Taxa de pescuit pe Jiul de vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Aug 2008, 17:38

APSHD scrie:
Anul acesta permisul eliberat de ANPA este suspendat , dar oricum el este valabil numai pe apele ne arondate nici unei Asociatii
De pilda pe apele care au apartinut AGVPS, care nu mai primeste nimic de la ANPA asa incat aceste ape sunt considerate "publice" pana ce vor fi arondate unei asoiatii, corect?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Aug 2008, 21:31

daca asociatiile isi fac iluzii ca din cotizatiile membrilor sau ale altor pescari isi vor putea duce la indeplinire "Planurile de management" aprobate de papagalii de laANPA,............hmmmm,repede se vor trezi cu pantalonii uzi.
ca sa sustii asa ceva numai din cotizatii,trebuie sa te numesti in primul rand CLUB,sa fi unul elitist,sa ai in randul membrilor tai numai oameni potenti si dispusi sa aloce sume considerabile,sau sa fi o asociatie de pescari in alta tara si in alte timpuri :wink:

pityu
veteran
veteran

Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de pityu » 25 Aug 2008, 22:17

Fario a zis
Cred ca mai bine cereti aprobare si construiti undeva pe Jiu sau pe un afluent una-doua pastravarii si in felul asta va finantati activitatile. Eu asa as face in locul vostru....
In mod sigur ca vom face si cel putin o pastravarie, dar asta e un proiect de durata. Noi vrem sa facem prima populare , cat de mica chiar in aceasta toamna. Pacat ca RNP-ul cere sume exorbitante pe puietul de pastrav indigen. (700.000 lei vechi / kg.). Mi se pare enorm si neintemeiat! :cry:
Nu cred ca AGVPS-ul a cumparat vreodata puiet la acest pret, cand pastravul matur se vinde in pastravarii cu (100.000-120.000) lei vechi / kg. Adica , dupa ce baga in ei mancare timp de 2 (doi) ani, ii vinde de sapte ori mai ieftin :!: :?: :!: Mi se pare o aberatie :!: Unde e logica ?
Eu cred ca cineva a gresit un zero. Poate 70.000/kg. de puiet, asa da ... asa ar mai merge!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 25 Aug 2008, 22:24

Adiwolf a scris [quote]daca asociatiile isi fac iluzii ca din cotizatiile membrilor sau ale altor pescari isi vor putea duce la indeplinire "Planurile de management" aprobate de papagalii de laANPA,............hmmmm,repede se vor trezi cu pantalonii uzi[/quote]
Ai perfecta dreptate ! Exista insa fonduri (interne si externe) care pot fi accesate in baza unor proiecte viabile. Stiu ! Vei spune iarasi ca visam la proiecte si bani, dar nu e asa. Noi chiar vrem sa le realizam. Daca nu vom reusii, sunt primul care ma las pagubas, dar voi avea satisfactia ca macar am incercat sa fac ceva!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Aug 2008, 10:53

pityu scrie:Fario a zis
Cred ca mai bine cereti aprobare si construiti undeva pe Jiu sau pe un afluent una-doua pastravarii si in felul asta va finantati activitatile. Eu asa as face in locul vostru....
In mod sigur ca vom face si cel putin o pastravarie, dar asta e un proiect de durata. Noi vrem sa facem prima populare , cat de mica chiar in aceasta toamna. Pacat ca RNP-ul cere sume exorbitante pe puietul de pastrav indigen. (700.000 lei vechi / kg.). Mi se pare enorm si neintemeiat! :cry:
Nu cred ca AGVPS-ul a cumparat vreodata puiet la acest pret, cand pastravul matur se vinde in pastravarii cu (100.000-120.000) lei vechi / kg. Adica , dupa ce baga in ei mancare timp de 2 (doi) ani, ii vinde de sapte ori mai ieftin :!: :?: :!: Mi se pare o aberatie :!: Unde e logica ?
Eu cred ca cineva a gresit un zero. Poate 70.000/kg. de puiet, asa da ... asa ar mai merge!
De ce te miri? RNP e disperata sa scoata bhani din piatra seaca iar puietul de pastrav e "delicatesa" tocmai pentru ca e puiet, din el ar putea sa iasa ceva mare si carnos! :lol: Mai bine cumperi de la alte pastravarii, private, unde te poti tocmi la pret. In mod normal nu ar trebui sa sara de 300.000 lei vechi sub nici o forma. Daca nu gasesti, atunci cumperi cu 130.000 lei kilul pastravi adulti de 200 de grame, inclusiv pastrav fantanel pentru zona de izvoare si asta e....

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 28 Aug 2008, 17:51

- ce e tare in aceste discutii e faptul ca nu mai intelegi nimic

- apshd spune ceva de genul ca asociatiile au dreptul sa ceara taxe, altul ne spune ceva de genul ca trebuie creeate alternative (ex. pastravarii), altul ca nu le ajung banii din cotizatii si sunt necesare fonduri externe si mai apare si fraza "Cine vrea numai sa scoata si sa nu bage nimic (ma refer la resursa acvatica vie - pestele) ala nu merita numele de pescar", ,dar toata lumea stie ca nimeni nu are un act de pescar fara sa plateasca o cotizatie ,

- problema pescarului e ca cineva vrea ca el sa plateasca cat mai multe taxe pe la fiecare asociatie , chiar si pentru o zi de pescuit trebuie sa cumpere un carnet de membru anual si daca s-ar putea si pentru fiecare km de apa, pe care acesta ar vrea sa pescuiasca.

- alta chestie tare e faptul ca asociatiile in urma cu cateva luni sustineau ideea unui pescar liber de asociatii, unul care sa plateasca doar permisul de pescuit, iar acum vedem ca daca mergem sa pescuim pe 100 de ape diferite trebuie sa platim 100 de taxe diferite la 100 de asociatii diferite

- cum e posibil asa ceva ,pai asociatiile nu trebuie sa apere interesele pescarilor ???? sau cumva asociatiile se cred proprietare pe apele publice ??
- cum e posibil ca unui pescar sa i se pretinda 100 milioane vechi , daca pescuieste pe 100 ape diferite (sau aceeasi apa la km diferiti) si nu se stie daca prinde 10 kg peste de pe toate aceste ape????

- curios, ciudat ,dar la noi totul e posibil....mama ce legi avem...!!!!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 28 Aug 2008, 23:24

Ce ai patit iara Gigi ? Te imbatasi ? :lol:
Stii cat e cotizatia de membru la noi in asociatie ?
20 lei/an. Permisul poti sa-l cumperi de unde vrei tu. Nu ne intereseaza. Aia si asa sunt banii ANPA.
Cu banii astia asa de multi (ce suma exorbitanta!!!) poti pescui:
1) - Pe apele arondate asociatiei noastre (care intre noi fie vorba, nu sunt putine deloc)<
2) - Pe apele arondate tuturor asociatiilor independente care fac parte din FNPSR, avand intre noi conventie de reciprocitate (si iarasi intre noi fie vorba, nu sunt putine asociatii deloc);
3) - Pe apele din intreaga tara, ramase nearondate asociatiilor;
Daca tu sustii ca e putin pentru suma de 20 lei/an, atunci urgent trebuie sa-ti faci analizele la doctor, ca-i bai mare cu tine baiatule !
Si unde mai pui ca am putea face reciprocitate si cu AJVPS-urile, ca noi am vrea, dar nu vor ei (voi?) si atunci .... unde-s cele 100 de milioane ??????
Hai ca te-am fript ! :lol: :lol: :lol:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 29 Aug 2008, 05:41

Gigi si in alte tari mai dezvoltate se plateste permis pe toata tara dar la un pret rezonabil se 4-6 euro/an si il platesti la receptia hotelului , la posta , banca sau magazine de profil . Dar pentru a pescui pe portiunile de apa arondate cluburilor platesti separat taxa /zi de pescuit . in schimb daca nu ai permisul pe tara scos nu primesti permis pe zona ;) Dar permisul e valabil 24 de ore si nu pe zi calendaristica si ca turist spre exemplu in unele tari poti scoate permis si pe 3 ore :shock: . Asa ca daca nu-ti place mergi pe alta apa si iar platesti , dar ai permis pe toata tara respectiva . Diferenta e ca ei au peste si noi avem mizerie . Nu vezi flacoane sau cutii de bere aruncate pentru ca sunt scumpe . Dar daca le duci inapoi la magazin ti le primeste si scade din pretul cumparaturilor valoarea respectiva . Pe un pet de 1 litru platesti garantie 0,40 euro , pe doza de bere 0,20 asa ca nimeni nu e interesat sa arunce nimica . Sa fie de vina civilizatia ? http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=71649 Socoteste la cat se vede pe apa ce pret ar intra in buzunarul fiecaruia daca si-ar duce flaconul inapoi la magazin pentru reciclare ?

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 29 Aug 2008, 10:07

pai daca este suspendat, cum sa mai fie valabil vreundeva??!!!

Iar reinventati voi asociatiile legile....

Situatia sta cam asa:

1. ANPA nu a facut nici o declaratie sau informare publica a pescarilor sportivi in ce priveste suspendarea Ordinului 331/2008. Eu, ca si pescar de rand, nu am de unde sa stiu cum stau lucrurile in realitate, nu stiu daca faza cu decizia Curtii de Apel de la Galati nu este cumva o diversiune a AGVPS (de la care ma pot astepta la orice), prin urmare cat timp cel care a eliberat permisul nu a facut o instiintare publica, eu consider ca permisul este inca valabil.

2. Ordinul 331/2008 prevede ca permisul ANPA este valabil in toate apele publice din Romania (nu mai rastalmaciti voi asociatiile dupa cum va place, va rog). Specificatia este ca pentru apele publice libere se poate pescui liber cu permisul ANPA, iar pentru cele atribuite in management, pescarul este obligat sa respecte regulile gestionarului acelui fond de pescuit, reguli care pot conduce la plata unei suprataxe care, conform deciziilor presedintelui ANPA, nu pot conduce la o suprataxa mai mare de 50% din contravaloarea permisului de pescuit. Adica 0.5 RON pentru anul 2008. Asa ca APS Salmo Carpatica NU POATE cere o suprataxa ANUALA mai mare de 0.5 RON. De altfel, daca am crede ca ordinul 331/2008 este suspendat, atunci APS Salmo Carpatica poate fi trimisa usurel la plimbare pana se clarifica situatia Ord 331...

APSHD, rogu-te, nu mai dezinforma poporul. Incepi sa semeni cu APS Alba si e posibil sa aflam ce scrie si prin planul dumitale de management asa incat te poti alege cu o contestare a deciziei de atribuire incat te-ai putea lecui bine de dorinta asta de informare partinitoare sau chiar dezinformare. Nu sunteti nici singuri si nici cei mai isteti din tara asta.
APSHD scrie:
Fario_nebunu scrie:
APSHD scrie:APS-Salmo Carpatica are tot dreptul sa solicite aceasta taxa.
Jiul de vest fiind atribuit lor de catre ANPA pentru practicarea pescuitului sportiv ei hotarasc in ce conditii pot sa pescuiasca pescarii altor Asociatii pe aceasta apa.
Eu am permis ANPA si cu el in buzunar pot pescui linistit pe Jiul de Vest si pe toate apele de langa Lupeni, inclusiv Braia si Beleia. Permisul de membru al Salmo Carpatica e facultativ, cel putin anul acesta!
Anul acesta permisul eliberat de ANPA este suspendat , dar oricum el este valabil numai pe apele ne arondate nici unei Asociatii

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 29 Aug 2008, 12:56

-pityu-le iar esti obraznic fara motiv.
-am mai spus ca total plata permis + carnet membru am platit 120 ron/an
-vin din concediu si stiu ce am intilnit concret prin tara
-in general asociatiile cer pe carnet 70 sau 60 ron + alte taxe 20-30 ron pe nu stiu ce populari si unele asociatii au luat si ceva ape de munte pe care mai cer pana la 35 ron in plus .
-le-am spus ca pe forumuri se militeaza pentru libertatea pescarului, le-am spus si despre asociatia lui pityu, dar mi-au spus ca nu au auzit de ea si sa fac bine sa platesc taxa anuala si la ei. Exista posibilitatea unei taxe pe zi de 15-20 ron ,dar pe 10 zile cat dureaza concediul 200 ron nu erau justificati si mai bine cumparai un carnet de membru cu 70 ron + 30 ron taxe populari sau asa ceva, n-am mai avut nervi sa-i ascult....
-pityule n-am treaba ta , foarte bine ca ai o taxa de 20 ron si faci treaba buna acolo unde te afli si ca nu superi pescarii aflati in concediu, dar ce spui ca faci tu din pacate nu e regula in tara asta, pentru ca fiecare asociatie vede altcumva legislatia...
- se pare ca flyer 1974 se apropie de adevar...pityule nu te mai da tu treaz si altii beti ...sa auzim numai de bine :D

Scrie răspuns