Taxa de pescuit pe Jiul de vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Aug 2008, 14:01

flyer1974 scrie:

1. ANPA nu a facut nici o declaratie sau informare publica a pescarilor sportivi in ce priveste suspendarea Ordinului 331/2008. Eu, ca si pescar de rand, nu am de unde sa stiu cum stau lucrurile in realitate, nu stiu daca faza cu decizia Curtii de Apel de la Galati nu este cumva o diversiune a AGVPS (de la care ma pot astepta la orice), prin urmare cat timp cel care a eliberat permisul nu a facut o instiintare publica, eu consider ca permisul este inca valabil.

Specificatia este ca pentru apele publice libere se poate pescui liber cu permisul ANPA, iar pentru cele atribuite in management, pescarul este obligat sa respecte regulile gestionarului acelui fond de pescuit, reguli care pot conduce la plata unei suprataxe care, conform deciziilor presedintelui ANPA, nu pot conduce la o suprataxa mai mare de 50% din contravaloarea permisului de pescuit. Adica 0.5 RON pentru anul 2008. Asa ca APS Salmo Carpatica NU POATE cere o suprataxa ANUALA mai mare de 0.5 RON. De altfel, daca am crede ca ordinul 331/2008 este suspendat, atunci APS Salmo Carpatica poate fi trimisa usurel la plimbare pana se clarifica situatia Ord 331...
Flyer, in vine vad si eu cateva adevaruri spuse direct, fara ocolisuri dar cu bun simt!
Intr-adevar, daca Ordinul 331 era suspendat pe cale judiciara ar fi scris pe site-ul ANPA, sunt sigur de asta. Deci legal pare a fi inca in vigoare! Pentru ca altfel emitentul permisului trebuia sa anunte public ca aceste permise nu mai sunt valabile si eventual sa restituie banii!
Cat despre Salmo Enervatica :lol: cred ca inca nu stie mister Pityu ca nu poate taxa decat cu 50% din 1 leu, cum bine zici! Deci 10 lei pe zi desi nu e deloc mult e totusi ilegal, cel putin pana la finele anului 2009! C'est la vie, lasa ca de la anul SC poate pune taxa si mai mare de 10 lei. Dar nu prea mare ca altfel se va umple de pescari fara permis pe apele lor...sa vedeti voi pe Paraul Braia de langa Lupeni ce se braconeaza! In draci - cu undita, cu mana, cu cosul si rar vine control, cel putin mai sus de Piatra Ursului vine cam o data pe sezon! Dar ei cica fac paza! :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Aug 2008, 14:10

http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAzMjY4Ng**

ANPA nu e proasta sa-si recunoasca prostia. Sigur o va recunoaste cat de curand, intrucat Departamentul de control al guvernului si omologul de la ministerul de finante se pregatesc sa le faca o vizita.

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 29 Aug 2008, 20:39

apsalba scrie:http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAzMjY4Ng**

ANPA nu e proasta sa-si recunoasca prostia. Sigur o va recunoaste cat de curand, intrucat Departamentul de control al guvernului si omologul de la ministerul de finante se pregatesc sa le faca o vizita.
si ce vina am eu pescarul de rand ca ANPA nu catadicseste sa anunte ca Ordinul 331 se suspenda "pana la pronuntarea instantei de fond"??? Ce sunt eu, platitor cinstit de taxe sau cautator de decizii ale instantelor??

Apoi daca am apucat sa imi primesc permisul pe baza unei reglementari aflate in vigoare la un moment dat dar apoi suspendata pana la lamurirea situatiei, bag de seama ca in baza principiului juridic al ne-retroactivitatii, permisul meu este perfect valabil si nu pot fi privat de drepturile castigate in conditiile de la momentul respectiv DECAT in situatia cand emitentul permisului compenseaza intr-un fel sau altul modificarea conditiilor respective prin care mi-am castigat acel drept.

Asa ca pana la urma, Asociatia Salmo are la dispozitie doua alternative:

1. Considera ca Ordinul 331 este inca in vigoare si ma poate taxa cu MAXIMUM 0.5 RON pe intreg anul pentru a-mi oferi dreptul de pescuit pe fondul primit in administrare de la ANPA.

SAU

2. Considera ca Ordinul 331 este suspendat si sta cuminte in barlogul ei pana la clarificarea situatiei ordinului, pentru ca odata suspendat, cade si atribuirea fondului de pescuit (care s-a facut in baza ordinului 331).

Nu exista alta posibilitate.

pityu
veteran
veteran

Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de pityu » 29 Aug 2008, 23:11

Noi nu percepem in plus nici macar un banut, daramite vreun leu pentru permisul de pescuit eliberat de ANPA. Sunteti intr-o totala confuzie! Conform legii nu ai voie sa vinzi permisul primit de la ANPA (ca asociatie) cu o suprataxa (un fel de adaos comercial :lol: ) mai mare de 50% din valoarea lui.
Daca ai permis, nu iti are treaba nimeni din acest punct de vedere.
Acest permis insa nu-ti da dreptul sa pescuiesti decat pe apele asociatiei care ti l-a eliberat si pe cele nearondate nici unei asociatii.
Noi nu suprataxam permisul unic valabil in toate apele publice din Romania.
Pescarul care vrea sa pescuiasca pe apele asociatiei noastre (si sunt convins ca asa procedeaza orice alta asociatie!) are urmatoarele variante sa pescuiasca legal :
1) - Daca este membru al oricarei alte asociatii de pescari afiliate FNPSR, beneficiaza de reciprocitatea dintre asociatiile membre si poate pescuii fara probleme. Fiecare asociatie afiliata FNPSR recunoaste dreptul de a pescuii pe apele sale ale tuturor membrilor federatiei, fapt pentru care de la anul vom schimba carnetele de membru si in antetul acestora va fi numele federatiei si numele asociatiei membre. Asta ar fi una din avantajele federalizarii asociatiilor independente!
2) - Daca nu este membru al asociatiei noastre si nici al altei asociatii afiliate, poate pescuii in apele arondate asociatiei noastre in baza unei taxe de zi (cazul nostru 10 lei/zi) sau se face membru si in asociatia noastra (cotizatia anuala 20 lei/an). Nu avem insa dreptul sa il obligam sa se faca membru la noi, dar va ajunge singur la concluzia ca in pretul taxei pentru 2 zile de pescuit, poate pescuii tot anul, fapt pentru care sunt convins ca va fi supermultumit.
In felul acesta mi-as dorii sa nu fim nevoiti sa rupem nici o chitanta de 10 lei/zi, pentru ca sumele sunt atat de mici, incat sfideaza orice concurenta. Sunt convins ca din cauza asta sunt si atatea atacuri la adresa noastra din partea celor carora nu le convine treaba aceasta!
Gigi draga! Nu am nici pe departe intentia de a face misto! Glumeam doar (am pus si zambetele de rigoare!), iar tu te-ai suparat. Ce naiba, nu mai stii de gluma ? :lol: Ce vreau sa-ti spun, ca ai amintit de ceva taxe de repopulari????? Asa ceva nu exista !
Asociatiile pot lua doar o taxa de inscriere si o cotizatie anuala de la membrii lor. Permisele de pescuit apartin ANPA si banii pentru ele ar trebuii virate in totalitate ANPA.
Fondurile unei asociatii se compun din taxe de inscriere, cotizatii anuale, sponsorizari, donatii, activitati interne (vezi taxarea cu ziua a pescarilor externi!), accesari de fonduri pentru mediu sau pescuit, directionarea celor 2% din impozitul pe venit al persoanelor "simpatizante" (care isi manifesta in scris aceasta dorinta), etc.
Nu se percepe nici un fel de taxa de repopulari. Fondurile pentru aceasta activitate deriva din modul cum imparti bugetul asociatiei pe activitati.
Asa ca nu mai fi suparat ! :lol:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 29 Aug 2008, 23:45

- pityu te rog inca odata sa crezi ca nu am treaba cu tine, problema e ca tu nu intelegi ce vreau sa spun eu, tu zici :
Si unde mai pui ca am putea face reciprocitate si cu AJVPS-urile, ca noi am vrea, dar nu vor ei (voi?) si atunci .... unde-s cele 100 de milioane ??????
-parerea mea ca reciprocitatea trebuie sa fie obligatorie, in cazul ca nu se schimba ceva in lege.
- nu se poate ca asociatiile noi sau vechi sa se comporte ca niste proprietari pe ape publice, ei sunt reprezentantii unor pescari , oameni obisnuiti, care nu cred ca vor sa se haituiasca unii pe altii urmarindu-se din km in km si din asociatie in asociatie.
- eu nici nu stiu cum pot sa infiintez o asociatie noua daca nu am reciprocitate totala, pai ce eu fac asociatia km 1, pentru ca km 2 e ocupat si cel de la km 2 ar mai vrea 3km dar sunt ocupati de altii care n-au timp sa-i acorde reciprocitate ca tocmai isi calculeaza incasarile.( am exagerat dar acum e perfect posibil sa se intample asa..]
-pai stii cum vorbeau astia prin tara cand le spuneam ca eu am permis si carnet de membru din alt judet si ca consider ca am dreptul sa pescuiesc 3 ore pe apele lor.....faceau ca trenu...nici daca era mostenirea lu tacso nu se ambalau asa......
- pacat, nasol ,nervi......si nu ma deranja sa mai platesc si pe la alte asociatii , ci tonul si aroganta din limbajul acestora....erau intr-adevar buricii pamantului......
- nu mai spun nimic , ca iar imi aduc aminte si nu cred ca face bine.....

flyer1974
junior
junior

Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de flyer1974 » 30 Aug 2008, 00:04

pityu scrie:Noi nu percepem in plus nici macar un banut, daramite vreun leu pentru permisul de pescuit eliberat de ANPA. Sunteti intr-o totala confuzie! Conform legii nu ai voie sa vinzi permisul primit de la ANPA (ca asociatie) cu o suprataxa (un fel de adaos comercial :lol: ) mai mare de 50% din valoarea lui.
Daca ai permis, nu iti are treaba nimeni din acest punct de vedere.
Acest permis insa nu-ti da dreptul sa pescuiesti decat pe apele asociatiei care ti l-a eliberat si pe cele nearondate nici unei asociatii.
Noi nu suprataxam permisul unic valabil in toate apele publice din Romania.
Pescarul care vrea sa pescuiasca pe apele asociatiei noastre (si sunt convins ca asa procedeaza orice alta asociatie!) are urmatoarele variante sa pescuiasca legal :
1) - Daca este membru al oricarei alte asociatii de pescari afiliate FNPSR, beneficiaza de reciprocitatea dintre asociatiile membre si poate pescuii fara probleme. Fiecare asociatie afiliata FNPSR recunoaste dreptul de a pescuii pe apele sale ale tuturor membrilor federatiei, fapt pentru care de la anul vom schimba carnetele de membru si in antetul acestora va fi numele federatiei si numele asociatiei membre. Asta ar fi una din avantajele federalizarii asociatiilor independente!
2) - Daca nu este membru al asociatiei noastre si nici al altei asociatii afiliate, poate pescuii in apele arondate asociatiei noastre in baza unei taxe de zi (cazul nostru 10 lei/zi) sau se face membru si in asociatia noastra (cotizatia anuala 20 lei/an). Nu avem insa dreptul sa il obligam sa se faca membru la noi, dar va ajunge singur la concluzia ca in pretul taxei pentru 2 zile de pescuit, poate pescuii tot anul, fapt pentru care sunt convins ca va fi supermultumit.
In felul acesta mi-as dorii sa nu fim nevoiti sa rupem nici o chitanta de 10 lei/zi, pentru ca sumele sunt atat de mici, incat sfideaza orice concurenta. Sunt convins ca din cauza asta sunt si atatea atacuri la adresa noastra din partea celor carora nu le convine treaba aceasta!
Gigi draga! Nu am nici pe departe intentia de a face misto! Glumeam doar (am pus si zambetele de rigoare!), iar tu te-ai suparat. Ce naiba, nu mai stii de gluma ? :lol: Ce vreau sa-ti spun, ca ai amintit de ceva taxe de repopulari????? Asa ceva nu exista !
Asociatiile pot lua doar o taxa de inscriere si o cotizatie anuala de la membrii lor. Permisele de pescuit apartin ANPA si banii pentru ele ar trebuii virate in totalitate ANPA.
Fondurile unei asociatii se compun din taxe de inscriere, cotizatii anuale, sponsorizari, donatii, activitati interne (vezi taxarea cu ziua a pescarilor externi!), accesari de fonduri pentru mediu sau pescuit, directionarea celor 2% din impozitul pe venit al persoanelor "simpatizante" (care isi manifesta in scris aceasta dorinta), etc.
Nu se percepe nici un fel de taxa de repopulari. Fondurile pentru aceasta activitate deriva din modul cum imparti bugetul asociatiei pe activitati.
Asa ca nu mai fi suparat ! :lol:
pot sa te rog ceva? poti sa imi dai acest raspuns pe care l-ai postat aici pe un fax cu antetul, semnatura si stampila asociatiei dumitale?

daca nu poti face asta, atunci am marea rugamintea sa tii cont de faptul ca majoritatea covarsitoare a celor care stiu sa foloseasca internetul sunt capabili sa si citeasca o lege care spune ca permisul ANPA este valabil in orice apa din domeniul public, fie ca este libera, fie ca este atribuita in management vreunei asociatii (caz in care poti taxa in 2008 maxim 0.5 RON, altfel incalci legea si decizia ANPA prin care ti s-a atribuit fondul respectiv de pescuit)...

am mai spus: nu sunteti nici singuri si nici cei mai isteti pe aici...

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 30 Aug 2008, 12:49

Eu unul sunt de acord ca cei 50% din valoarea permisului sa revina Asociatiei , dar nu uitati ca nici o lege nu poate impune unei Asociatii cuantumul cotizatiei de membru pe anul in curs care este total diferita de cei 50% din valoarea permisului.
Asa ca nu va impacientati degeaba. :respekt: :bere: :crazy1:

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 30 Aug 2008, 13:20

APSHD scrie:Eu unul sunt de acord ca cei 50% din valoarea permisului sa revina Asociatiei , dar nu uitati ca nici o lege nu poate impune unei Asociatii cuantumul cotizatiei de membru pe anul in curs care este total diferita de cei 50% din valoarea permisului.
Asa ca nu va impacientati degeaba. :respekt: :bere: :crazy1:
sigur, cotizatia de membru este una si acea taxa suplimentara permisului este alta. Nimeni nu a contestat asta.

Doar ca este interzis de lege ca o asociatie sa conditioneze accesul pescarilor la fondul de pescuit de cerinta de a fi membru in respectiva asociatie!!! Ati auzit, domnul de la Salmo Carpatica?? Dumneata spui cam asa: "sigur, eu nu va oblig sa fiti membri cotizanti la mine, doar ca va iau taxa de 10 RON/zi, asa ca veti fi "convinsi" sa optati pentru a fi membri in asociatia mea, altfel "ne vom simti obligati" sa va luam 10 RON/zi". Cata grija fata de bietul pescar....raman impresionat...

Legea, insa, cum am spus, interzice asociatiilor:
1. Sa pretinda taxa suplimentara de pescuit pe fondul propriu oricarui pescar (fie cotizant la asociatie, fie nu) in cuantum MAXIM de 50% din contravaloarea permisului de pescuit. Pentru 2008, aceasta taxa ANUALA nu poate depasi 0.5 RON. Punct.

2. Sa conditioneze accesul oricarui pescar sportivi cu permis ANPA la fondul de pescuit al asociatiei de conditia de a fi membru cotizant in acea asociatie. Punct.

Nu vad ce mai e de negociat sau ce ar fi neclar in aceste cerinte clare ale ANPA.

Repet pentru domnul de la Salmo Carpatica: se poate sa primesc pe fax cerintele pe care le-ati mentionat mai sus pe care le impuneti pescarilor care nu sunt membri cotizanti la dumneavoastra? In tot cazul, paziti-va de flagrant, ca e la moda in zilele noastre...

pityu
veteran
veteran

Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de pityu » 30 Aug 2008, 21:21

Mai repet odata pentru flyer ce am spus mai sus. Daca nu vrei sa pricepi, inseamna ca esti un om rauvoitor (punct).[/quote]Daca nu este membru al asociatiei noastre si nici al altei asociatii afiliate, poate pescuii in apele arondate asociatiei noastre in baza unei taxe de zi (cazul nostru 10 lei/zi) sau se face membru si in asociatia noastra (cotizatia anuala 20 lei/an). Nu avem insa dreptul sa il obligam sa se faca membru la noi, dar va ajunge singur la concluzia ca in pretul taxei pentru 2 zile de pescuit, poate pescuii tot anul, fapt pentru care sunt convins ca va fi supermultumit.
In felul acesta mi-as dorii sa nu fim nevoiti sa rupem nici o chitanta de 10 lei/zi, pentru ca sumele sunt atat de mici, incat sfideaza orice concurenta.
Mai clar de atat nu am ce sa-ti scriu. Cat despre fax si altele, te rog sa-ti vezi de treaba ta !
. Drept cine te crezi ?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Aug 2008, 21:28

flyer1974 scrie: Asa ca pana la urma, Asociatia Salmo are la dispozitie doua alternative:

1. Considera ca Ordinul 331 este inca in vigoare si ma poate taxa cu MAXIMUM 0.5 RON pe intreg anul pentru a-mi oferi dreptul de pescuit pe fondul primit in administrare de la ANPA.

SAU

2. Considera ca Ordinul 331 este suspendat si sta cuminte in barlogul ei pana la clarificarea situatiei ordinului, pentru ca odata suspendat, cade si atribuirea fondului de pescuit (care s-a facut in baza ordinului 331).

Nu exista alta posibilitate.
observatii cat se poate de concise si de bun simt cu mentiunea ca in locul AS Salmo...,poate fi oricare asociatie din tara asta

p.s. nu inteleg inca inversunarea cu care aceste asociatii care inca nu au bagat nici un ban in ingrijirea acelor ape care le-au fost atribuite MOCCA, nu sunt de acord cu acei 0.5ron pe anul 2008???? :shock: :shock:
inteleg sa ai pretentii atunci cand ai facut ceva investitii,cand se vad ceva rezultate si atuncea poti cere marirea pretului la permisul national in asa fel incat acei 50% sa fie convenabili pt asociatie,dar..........
si aici exista mereu un DAR,vor exista asociatii care poate isi vor face treaba si vor lupta sa impuna pe buna dreptate un pret maximal,iar altele care nu vor face nimic si care se vor trezi beneficiarele sistemului impus de ANPA.

p.p.s. fie vorba intre comercianti de astazi,cati mai practica adaosuri de 50% :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns