RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 30 Apr 2009, 12:17

In cadrul ministerului s-a incheiat un protocol prin care apele de munte sunt in continuare date in administrarea romsilva , semnat de ministru . Acum 5 minute am vorbit cu cei de la romsilva si si ei sunt dati peste cap pentru ca au sperat sa scape de pescuit macar dar anpa si rnp fiind in acelasi minister ... au rezolvat problema :twisted:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 30 Apr 2009, 12:38

de ce numai apele de munte ? sau cum adica apele de munte ?

daca mai e valabil 753/2008 nu exista ape numite "ape de munte" (Art3)...

daca amandoi sunt la acelasi minister de ce sa platim de doua ori ? cand scrie in lege clar 753/2008 Art2

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Apr 2009, 12:48

Am contactat ANPA, care, ca de obicei, habar nu are de subiect. Lucru normal de altfel, intrucat practicarea pescuitului sportiv nu este treaba ei.
Daca exista asemenea document va fi suspendat in maxim o saptamana prin Ordonanta prezidentiala, dublata de o plangere penala pentru cel care a emis asemnea document. Cititi Codul silvic art. 58 pct. 4.
Sanya,
Ai mai vazut OM 753 pe web-ul ANPA? Eu nu-l mai gasesc. :lol:

Lansez o ghicitoare; In ce tara traim?

genu,

apele din Romania au alt administrator. Cere si tu un document, ceva, eventual un numar de act si cine l-a emis.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 30 Apr 2009, 13:33

apsalba scrie:Sanya,
Ai mai vazut OM 753 pe web-ul ANPA? Eu nu-l mai gasesc. :lol:
pe pagina ANPA nu gasesti dar nu gasesti nici 331/2008 (abrogat) mai vechi ! Asta nu inseamna ca nu se pescuieste in Romania ! pagina de web e doar informativ, daca lipseste ceva de acolo nu inseamna ca nu exista !
daca in MO a aparut e traba lor ce pun pe pagina, ca pana la urma valabilitatea legii pana la abrogare depinde de aparenta in Monitorul Oficial nu de pagini web (poate cateodata influentate de o parte) :wink:
dar, din cate stiu 753 e in vigoare :) , am gasit in alte zeci de pagini pe web :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 30 Apr 2009, 13:38

Io imi bag p... in protocolul lor si plec acum la munte. :evil: :evil: :evil: :evil:
Am dat cel putin trei telefoane la RNP(ultimul acum doua zile) ca sa-i intreb daca mai au sau nu treaba cu apele de munte si daca trebuie sa trec si pe la ei ca sa pot pescui LEGAL.
Mi-au spus ca sunt la curent cu legislatia si ca pot pescui linistit DOAR cu permisul emis de ANPA pe orice apa publica, incluzand apele ce au fost ale lor, inclusiv alea ce au fost inchise.
Mai mult de atat chiar nu vad ce as putea face.
Asa ca imi mai bag odata p... in toti idiotii dupa care umblu cu banu in mana de ani de zile sa-mi platesc corect darile taxele, permisele, etc. ca sa pot pescui linistit.
Am plecat la pastrav. :twisted:
V-am salutat, ne auzim duminica. :twisted:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Apr 2009, 14:48

Vreau sa va dau vestea cea proasta. Presedintele ANPA mi-a conformat ca exista un protocol incheiat intre ANPA si zice el MAPDR, prin care deleaga gestionarea resurselor acvatice vii catre RNP. Respectivul document pe care l-am solicita, mi s-a recomandat sa-l cer in scris. Tradus asta inseamna raspuns in 30 de zile, proceduri prealabile, etc. Daca careva dintre voi face rost de el sa-l posteze urgent pentru a putea sa-l suspendam.
Explicatia semnarii actului respectiv este stupefianta: face obiectul propunerii de modificare a OUG 23/2008, care in fapt a nu a fost aprobat de comisia de mediu.
Pana atunci permisul vostru este necesar, dar nu suficient. Trebuie sa dati dijma la RNP.
Oare merita ca FNPSR sa se zbata pentru niste drepturi pe care voi le invocati si nu vs baga nimeni inseama?

marianu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marianu » 30 Apr 2009, 16:07

[quote="Tavi"]Io imi bag p... in protocolul lor si plec acum la munte.

:lol: :lol: :lol: merg si eu o statie la traba asta :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Apr 2009, 16:37

marianu scrie:
Tavi scrie:Io imi bag p... in protocolul lor si plec acum la munte.

:lol: :lol: :lol: merg si eu o statie la traba asta :lol: :lol: :lol:
OK, vad ca din pacate s-a confirmat scenariul de "cosmar": il ultima clipa RNP a primit "tortul" (sau mortul... :evil: ) inapoi. Eu zic totusi ca cei care au la ei permisuul ANPA nu pot fi amendati, goniti etc, nici macar pe celebrele "ape interzise", ci doar tracasati. Ceea ce nu e placut defel. Asa ca ajungeti si voi, pescari pasnici si "legalisti" sa aplicati tehnicile mele: spray cu piper adaptat la ochi si nas de padurar, petarde care sa penetreze talpa bocancilor tip RNP, prastie, pietre, santuri sapate in drum ca sa blocheze faimoasele ARO ale RNP....ma rog, aveti si voi imaginatie, o puteti folosi ca sa sabotam actiunile RNP macar in primele zile ale sozonului. Ru recunosc, am fost acum cateva zile pe paraul Timis langa Predeal, zona decretata ca "interzisa" si mi-am facut cheful, adica am si prins, am si sliberat si seara mi-a prajit nevasta cativa pistruiati de peste 23 de cm. Ramane de vazut daca intre ANPA si RNP va fi razboi sau "pax mafiosa"....mai degraba a doua varianta ca doar e mafie si in guvern, si la agentii, si in parlament. Nu vad de ce aici s-ar isca vreun conflict! :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Mai 2009, 21:33

apsalba scrie:Vreau sa va dau vestea cea proasta. Presedintele ANPA mi-a conformat ca exista un protocol incheiat intre ANPA si zice el MAPDR, prin care deleaga gestionarea resurselor acvatice vii catre RNP. Respectivul document pe care l-am solicita, mi s-a recomandat sa-l cer in scris. Tradus asta inseamna raspuns in 30 de zile, proceduri prealabile, etc. Daca careva dintre voi face rost de el sa-l posteze urgent pentru a putea sa-l suspendam.
Explicatia semnarii actului respectiv este stupefianta: face obiectul propunerii de modificare a OUG 23/2008, care in fapt a nu a fost aprobat de comisia de mediu.
Pana atunci permisul vostru este necesar, dar nu suficient. Trebuie sa dati dijma la RNP.
Oare merita ca FNPSR sa se zbata pentru niste drepturi pe care voi le invocati si nu vs baga nimeni inseama?
cu alte cuvinte ,pe astia ia durut fix in p...ul lui Tavi de tine si de toata federatia ta :lol:
asa ca nu te mai umfla in pene ca esti mare si tare fiindca asta esti doar in imaginatia ta foarte bogata,dovada contrariului o ai exact acuma si asta nu te deosebeste cu nimic de muritorii de rand cei pe care ii blamai pana acuma.
fnpsariciul tau nu se zbate pt mine sau marea majoritate,nu incerca sa induci falsa impresie ca esti bunul samaritean si de mila noastra te zbati pt drepturile noastre,nuuuu,total gresit.
in primul rand fnpsariciul se zbate pt interesele propii iar daca acestea converg cu ale majoritatii,cu atat mai bine,da bine la imagine,nu??? :evil:

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 01 Mai 2009, 21:38

referitor la treaba cu Tavi ca-si baga ceva si pleaca la pesti, e foarte adevarat cel putin a doau faza!!!
cat priveste vesti de pe balta, duminica o sa ne spuna cum sta treaba...

Scrie răspuns