa plec de acolo ca de... "poate va vede si altcineva'. Am trecut cu vederea acest incident si cum eram in zona am plecat si pe 2 mai la o testare de voblere care le-am achizitionat asta iarna. Acelasi nenorocit cu cutitul la brau si cu grasimea pe mustata trece in viteza cu aceeasi masina de teren dar de data asta claxoneaza ca un nemernic si tipa din masina. Tocmai in momentul in care un pastrav destul de frumos dadea tarcoale. Dupa vreo 2 minute apare langa mine cu inca un domn si imi cere sa-i arat permisul. apoi face o afirmatie de genu "Pai nu tiam zis ieri ca iti dau voie sa pescuiesti inca o jumatate de ora.!" Enervat de gestul idiotului lam luat la 11 metrii si nu i-am aratat nici un permis. Dupa ceva cearta i-am spus sa imi scrie o amenda fapt pe care nu l-a putut indeplini. A continuat nervos sa ma ameninte in timp ce se indrepta spre masina. Au inchis unele zone si continua sa le tina inchise ca sa poata pescui ei linistiti. Puietii care trebuiau populatii au ajuns in pastravariile proprii si nu in rau. Atunci de ce m*r*ii vostrii continuati sa hartuiti pescarii. Nu va ajunge cat furati.. Foarte aiurea frati pescari. Eu zic ca trebuie sa luam atitudine!

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 05 Mai 2009, 17:08

Mircea,crezi ca dupa 'libertatea' asta o sa fie mai multi pesti?
Vali, sa sti ca nu tin cu cine crede Mircea! Tin cu cine respecta si iubeste natura.Tin cu cei ce respecta apele ,pestii si implicit pescarii! Mi-e perfect paralel daca de apele de munte se ocupa RNP,AGVPS,APSALBA sau alte cluburi si asociatii, atita timp cit in urma lor prospera pestii in ape curate.
Lucrez in sistem si stiu prea bine cum era acum 30-40 de ani ! La un moment dat aveam ambitia sa fac cel mai bun fond de lipan din tara si am fost foarte aproape pina s-a aflat ca e mult lipan si totul s-a terminat.Ba mai mult,dezastrul a fost finisat de catre un primar criminal ( a reusit pina la urma sa se omoare) care a ras aproape totul cu generatorul de curent.Noii demnitari care n-au stiut de pastravi au fost invatati la ceva mai fin:lipan.
Apele de munte au un potential extrem de limitat ! Voi spuneti ca constiinta o sa va opreasca sa faceti genocid...Doi ani ,atit va dura si apoi puteti sa plecati aiurea sa prindeti pesti in ape de munte!
Fario,pot sa povestesc multe despre ciocoii vechi si ,mai ales,noi.
Genule,il sti pe Puiu Cotta de la Gurghiu? Niste prieteni de-ai mei si ai lui,pe care ii cunosti,s-au dus la el si nu le-a dat voie sa pescuiasc in zona de crutare dar a trebuit sa insoteasca pe cineva(ciocoi noi) acolo la pescuit.Prietenii nostri comuni erau suparati pe el ca nu i-a lasat sa pescuiasca si mi-au povestit intimplarea.Eu i-am intrebat doar cum au indraznit sa-i ceara lui Puiu Cotta sa le dea voie sa pescuiasca acolo considerindu-se prietenii lui.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 05 Mai 2009, 17:14

Pastrvul de riu nu are nicio valoare in pastravarie.Ma refer la truta fario.

Scrie răspuns