RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 06 Mai 2009, 06:46

Si eu m-am interesat la sedile RNP si au spus ca elibereaza permise pe zi sau pe an. Asa ca daca nu aveau dreptul ma gandesc ca nu eliberau. Sau???? :shock: . Eu am impresia ca anul asta o sa platim si ANPA si RNP doar ca sa pescuim in liniste. Ca doar asta cautam toti cateva ore de liniste in mijlocul naturii pe langa vre-o cascada daca pica si vriu-n pastrav bine daca nu nu( a fost apa mare sau prea rece etc.) . Voi chiar nu vedeti ca nu te poti p..a contra vantului . :evil:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 06 Mai 2009, 07:15

Branco_s scrie:Nu stiu ce tot o tineti un si buna cu permisul asta de la ANPA,nu vretzi sa intelegeti ca e :lol: tzapa....
Am sunat azi la Romsilva la Bucuresti pentru a ma interesa de eliberarea autorizatiilor de sezon pe tara , pentru apele gestionate de RNP... MI-AU SPUS CA SE POT ELIBERA DE LA DIRECTIILE SILVICE DIN TERITORIU , pe baza unei cereri(completate la ei)si a unei copii dupa permisul ANPA .....si ca preturile sunt aceleasi de anul trecut(460 ron).
Pentru a pescui linistit..eu ma duc maine sa scot una... :D
Nu mai dati telefoane la cretinii aia de la RNP. Luati MO si vedeti toate actele normative ce apar. Ei se bazeaza pe naivitatea unora pt. asi mai rotunji burtile avide si flamande. Nu este prost cel care cere 10 paini ci cel care le da. Eu sant zilnic cu ochii pe MO in speranta ca inca nu a mai aparut vreo ticalosie pusa la cale de ANPA si RNP. Pana nu apare nimic publicat nu pot cere si pretinde nici o taxa.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Mai 2009, 07:42

pastravarul 77 scrie:Si eu m-am interesat la sedile RNP si au spus ca elibereaza permise pe zi sau pe an. Asa ca daca nu aveau dreptul ma gandesc ca nu eliberau. Sau????
Apoi daca esti asa credul suna-ma si pe mine ca iti vand si eu niste permise pe zi si pe an. Fac si eu un ban cinstit de la cine musca momeala! :lol: Imi pare rau, dar sunteti cativa care ati citit degeaba zeci de pagini pe aici. Dati banii unde vreti fratilor, ca-s banii vostri!

el_disku
junior
junior

Mesaj de el_disku » 06 Mai 2009, 09:28

nucus scrie:el-disku,si care era vina umflatului? Citi pesti ai prins?

Am prins cativa pastravi pe care i-am eliberat. Nu obisnuiesc sa pastrez capturile. Nu merg la pescuit ca sa mananc.

Vina umflatului era ca a claxonat si a tipat din masina fapt ce ma scos din minti.

Referitor la Domnul Cotta nu am decat cuvinte de lauda pentru el. E unu dintre putinii carora le pasa de ape. Pacat ca fondurile nu sunt de ajuns sau nu au mers unde trebuie. Astept sa se clarifice situatia sa stim si noi ce si unde pescuim. Eu zic ca ar trebui sa schimbe si tarifele alea avand in vedere la ce situatie e...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Mai 2009, 12:21

nucus scrie:
Apele de munte au un potential extrem de limitat ! Voi spuneti ca constiinta o sa va opreasca sa faceti genocid...Doi ani ,atit va dura si apoi puteti sa plecati aiurea sa prindeti pesti in ape de munte!
Cand am pescuit in Franta prin 1998 si apoi 2003 am fost uimit cat pastrav au in paraie si lacuri si cat lipan in rauri. Acolo fiecare rau al unei societati de pescari sau chiar impartit intre mai multe, daca e mai mare, au fiecare paznici, se fac populari de macar 2 ori pe an, paza, se dau pliante etc. Zone interzise sunt f rare, de obicei societatile limiteaza numarul de capturi chiar la 3 bucati si ridica talia la 23-25 cm ptr pastrav. Daca nu vrei sa fii "asociat" poti lua bon de o zi sau de o luna, exista si permise ptr "copii" sau pentru "vacante", permise colective (tata, fiu, mama etc). Deci multa flexibilitate, pragmatism. Si nu e confuzia, haosul asta de la noi: ar fi de neimaginat la ei sa pescuiesti, sa zicem, pe raul Allier cu permis de la asociatia care are acei kilometri de rau si sa vina paznic de la alta asociatie sa te amendeze...lasa ce de obicei e reciprocitate dar oricum oamenii se respecta reciproc. Daca sunt litigii banuiesc ca se judeca si rezolva.
Ce nu stiu - cat de transparente sunt "licitatiile" prin care societatile primesc portiuni de ape in gestiune. E posibil sa fie ceva mafie si pe la ei. Dar in rest, si pe cel mai umil si cacacios parau de munte se prinde pastrav. Taxele nu sunt mult mai mare ca la noi, cu cat dai la RNP pe un judet (vreo 250 sau 300 ROM) cred ca iei un permis bun in Franta.
Cam asa cred ca ar trebui sa fie si la noi. Daca ar fi asocieri corecte si profitabile as accepta ideea, sa stiu ca din banii mei chiar se face ceva pentru ape si pesti.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 06 Mai 2009, 12:45

Am fost la RNP , am vazut protocolul prin care ANPA deleaga RNP pentru paza apelor de munte ( care conform ordinului 753 nu mai exista ci doar bazine piscicole naturale ) si ei ( rnp ) s-au intrunit in consiliu si au hotarat ca sa se aplice taxele de anul trecut . Nu au baza legala sa perceapa taxa suplimentara pentru apele respective dar daca au cine le da bani moca ... de ce nu ? apele de munte sunt deschise pescuitului de la 1 mai la 14 septembrie ... deci lipanul nu face parte din apele de munte . Permisul ANPA este obligatoriu si RNP-ul nu elibereaza permis separat ci trebuie anexata chitanta lor de 460 lei langa permisul ANPA .
Asta e ce am aflat azi :wink: si deci , conform legii singurul permis valabil e cel de ANPA cu chitanta de rnp :shock: Poate un simplu acord intre ANPa si RNP sa schimbe o lege in vigoare ? Cel putin pana nu se modifica si nu se publica in MO schimbarile , normal ar fi ca OUG 23/2008 publicata in MO nr. 180/10.03.2008 normal ar fi sa pescuim linistiti DOAR cu permisul ANPA .

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mai 2009, 13:18

Sunt in posesia documentului. Maine voi depune cererea de suspendare in contencios administrativ, dublata de o cerere de anulare si o plangere penala de abuz in serviciu in sarcina semnatarilor. Astept cereri de sustinere. Baietii cu petitiile, va astept. Sper sa nu astept degeaba. Ce zici Fario?

PS Fario, francezii aia au inebunit? De ce dracu au asociatii de pescari? Asa ca sa-ti faca tie impresie? Nu stiu de ce au europenii astia atatea programe de finantare prin care incurajaza asocierea. Si-au dat si ei seama ca statul este ipotent? Ce sa le faci! Europenii astia sunt niste tarani.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 06 Mai 2009, 13:53

apsalba scrie: Europenii astia sunt niste tarani.
Adica ...muncitori , gospodari , harnici...?....la asta te referi nu...?????

:D :D :D

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 06 Mai 2009, 14:03

aps, vezi ca sunt niste pescari pe un alt forum care asteapta un raspuns din partea ta de cateva zile.
Scuze de off topic.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Mai 2009, 14:22

Teoo scrie:
apsalba scrie: Europenii astia sunt niste tarani.
Adica ...muncitori , gospodari , harnici...?....la asta te referi nu...?????

:D :D :D
Bineinteles Mircea ...cam ca si in cazul Sever.. :D :D :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns