rama neagra,coropisnita,carasel,viermusi

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 28 Mar 2006, 21:43

Imi cer scuze dak am interpretat gresit. :? Nu am zis-o cu rautate.Acum am vazut despre ce vb

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 28 Mar 2006, 22:00

Pt Pilula, stiu ca nu a fost intentionat, am vrut doar sa-ti atrag atentia.
Revenind la subiectul de baza pe mine chiar ma intereseaza daca a mai incercat cineva sa creasca acasa viermi sau rime sau alte chestii vii folosite la pescuit, in Germania cresteau inclusiv lacuste, poate voi reveni cu un text detaliat pe aceasta tema a cresterii lacustelor, mi se pare interesant sa ai lacuste pentru clean tot anul :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Mar 2006, 09:12

numai ca nu-l prinzi bine la lacusta tot anul :wink:
sunt perioade cand merge altceva mult mai bine 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 29 Mar 2006, 20:38

Adi_ scrie:numai ca nu-l prinzi bine la lacusta tot anul :wink:
sunt perioade cand merge altceva mult mai bine 8)
Ai perfecta dreptate, eu ma gindeam la urmatoarea treaba, e inceputul varii riul trece printr-o poiana plina cu lacuste, doar ca fiind inceputul verii lacustele sunt extrem de mici, iar un exemplar capital de clean se prinde cu o lacusta mare, asa daca ai avea o mica crescatorie acasa cred ca ar fi un moment optim, al doilea motiv pentru cresterea lor e pur si simplu ca nu ar mai trebui sa alergi prin poieni dupa niste lacuste deoarece le ai acasa :D in Germania le cresteau pentru cei care au reptile acasa... :shock:

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 31 Mar 2006, 11:07

cred ca ar fi destul de interesant sa discutam si despre "cresterea momelii"
eu i-mi cultiv ramele la munca
am gasit o gaura betonata pe care am umplut-o cu pamant si cateva carpe
am populat locul cu vreo zece rame de gunoi si am inceput sa ud pamatul zilnic
acum vreo saptamana imediat dupa ninsoarea acea am sapat in pamant si am constatat ca ramelor le mergeau destul de bine ba chiar am mai gasit si niste ramulite mici

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 31 Mar 2006, 15:37

Ce le dai de mancare?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 02 Apr 2006, 23:15

Jonin scrie:Ce le dai de mancare?
Eu am inteles ca rimele se hranesc cu resturi vegetale aflate intr-un stadiu avansat de degradare: frunze, radacini putrezite, diverse resturi de la bucatarie de la fructe si legume, hirtia veche, etc.

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 10 Apr 2006, 08:36

Eu o sa incerc sa-mi trag o mica crescatorie de viermi pe balcon, utilizind tarite si apa si o sa mai vad ce elemente gasesc pe net pentru reteta, fara carne... ca o sa creada lumea ca a murit careva...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 23 Apr 2006, 19:30

Este o idee foarte interesanta si cred ca ar trebuii deschis un topic nou care sa trateze acest subiect. Poate pe RAPITORII, ca aici poate ca unii pescari se pot ataca la astfel de discutii. Referitor la viermusi, la muste, cred ca in primul rind art trebuii sa avem un biolog cu aceleasi apucaturi ca si noi si care poate sa explice cum e treaba cu rimele, cu mustele adica implicit si cu viermii produsi de catre acestea(normal ca vorbim de larvele acestor muste care sint evident diferite) Despre tot felul de larve, am vazut la italieni ca vind niste viermi pe care nu i-am vazut in viata mea in stare naturala. Poate sa fie chiar si anume creatii ??. Este un subiect foarte vast si foarte instructiv. Abea astept sa mai aflu citeceva noutati.

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 26 Apr 2006, 20:47

In strainatate exista o adevarata industrie dezvoltata pe ideea producerii de momeli vii pentru pesti indiferent ce, in Germania am discutat cu cineva care avea un magazin de animale de "casa" adica serpi, reptile, broaste, scorpioni, pesti, etc, omu bineinteles vindea si hrana pentru ele: tot felul de viermi, rime, lacuste, a zis ca mi le trimite si in Romania, eu i-am zis ca as plati pentru niste incubatoare pentru ele, asta nu a mai vrut neamtu... logic... da aflu eu intr-o zi, mi s-ar parea normal sa ma duc la magazinul de pescuit sa-mi iau rime, pestisori, lipitori, broscute, asa e intr-o lume civilizata, ca la noi sunt tot felul de restrictii, si bani pe asa ceva fac probabil doar cei care cotizeaza o suma la garda.... am deviat putin discutia, dar de aici pleaca totul de la felul in care un stat incurajeaza sau din contra descurajeaza o industrie... care e pina la urma pescuitul... :idea:
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

Scrie răspuns