pescuitul cleanului
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Un gratar de clean proaspat nu cred ca refuza nimeni. Deja imi lasa gura apa. Incercati un clean proaspat la gratar in folie de aluminiu cu o lingurita de ulei + putin rosmarin si patrunjel + sare si piper.
Ii plang pe tovarasi pescari din sud care nu au parte de acest delicios ciprianid.
Pentru consum cel mai potrivit mi se pare cel in jur de 700-800 de grame pana la 1 Kg. E cel mai complet fara sa aiba si dezavantajele unui peste mai mare.
Oricum si eu practic catch, photo and release (selectiv).
Ii plang pe tovarasi pescari din sud care nu au parte de acest delicios ciprianid.
Pentru consum cel mai potrivit mi se pare cel in jur de 700-800 de grame pana la 1 Kg. E cel mai complet fara sa aiba si dezavantajele unui peste mai mare.
the angler is catching xxx, not by the lure
sir.JONES scrie:Un gratar de clean proaspat nu cred ca refuza nimeni. Deja imi lasa gura apa. Incercati un clean proaspat la gratar in folie de aluminiu cu o lingurita de ulei + putin rosmarin si patrunjel + sare si piper.
Nimic mai adevarat,totul e cat se poate de corect.

aici te contrazic
eu nu mananc mai mult doua-trei inghitituri. Dar jumatatea mea e innebunita dupa carnea de peste proaspat. Mananca o parte din pestii pe care si-i prinde singura, iar restul sunt eliberati.
In zona mea, pe paraie se remarca o revenire in forta a cleanului, dupa ce o perioada a fost plin de scobari. Asa ca oricat de frumosi ar fi o sa incerc sa-i eliberez pe toti daca nu-s raniti grav.
p.s. pestele e mai gustos intre anumite dimensiuni, in functie de specie.

In zona mea, pe paraie se remarca o revenire in forta a cleanului, dupa ce o perioada a fost plin de scobari. Asa ca oricat de frumosi ar fi o sa incerc sa-i eliberez pe toti daca nu-s raniti grav.
p.s. pestele e mai gustos intre anumite dimensiuni, in functie de specie.
Eu sunt adept al catch&foto&release all... dar nu vad un "rau" foarte mare daca din cand in cand se mai opreste un peste ( 2, 3) pt un gratar sau o "prajeala". Ar fi ideal daca toata lumea ar face cum fac marea majoritate daca nu toti dintre cei ce frecventeaza acest forum ( vreau sa cred asta si sper sa nu ma insel). Clean am mancat o singura data, si intradevar are o carne gustoasa. Fara sa vreau sa ma laud, eu nu am mai luat peste acasa de aproape 4-5 ani, indiferent de tipul de balta pe care am pescuit . In loc de clean, stiuca, salau sau mai stiu eu ce peste prefer un gratar de caras proaspat (din hala de peste)... Dupa parerea mea este cel mai gustos peste la gratar dar trebuie sa stii cum sa il faci ...
De asemenea un alt peste foarte bun de gratar mi se pare platica dar se gaseste rar in piatza..
Va doresc fir intins, bere rece si gratar incins ( dar nu foarte incarcat...de peste...)
De asemenea un alt peste foarte bun de gratar mi se pare platica dar se gaseste rar in piatza..

Va doresc fir intins, bere rece si gratar incins ( dar nu foarte incarcat...de peste...)
da' de ce doar sa guste?VladTepes scrie:Ce ziceti pe baraj ar merge ar incerca cleanul sa guste niste boilesuri?? scoica/scopex pop up , etc), boilesuri mici de 16 mm acuma in perioada asta calda a anului??.

mananca precum porcul, ce zic eu porc, precum bivolele dar ce bivole zic eu aici; cleanul mananca precum orca ucigasha treaba e sa fie boilesul tare- piatra! dezhidratat si sa vezi ce o ia, sa nu uiti sa reglezi franele ca daca dai drumul la manea tare nu se mai aude senzorul...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
ovidiu scrie:da' de ce doar sa guste?VladTepes scrie:Ce ziceti pe baraj ar merge ar incerca cleanul sa guste niste boilesuri?? scoica/scopex pop up , etc), boilesuri mici de 16 mm acuma in perioada asta calda a anului??.
![]()
mananca precum porcul, ce zic eu porc, precum bivolele dar ce bivole zic eu aici; cleanul mananca precum orca ucigasha treaba e sa fie boilesul tare- piatra! dezhidratat si sa vezi ce o ia, sa nu uiti sa reglezi franele ca daca dai drumul la manea tare nu se mai aude senzorul...

sunt full de experirenta la clean, peste 2 ani poate o sa mai prind unulluci_t scrie:lasand gluma inca nu am auzit sa intre clean la montura de crap, dar na ovidiu are mai multa experienta si el stie

Atat cat am vazut cleanul e un pestic frumos de prins, mai ales la artificiale, ca se prinde in o groaza de naturale, e cum e ....dar la zdranganele parca-i mai frumos, nu???

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
e superb mai ales la artificiale dar tot o sa merg cat de curand la un clenarit ca in copilarie; cu bat din alun, un fir transparent si carlig, fara plumb. Cu insecte prinse de pe malul apei, ascuns prin tufe sa nu ma vada ca e sperios. Nu rezista tentatiei si sa vezi distractie
E un fel de muscarit, dar cu muste naturale
mi-e dor de senzatiile alea inegalabile de cand eram prunc

mi-e dor de senzatiile alea inegalabile de cand eram prunc