Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
apsalba
- veteran

-
apsalba
- veteran

Incerc sa va redau cateva perle din acest protocol, care are girul ministrului Ilie Sarbu:
Art. 4.4 RNP Romsilva achizitioneaza permise de pescuit recreativ sportiv (model ANPA ) si le pune in circulatie, contra cost, prin unitatile sale din teritoriu, prin documente specifice.
Cap. V Prezentul protocol are aplicabilitate incepand de la data semnarii de catre parti, pe o perioada nelimitata, daca nu se vor adopta acte normative care ar afecta continutul acestuia.
-
flydb
- veteran

D-le Popescu,
Arata-ne tot protocolul, e vreo problema? Sa vedem exact despre ce este vorba daca se pune problema sa semnam o petitie.. Eu am impresia ce este cam finuta treaba. daca se leaga de chestiunea cu paza. Pana la urma este un protocol de asigurare a pazei sau de preluare in administrare?
Si mai este o chestiune: este vorba de toate apele cu potential salmonicol incluzand aici si apele pe care le-a gestionat AGVPS-ul?
-
genu
- veteran

Pe site-ul ghimi.com este scanat protocolul .
-
flydb
- veteran

Merci genu!
Da, legea este fortata destul de puternic. In momentul de fata protocolul este ilegal dar va fi legalizat prin legea de aprobare a OU 23/2008. Prin prevederile acestui protocol Romsilva are toata libertatea sa fixeze tarifele in conformitate cu prevederile codului silvic care considera pestele din apele de munte un produs secundar al padurii. Este interesant ca protocolul face referire la toate apele de munte din Romania conform temelor de cercetare ICAS. Nicaieri nu scrie ca unele din aceste ape mai pot fi date in arenda catre asociatii.
-
dan bobei
- veteran

-
genu scrie:Pe site-ul ghimi.com este scanat protocolul .
Unde anume, ca nu dau de el?
-
flydb
- veteran

-
dan bobei
- veteran

-
L-am citit. Multumesc.
-
NYPD
- junior

danone scrie:Branco_s scrie:Nu stiu ce tot o tineti un si buna cu permisul asta de la ANPA,nu vretzi sa intelegeti ca e

tzapa....
Am sunat azi la Romsilva la Bucuresti pentru a ma interesa de eliberarea autorizatiilor de sezon pe tara , pentru apele gestionate de RNP... MI-AU SPUS CA SE POT ELIBERA DE LA DIRECTIILE SILVICE DIN TERITORIU , pe baza unei cereri(completate la ei)si a unei copii dupa permisul ANPA .....si ca preturile sunt aceleasi de anul trecut(460 ron).
Pentru a pescui linistit..eu ma duc maine sa scot una...

Nu mai dati telefoane la cretinii aia de la RNP. Luati MO si vedeti toate actele normative ce apar. Ei se bazeaza pe naivitatea unora pt. asi mai rotunji burtile avide si flamande. Nu este prost cel care cere 10 paini ci cel care le da. Eu sant zilnic cu ochii pe MO in speranta ca inca nu a mai aparut vreo ticalosie pusa la cale de ANPA si RNP. Pana nu apare nimic publicat nu pot cere si pretinde nici o taxa.
Stai linistit ca acest protocol nu v-a aparea niciodata in MO.,dar v-a fi unul din documentele de baza in elaborarea noii legi a pescuitului.ANPA nu a suflat o vorba despre acest protocol si a vrut sa fi secret dar prin unii reprezentanti ai RNP mai slobozi la suflet s-a ajuns in posesia lui.Acel presedinte BUKSZ este o marioneta a Ministerului agriculturii,iar dacate uiti ce functii a indeplinit di Duta pana a ajuns subsecretar de stat si a supervizat acest protocol iti vei da seama cine este initiatorul protocolului.Chiar daca nu platesti taxa solicitata de RNP este suficient ca vin pe apa ca trupele din Afganistan si te sicaneaza ,te certi cu ei si in final te enervezi si ratezi placerea unei zi linistita de pescuit.