rama neagra,coropisnita,carasel,viermusi

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 14 Iun 2006, 14:50

este vorba de larva gandacului de faina (Tribolium). e folosit, la fel ca si greierele, la hrana unor pesti de acvariu. e destul de chitinos si nu e acceptat de multe specii de pesti de acvariu. nu stiu ce valoare are pentru pescuitul sportiv. in orice caz se creste foarte usor si are marele avantaj ca o astfel de crescatorie nu miroase, intrucat larvele si adultii se hranesc cu faina sau resturi de paine.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florea » 14 Iun 2006, 15:18

Domnule Adrian Ionascu, din pacate nu este vorba de ceea ce spunti dvs, respectiv : Ordinul Coleoptera, Familia Tenebrionidae, Genul Tribolium si cele 10 specii (anaphe,audax,brevicornis,castaneum,confusum,destructor,ferrugineum,madens,paralellus,setosusm). Aici este vorba de Genul Zophobas care are un ciclu de dezvoltare de 5-7 luni !
Este una din speciile folosite "dincolo", in mod regulat, in pescuitul cu momeala vie.
Stiu ca au mai fost pe piata, in tara, insa nu stiu cat de eficienti sunt pt pescuitul speciilor din tara. De aceea am postat intrebarile referitoare la capturile obtinute cu astfel de viermi.
Pash, pash.....

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Iun 2006, 08:32

n-am nimerit-o.
dar daca are ciclu de dezvoltare de 5-7 luni inseamna ca nu e de interes cresterea ei artificiala. in general stiu ca se folosesc momeli mai ciudate, viermi mari, la pescuitul pastravului cu momeli naturale. care la noi e interzis.
in pescuitul stationar nu se folosesc decat viermi, larve de chironomide si rame.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florea » 15 Iun 2006, 21:14

La noi e interzis pescuitul de pastrav cu momeli naturale ????? Interesant !! Imi puteti spune care este legea si eventual articolul care face referire la acest aspect , daca se poate ? Va multumesc !
Cat despre cresterea acestor viermi in vrescatorii, va pot spune ca este de interes, datorita faptului ca sunt folositi in mai multe domenii (ex: sunt felul principal al unor meniuri extravagante ca de altfel si greierii care sunt mai mari decat cei europeni ajungand pana la un inch, sunt hrana pt pasarile exotice valoroase si pt reptilele insectivore). Astfel ca o investitie de 5000-6000 de Euro este pe deplin justificata.
Pash, pash.....

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 16 Iun 2006, 09:14

la ei poate da dar la noi nu stiu cat e de profitabila. cati cresc pasari rare sau reptile si amfibieni?
Legea Pescuitului nr 192/2001 interzice pescuitul la pastrav cu momeli naturale.

florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florea » 17 Iun 2006, 10:03

Multumesc pt. precizarea legii !
Cat despre detinatori de "vietati" insectivore.... :) , sunt destui si apoi este o preocupare tot mai des intalnita piata de arahnide,reptile si pasari de valoare fiind abia in formare !
O zi buna !
Pash, pash.....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Iun 2006, 19:41

Miki scrie:VIERMUŞII ĂIA MICI-PINKY SE FAC DIN OUĂLE DE LA MUŞTELE MICI?
STIE CINEVA :?:
Sunt viemisori de musca,(musca mai mica ce frecvent e intalnita in apropierea gospodariilor taranesti,mai rar la oras,nu cele verzui )ce se fac in special in gunoiul proaspat de porc si nu pe carne stricata.

Jean Scurtu

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Iun 2006, 21:02

Intra-adevar viermusii ce se gasesc in gunoiul de porc sunt cei mai buni (parerea mea) Sunt mai mici decat cei de carne, putini mai galbui si mult mai tari, rezistenti.
Pentru mreana si scobar erau nemaipomeniti de buni.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 17 Iun 2006, 21:19

tot parerea asta o am si eu .. desigur vorbesti de cei cu coada .. chiar daca este carligul putin mai mare pusi cate 2 fac ravagii ...au mirosul acela atragator ..... :P moartea mea cautatul in .... :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Iun 2006, 17:52

gippa scrie:tot parerea asta o am si eu .. desigur vorbesti de cei cu coada .. chiar daca este carligul putin mai mare pusi cate 2 fac ravagii ...au mirosul acela atragator ..... :P moartea mea cautatul in .... :roll:
:lol: :lol: Nu Alex.. sunt in gunoiul de porc, in cel mai tare, nu unde balteste apa, niste viermusi alb-galbui, mici si destul de tari. Acesti viermusi se mai gasesc si in gunoiul de la iepuri, daca ai o crescatorie pe aproape mergi si cauta.. Sunt excelenti :D
Mai exista, intr-adevar in gunoiul mai moale de la porci (pisalau) niste viermi mai mari, albi , cu coada.. Probabil ca si ei sunt buni la ceva, dar eu nu prea i-am agreeat. Mi s-au parut prea moi ca sa stea in carlig.

Scrie răspuns