RNP Romsilva
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
azi am fost pe Crisul Repede, la vreo 2 km mai jos de confluenta cu Valea Iadului......cand am ajuns, in zona erau deja baietzii de la Avps Oradea care mi-au spus ca nu am ce cauta acolo cu permisul de 30 ron, doar cu permis scos de la ei si de pescuit doar la musca se poate, fara alte artificiale.......tot de la ei am aflat ca mai jos de Bratca incepe zona administrata de Romsilva, care inca tine apele inchise la pescuit......
asa ca ........ am fript carnatzul si inapoi acasa
asa ca ........ am fript carnatzul si inapoi acasa
- pescardeclean
- utilizator constant
Sa-ti mai dau una si mai buna. Vor sa introduca in lege inca un amendament prin care sa delege gestionarea durabila a resurselor acvatice vii institutiilor de utilitate publica. Iti spun eu una: AGVPSR. Iti spune ceva numele? Daca amendamentul trece, o sa plangi dupa FNPSR. Pentru ca daca pana acum s-a mai pus botnita abuzurilor, s-a facut la initiativa FNPSR, nu a ta. Sau esti fan AGVPSR? Tot inainte tovarasi.adiwolf scrie:cu alte cuvinte ,pe astia ia durut fix in p...ul lui Tavi de tine si de toata federatia taapsalba scrie:Vreau sa va dau vestea cea proasta. Presedintele ANPA mi-a conformat ca exista un protocol incheiat intre ANPA si zice el MAPDR, prin care deleaga gestionarea resurselor acvatice vii catre RNP. Respectivul document pe care l-am solicita, mi s-a recomandat sa-l cer in scris. Tradus asta inseamna raspuns in 30 de zile, proceduri prealabile, etc. Daca careva dintre voi face rost de el sa-l posteze urgent pentru a putea sa-l suspendam.
Explicatia semnarii actului respectiv este stupefianta: face obiectul propunerii de modificare a OUG 23/2008, care in fapt a nu a fost aprobat de comisia de mediu.
Pana atunci permisul vostru este necesar, dar nu suficient. Trebuie sa dati dijma la RNP.
Oare merita ca FNPSR sa se zbata pentru niste drepturi pe care voi le invocati si nu vs baga nimeni inseama?![]()
asa ca nu te mai umfla in pene ca esti mare si tare fiindca asta esti doar in imaginatia ta foarte bogata,dovada contrariului o ai exact acuma si asta nu te deosebeste cu nimic de muritorii de rand cei pe care ii blamai pana acuma.
fnpsariciul tau nu se zbate pt mine sau marea majoritate,nu incerca sa induci falsa impresie ca esti bunul samaritean si de mila noastra te zbati pt drepturile noastre,nuuuu,total gresit.
in primul rand fnpsariciul se zbate pt interesele propii iar daca acestea converg cu ale majoritatii,cu atat mai bine,da bine la imagine,nu???
Recunosti, deci, ca nici pe tine nu te baga nimeni in seama. Cainii latra ursul umbla.
Probabil ca te pregatesti de noi procese. Eu ti-as recomanda ca, in ceea
ce priveste apele cu potential salmonicol sa lasi Romsilva in pace, sa nu
mai incerci sa suspenzi in instanta protocolul si din contra sa presezi
in comisia pentru dialog social ca administrarea acestor ape sa fie facuta
tot prin regia padurilor. Cred ca ar fi bine sa nu incercati neaparat sa
acaparati ape publice ci sa va comportati ca un adevarat sindicat al pescarilor.
In aceasta postura cred ca ati putea sa faceti mai multe pentru pescari
si pentru resursa piscicola.In acest sens iata cateva din propunerile pe care ar
trebui sa le sustineti in comisia pentru dialog social:
- Toate apele cu potential salmonicol( conform temelor de cercetare ICAS) sa fie
administrate de Romsilva( inclusiv cele care au fost pe la AGVPSR).
- Romsilva sa administreze apele in conditii de totala transparenta( publicarea pe
site-ul propriu si la sediile directiilor silvice judetene precum si la sediile
ocoalelor silvice a fondurilor de pescuit deschise sau inchise pentru refacere,
publicarea tarifelor suplimentare percepute pentru bonurile de pescui, realizarea
popularilor in prezenta reprezentantilor asociatiilor de pescari etc.)
- reducerea prin lege a numarului de bucati din speciile salmonicole ce pot fi
retinute intr-o zi de pewscui de la 10 la maxim 2 bucati, concomitent cu instituirea
unor zone de pescuit numai in sistem C&R si cu monitorizarea capturilor.
- negocierea unor valori civilizate pentru tarifele de zi si celelalte tarife ce vor fi
percepute de Romsilva.
- modificare codului silvic in sensul ca toti banii incasati din bonurile de pescuit
sa fie folositi numai pentru sustinerea activitatii de pescuit recreativ si eliminarea
prevederii aberante prin care pestele din apele de munte este considerat produs
secundar al padurii.
Cam asta, cred eu, ca este calea de urmat.
P.S. Prevederea din Regulamentul CE care defineste pescuitul recreativ ca oactivitate necomerciala trebuie interpretata in sensul ca pestele obtinut si
retinut prin pescuit recreati nu poate face obiectul comercializarii catre terti
si nu are nimic de-a face cu tarifele suplimentare cerute de Romsilva ca administrator delegat.
acaparati ape publice ci sa va comportati ca un adevarat sindicat al pescarilor.
si pentru resursa piscicola.In acest sens iata cateva din propunerile pe care ar
- Toate apele cu potential salmonicol( conform temelor de cercetare ICAS) sa fie
- Romsilva sa administreze apele in conditii de totala transparenta( publicarea pe
publicarea tarifelor suplimentare percepute pentru bonurile de pescui, realizarea
retinute intr-o zi de pewscui de la 10 la maxim 2 bucati, concomitent cu instituirea
- negocierea unor valori civilizate pentru tarifele de zi si celelalte tarife ce vor fi
percepute de Romsilva.
- modificare codului silvic in sensul ca toti banii incasati din bonurile de pescuit
sa fie folositi numai pentru sustinerea activitatii de pescuit recreativ si eliminarea
secundar al padurii.
P.S. Prevederea din Regulamentul CE care defineste pescuitul recreativ ca oactivitate necomerciala trebuie interpretata in sensul ca pestele obtinut si
retinut prin pescuit recreati nu poate face obiectul comercializarii catre terti
si nu are nimic de-a face cu tarifele suplimentare cerute de Romsilva ca administrator delegat.
nu este nimic spectaculos in asta.apsalba scrie:Sa-ti mai dau una si mai buna. Vor sa introduca in lege inca un amendament prin care sa delege gestionarea durabila a resurselor acvatice vii institutiilor de utilitate publica. Iti spun eu una: AGVPSR. Iti spune ceva numele? Daca amendamentul trece, o sa plangi dupa FNPSR. Pentru ca daca pana acum s-a mai pus botnita abuzurilor, s-a facut la initiativa FNPSR, nu a ta. Sau esti fan AGVPSR? Tot inainte tovarasi.
era de asteptat si prevazut ca asa se va intampla (da doamne sa nu se ajunga totusi aicea)
daca ti minte,ti-am spus ca o sa incepi sa ai probleme si nu m-ai crezut,ai rabdare sa vezi ca este deabia inceputul.
te-a mancat in kur sa faci "pact cu diavolul"???
no,atuncea taci si suporta.
sa plang, dupa ce???
doamne fereste,in nic un caz

si nici dorul agvps-ului nu il duc,ba din contra,ii urasc si pe ei la fel ca si pe tine cu federatia ta cu tot

pur si simplu nu va deosebeste nimic,dar chiar nimic,aveti numai puncte comune si acuma incep sa inteleg inversunarea ta asupra lor,- nu incapeti in acelasi "peisaj".
este hilar sa incerci acuma sa demonstrezi contrariul,laso asa ca tot nu mai intereseaza pe nimeni,dar macar asculta sfatul lui Mihai V si al lui Gyorg si nu mai arunca petarde in piata fiindca si asa stai f prost la capitolul credibilitate si nu asa reusesti sa castigi asta.
-
- veteran
Nu te supara dar aici Pescardeclean are dreptate! Voi ardelenii, prea sunteti blanzi si ascultati de astia care pretind ca "zic" legea. Pai daca se petrfecea scena asta undeva prin Sud cred ca cei de la asociatia aia de pescari fie plonjau in apa fie se internau seara in spital! Fratioare, tu nu ai in dotare nimic contondent? Nimic lacrimogen sau toxic? In viata mea nu as pleca de pe o apa unde am venit chitit sa pescuiesc doar fiindca apare un nene (fie el si cu uniforma) si imi zice sa plec...Cumpara-ti un caine lup, ia-ti spray, pistolet cu gloante de cauciuc si sa le vii de hac! Prin 1998 cand padurarii mi-au confiscat sculele pe Azuga (cea mai mare tragedie din viata mea de pescar sportiv) am fost asa de furios incat i-am amenintat ca vin pa izvoare si arunc cutii de detergent panha dispare orice urma de viata din acea apa! Sa-i vezi cum schimbau fete-fete. OK, nu zic ca nu am luat-o razna atunci, dar e important sa vada "inamicii" ca esti gata sa mergi pana la cap!pes_cj scrie:am plecat...oricum era crescut bine Crisul si nu prea avea rost sa insistpescardeclean scrie:Si ai plecat? HAHAHA.
Nu te supara, dar trebuia sa te pui sa pescuiesti. nu aveau ce sa iti faca. daca se luau de tine sunai la 112 si macar ai fi castigat niste bani in proces pentru daune morale!
-
- veteran
Cand sa zic si eu ca a murit corul de laudatori ai RNP uite ca mai axista un supravietuitor care mai vrea sa cante la "mandolina" Regiei Nationale a Prapadului....Deci toate apele de munte sa fie ale RNP, aia sa decida liber ce ape inchid, sa scada numarul capturilor la 2 (oare de unde ai scos acest numar? Mai bine zero, nu? Sau si mai bine sa aducem pastrav de acasa...)flydb scrie:Recunosti, deci, ca nici pe tine nu te baga nimeni in seama. Cainii latra ursul umbla.
percepute de Romsilva.
secundar al padurii.
Cat derspre transparenta in administrarea fondurilor, folosirea banilor din pescuit la populari etc....sa fim seriosi! Uite ce a facut RNP cu banii primiti de la buget. Daca esti din Targoviste du-te la Directia silvica Dambovita su uita-te in curte ce "mastodont" au: un tanc sovietic pe care RNP a dat peste 50.000 euro zace in curte, e pazit sa nu fie furat de tiganii de pe centura si dat la fier, si nu i s-a gasit nici o utilitate! La fel, cumpararea de ace de cravate si butoni ca sa fie padurarii dotati a la Armani! Deci NP = campioana aruncarii cu bani pe apa sambetei! Dar uite ca mai sunt oameni, pescari, dispusi sa astepte "fericire" data cu lingura si polonicul de brava regie! Bravo, dom'le, aferim! De curiozitate: cu cat te-au recompensat domnii padurari ca sa le iei apararea?

-
- veteran