Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu mai dati telefoane la cretinii aia de la RNP. Luati MO si vedeti toate actele normative ce apar. Ei se bazeaza pe naivitatea unora pt. asi mai rotunji burtile avide si flamande. Nu este prost cel care cere 10 paini ci cel care le da. Eu sant zilnic cu ochii pe MO in speranta ca inca nu a mai aparut vreo ticalosie pusa la cale de ANPA si RNP. Pana nu apare nimic publicat nu pot cere si pretinde nici o taxa.Branco_s scrie:Nu stiu ce tot o tineti un si buna cu permisul asta de la ANPA,nu vretzi sa intelegeti ca etzapa....
Am sunat azi la Romsilva la Bucuresti pentru a ma interesa de eliberarea autorizatiilor de sezon pe tara , pentru apele gestionate de RNP... MI-AU SPUS CA SE POT ELIBERA DE LA DIRECTIILE SILVICE DIN TERITORIU , pe baza unei cereri(completate la ei)si a unei copii dupa permisul ANPA .....si ca preturile sunt aceleasi de anul trecut(460 ron).
Pentru a pescui linistit..eu ma duc maine sa scot una...
Apoi daca esti asa credul suna-ma si pe mine ca iti vand si eu niste permise pe zi si pe an. Fac si eu un ban cinstit de la cine musca momeala!pastravarul 77 scrie:Si eu m-am interesat la sedile RNP si au spus ca elibereaza permise pe zi sau pe an. Asa ca daca nu aveau dreptul ma gandesc ca nu eliberau. Sau????
nucus scrie:el-disku,si care era vina umflatului? Citi pesti ai prins?
Cand am pescuit in Franta prin 1998 si apoi 2003 am fost uimit cat pastrav au in paraie si lacuri si cat lipan in rauri. Acolo fiecare rau al unei societati de pescari sau chiar impartit intre mai multe, daca e mai mare, au fiecare paznici, se fac populari de macar 2 ori pe an, paza, se dau pliante etc. Zone interzise sunt f rare, de obicei societatile limiteaza numarul de capturi chiar la 3 bucati si ridica talia la 23-25 cm ptr pastrav. Daca nu vrei sa fii "asociat" poti lua bon de o zi sau de o luna, exista si permise ptr "copii" sau pentru "vacante", permise colective (tata, fiu, mama etc). Deci multa flexibilitate, pragmatism. Si nu e confuzia, haosul asta de la noi: ar fi de neimaginat la ei sa pescuiesti, sa zicem, pe raul Allier cu permis de la asociatia care are acei kilometri de rau si sa vina paznic de la alta asociatie sa te amendeze...lasa ce de obicei e reciprocitate dar oricum oamenii se respecta reciproc. Daca sunt litigii banuiesc ca se judeca si rezolva.nucus scrie:
Apele de munte au un potential extrem de limitat ! Voi spuneti ca constiinta o sa va opreasca sa faceti genocid...Doi ani ,atit va dura si apoi puteti sa plecati aiurea sa prindeti pesti in ape de munte!