RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pes_cj
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pes_cj » 03 Mai 2009, 22:02

Fario_nebunu scrie:
pes_cj scrie:
pescardeclean scrie:Si ai plecat? HAHAHA.
Nu te supara, dar trebuia sa te pui sa pescuiesti. nu aveau ce sa iti faca. daca se luau de tine sunai la 112 si macar ai fi castigat niste bani in proces pentru daune morale!
am plecat...oricum era crescut bine Crisul si nu prea avea rost sa insist
Nu te supara dar aici Pescardeclean are dreptate! Voi ardelenii, prea sunteti blanzi si ascultati de astia care pretind ca "zic" legea. Pai daca se petrfecea scena asta undeva prin Sud cred ca cei de la asociatia aia de pescari fie plonjau in apa fie se internau seara in spital! Fratioare, tu nu ai in dotare nimic contondent? Nimic lacrimogen sau toxic? In viata mea nu as pleca de pe o apa unde am venit chitit sa pescuiesc doar fiindca apare un nene (fie el si cu uniforma) si imi zice sa plec...Cumpara-ti un caine lup, ia-ti spray, pistolet cu gloante de cauciuc si sa le vii de hac! Prin 1998 cand padurarii mi-au confiscat sculele pe Azuga (cea mai mare tragedie din viata mea de pescar sportiv) am fost asa de furios incat i-am amenintat ca vin pa izvoare si arunc cutii de detergent panha dispare orice urma de viata din acea apa! Sa-i vezi cum schimbau fete-fete. OK, nu zic ca nu am luat-o razna atunci, dar e important sa vada "inamicii" ca esti gata sa mergi pana la cap!
cam ai dreptate..:)
abia pe drum inapoi mi-o crescut putin tensiunea, dar eram deja prea departe

Branco_s
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Branco_s » 04 Mai 2009, 23:03

Stie cineva ceva..?...au inceput sa se elibereze autorizatiile de pescuit pe sezon ,in apele de munte gestionate de RNP...?
Ma intereseaza sa -mi iau pe tara...va rog sa imi dati si mie un nr ..de tel de la Romsilva , de unde as putea afla modalitatea de eliberare...
MS!!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Mai 2009, 07:10

Branco_s scrie:Stie cineva ceva..?...au inceput sa se elibereze autorizatiile de pescuit pe sezon ,in apele de munte gestionate de RNP...?
Ma intereseaza sa -mi iau pe tara...va rog sa imi dati si mie un nr ..de tel de la Romsilva , de unde as putea afla modalitatea de eliberare...
MS!!
Dute la trezorerie, solicita sa achiti o chitanta de 30 lei reprezentand contravaloare permis de pescuit pe anul 2009 si cu o copie dupa cartea de identitate da o fuga la cea mai apropiata filiala ANPA si iti elibereaza pe loc permisul de pescuit valabil pe toate apele publice din Romania. Nu mai trebuie sa platesti nimic altceva in afara de a respecta legislatia din domeniul pescuitului. RNP nu mai au in patrimoniu apele de munte de la data de 20.08.2008 cand a fost abrogat un ordin care-i facea gestionari ale ecestora.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 05 Mai 2009, 09:34

danone, vezi ca s-ar putea sa mearga omul la pescuit si sa ia amenda!
Din cate am citit pe aici se pare ca le-au primit inapoi de cateva zile :(

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Mai 2009, 09:56

pescardeclean scrie:danone, vezi ca s-ar putea sa mearga omul la pescuit si sa ia amenda!
Citeste legea!
Nu poti primi amenda decat pentru incalcarea unei legi. Ori legea e clara.

Tocmai am vorbit si cu inspectorul de la ANPA care mi-a confirmat asta si faptul ca permisul e in continuare valabil pe toate apele publice din ro, inclusiv apele de munte! Nu s-a schimbat nimic!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 05 Mai 2009, 10:03

La asta ma gandeam si eu. Cum poate o intelegere/hotarare sa fie mai presus de lege?!...

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Mai 2009, 10:11

pescardeclean scrie:danone, vezi ca s-ar putea sa mearga omul la pescuit si sa ia amenda!
Orice act legislativ indiferent de fel intra in vigoare odata cu publicarea lui in monitorul oficial. Din cate m-am uitat eu nu am gasit nici un fel de act normativ publicat in ultimele numere ale MO. Daca stii ceva spune-mi si mie. Eu m-am uitat pe colectia LEGIS pana la monitorul nr.287/04.mai.2009 si nu am gasit nici un act recent referitor la pescuit, ape de munte si RNP.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 05 Mai 2009, 10:13

Multumesc pentru faptul ca m-ati corectat, sunteti siguri de afirmatii? Nu as vrea sa platesc ceva amenda cand de banii respectivi as putea sa-mi mai cumpar cate ceva! Intr-un topic de aici s-a spus destul de clar ca apele au fost trecute in administrarea Romsilva printr-un acord sau ceva de genul. Puteti cumva detalia pe ceea ce inseamna acest acord, si ce implica el pentru pescarul sportiv? Si inca ceva: daca Romsilva administreaza apele, zonele de pescuit interzise in trecut sunt in continuare interzise?

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 05 Mai 2009, 11:02

De ce va grabiti spre zonele interzise ??Credeti ca o apa lasata fara stapin va supravietui?Sau fac inspectorii ANPA paza?Exista in biologie un termen:densitate critica =sub aceasta densitate o specie dispare pentru ca nu se poate inmulti.Inspectorii ANPA au o desnsitate subcritica ,fara sa mai punem la socoteala ca nu-si prea fac datoria (nici la sediu si nici in teren).Nu e buna RNP ! Foarte bine ! Dar considerati ca apele pot fi lasate fara paza in Romania? Nicaieri in lume apele nu sint lasate fara paza!
Va bucurati ca prostii! Nu aveti exemplul Deltei?
In doi ani veti merge la pescuit in Slovenia,Slovacia ,Polonia ,Cehia etc.Rezervati-va locuri din timp ! Oricum va veti intoarce de acolo cu sacul plin de amenzi sau cu ceva zile de puscarie pentru ca n-ati stiut ca acolo legile sint aspre si chiar se aplica si n-o sa va ajute nici spray-ul si nici bita de care faceti pe aici vorbire ca solutii ale democratiei noastre atit de origina(r)le si care ne-a adus unde sintem.
Nu sintem pregatiti ca mentalitate pentru a avea ape fara paza!!! Sintem niste mutanti care nu vad decit mincare si cistig din vinzarea ei !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Mai 2009, 12:02

Nucu tu de fapt avocatul cui esti?
:lol: :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns