pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
bluesky1ro
- utilizator constant

-
alex dan scrie:bluesky1ro scrie:A incercat altcineva ceva retete de facut viermi?!?!?
citeste te rog tot topicul si vezi o gramada de retzete

l-am citit, ma refeream daca a incercat cineva ceva mai elaborat...

Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
-
bluesky1ro
- utilizator constant

-
O sa caut pe internet pe la englezi sa vad cum se hranesc viermii si cu ce sa-i colorez

-
MARINESCU ADY
- utilizator constant

bluesky1ro scrie:Ai dreptate, dar sa lasam dicutiile astea ca pina la urma o sa se supere unii, si altii oricum nu sunt interesati de modul in care sunt romanii in general, sa revenim deci la momelile vii. Si daca tot se incalzeste afara, si lumea sta la bloc sa ne gindim la cum sa pastram rimele. Le cumperi din piata, si daca le folosesti a doua zi e ok, dar daca vrei sa le tii mai mult(o saptamina, 2) te lovesti de urmatoarele probleme: cele de roua(se gasesc sub brazda de iarba, sunt mari si roz) mor primele,cele negre sunt urmatoarele pe lista, iar cele rosii rezista mai mult dar se subtiaza mult, pentru cele roz nu stiu nici o metoda buna de pastrare aici poate ma ajuta cineva, cele negre rezista relativ bine in pamintul lor de la balta si pastrate la rece, cele rosii eu le hranesc cu resturi vegetale si daca aveti o rosie stricata e excelenta pentru ele, mai adaugati ceva iarba, cel mai bine mi-au rezistat in cutiile acelea usor plate de 500 de ml(se gasesc in magazine), daca e prea cald in balcon le bag in sertarul de jos de la frigider. Astept pareri, intrebari. Observatii cei mai mari crapi care mi-au tras indiferent ca era primavara sau vara au venit la rima de roua, mare groasa cit degetul, de speriat de mare pentru unii...
Chiar nu stie nimeni cum potzi pastra ramele mai multa vreme? Am si eu aceasi problema ca bluesky1ro. In primul rand ca nu gasesc tot timpul rame mari si atunci cand gasesc este un eveniment

. Daca le pot pastra 2-3 sapt sunt multumit...
-
adiwolf
- veteran

@ marinescu ady
eu tineam ramele intr-o cutie de tabla cu laturile de 40x40x10 cm,plina cam 3/4 cu pamant si peste care turnam din cand in cand zat de cafea.
in felul asta reuseam sa am rame toata iarna pana in primavara cand stim cu totii cat de greu se gaseau(acum treaba e mai comoda existand magazine,dar cred ca o sa revin la aceasta metoda deoarece am constatat ca ramele astfel tinute erau mai tari si mai vioaie).
din nefericire eu nu am mai pescuit de f.f mult la rama din cauza ghibortului si a "reginutzei"(bibanul soare) care sau inmultit exagerat de mult in zona noastra si cum pui rama in carlig cum inghite tot.
-
alex dan
- utilizator constant

-
ramele se pot tine f bine in cutie de lemn (cam 30*20*15cm) cu pamant peste care se toarna din cand in cand cate o jumate de pahar de lapte.
ramele rezista astfel bine mult timp.
-
bluesky1ro
- utilizator constant

-
O sa incerc amindoua metodele de pastrare a rimelor(alexdan, adiwolf ), in momentul de fata, am pus citeva pahare de rime rosii din piata intr-o galeata de vopsea din aia mai mare, in capac am facut gauri ca sa respire rimele, am pus straturi succesive de pamint si iarba, o sa le dau si niste rosii, sunt curios cit vor rezista, cu cele negre nu am nici o sansa sa le pastrez mai mult de citeva zile... se inmoaie repede. Apropo de regina baltii si alti pesti mici care ne toaca rimele pe cirlige, deobicei folosirea unui cirlig numarul 2-4 mai gros, cu tija lunga, si spini te scapa de musafirii nedoriti...

-
Adi_
- veteran

rosii poti sa dai coropisnitelor, daca le pastrazi. la rame poti da lapte si zatz de cafea (cam o lingurita la 2-3 zile).
pt pastrare, poti pune straturi succesive de paman si muschi.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
alex dan
- utilizator constant

-
pai nu trebuie sa dai gauri.
ii de ajuns sa iesi noaptea si le gasesti la suprafatza. si pui un naylon sau o bucata de carpa rosie pe lanterna si o sa vezi ca astfel poti lumina pe ele ca nu se retrag

-
Cucu Ionel
- senior

Cu conditia sa fie pamantul moale(proaspat plouat)ca altfel nu gasesti nimic! :cry: