Taxa de pescuit pe Jiul de vest
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- dicojo_dan
- utilizator nou
Taxa de pescuit pe Jiul de vest
Salmo-Carpatica din Lupeni percepe taxa de pescuit pe Jiul de vest si toti afluenti in valoare de 10lei pe zi pentru pescari care nu sunt membri .
Foarte rotunjita suma !!!!!! mai ales pentru Jiul de Vest si afluenti,oare cei care cunosc zona le da mana sa dea atatia bani pe zi ,mai ales cand pestele lasa de dorit si unul la masura trebuie sa stea pe lat ca sa treaca apa peste el ca altfel sta cu spatele la soare...S-au asociatia vrea sa adune bani pentru popularile viitoare ?????? ca la atata luciu de apa trebuie ceva bani...
- dicojo_dan
- utilizator nou
Te rog sa fii mai explicit sau nu ai inteles tu prea bine,sau vrei sa defaimezi aceasta asociatie.Ti s-a explicat ca membrii altor asociatii care vor dori sa pescuiasca pe Jiul de vest si afluientii lui v-or platii o taxa de 10 lei pe zi dar deocamdata nici unui pescar nu i s-a pretins sa plateasca ,actiunea avand scop de informare a pescarilor gasiti la pescuit deoarece multi nu cunosc faptul ca ANPA a eliberat o decizie prin care dreptul de organizare a pescuitului sportiv/recreativ pe Jiul de Vest si afluienti apartine APS.Salmo-Carpatica Lupeni.In concluzie te rog sa precizezi ca nu ti s-a solicitat sa platesti nici o suma si ca ai fost lasat sa pescuiesti in continuare fara ca cineva sa te mai deranjeze.Acesta asociatie nu doreste sa haituiasca pescarii cum au procedat altii cu membrii APS.Salmo-Carpatica dar conf.Deciziei ANPA asociatia are unele obligatii de indeplinit si fara sprijinul pescarilor nu pot fi duse la indeplinire.Te informez ca membrii acestei asociatii platesc o cotizatie de membru de 20 lei/an.Fir intins.dicojo_dan scrie:daca ziua de pescuit e 10lei taxa de membru salmo cat poate sa fie?
-
- veteran
Eu am permis ANPA si cu el in buzunar pot pescui linistit pe Jiul de Vest si pe toate apele de langa Lupeni, inclusiv Braia si Beleia. Permisul de membru al Salmo Carpatica e facultativ, cel putin anul acesta!APSHD scrie:APS-Salmo Carpatica are tot dreptul sa solicite aceasta taxa.
Jiul de vest fiind atribuit lor de catre ANPA pentru practicarea pescuitului sportiv ei hotarasc in ce conditii pot sa pescuiasca pescarii altor Asociatii pe aceasta apa.
Taxa de pescuit pe Jiul de Vest
Nu va alarmati, ca nu e vorba de nimic ilegal. Asa procedeaza toate asociatiile inclusiv RNP-ul. Cu totii avem cate un Plan de Management de realizat, care include controale, ecologizari, amenajari si repopulari. Munca o facem voluntar, dar puietul costa, materialele costa, benzina/motorina costa. Daca nu taxam membrii altor asociatii, atunci nu am facut nimic. Numai cu cotizatia membrilor nostrii nu se pot face prea multe. Mi se pare normal ca daca pretinzi ca sa se faca ceva atunci sa contribui si tu. Cine vrea numai sa scoata si sa nu bage nimic (ma refer la resursa acvatica vie - pestele) ala nu merita numele de pescar!
- storm fish
- veteran
-
- veteran
Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest
Pai daca vreti sa fie ceva rentabil e clar ca din cotizatii nu veti strange mare lucru. Cred ca mai bine cereti aprobare si construiti undeva pe Jiu sau pe un afluent una-doua pastravarii si in felul asta va finantati activitatile. Eu asa as face in locul vostru....pityu scrie:Nu va alarmati, ca nu e vorba de nimic ilegal. Asa procedeaza toate asociatiile inclusiv RNP-ul. Cu totii avem cate un Plan de Management de realizat, care include controale, ecologizari, amenajari si repopulari. Munca o facem voluntar, dar puietul costa, materialele costa, benzina/motorina costa. Daca nu taxam membrii altor asociatii, atunci nu am facut nimic. Numai cu cotizatia membrilor nostrii nu se pot face prea multe. Mi se pare normal ca daca pretinzi ca sa se faca ceva atunci sa contribui si tu. Cine vrea numai sa scoata si sa nu bage nimic (ma refer la resursa acvatica vie - pestele) ala nu merita numele de pescar!
Anul acesta permisul eliberat de ANPA este suspendat , dar oricum el este valabil numai pe apele ne arondate nici unei AsociatiiFario_nebunu scrie:Eu am permis ANPA si cu el in buzunar pot pescui linistit pe Jiul de Vest si pe toate apele de langa Lupeni, inclusiv Braia si Beleia. Permisul de membru al Salmo Carpatica e facultativ, cel putin anul acesta!APSHD scrie:APS-Salmo Carpatica are tot dreptul sa solicite aceasta taxa.
Jiul de vest fiind atribuit lor de catre ANPA pentru practicarea pescuitului sportiv ei hotarasc in ce conditii pot sa pescuiasca pescarii altor Asociatii pe aceasta apa.