pescuitul cleanului

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 01 Mar 2008, 20:47

nu uitati de coaja de paine,poate salva o zi de pescuit,apoi la greiere parca e nebun...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 02 Mar 2008, 13:12

@jexy perioada asta mananca bine la pescutz cei mari sau carabete si rama cei mici sau dac ai ficat si matze de pui e chiar ok potzi sa iei ceva mai rasarit 8)

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 11 Apr 2008, 20:10

maine vreau sa fac o partida de clean, ce momeli ati zice sa folosesc? ce merge in perioada asta?

zeff
junior
junior

Mesaj de zeff » 11 Apr 2008, 22:16

Jexy scrie:maine vreau sa fac o partida de clean, ce momeli ati zice sa folosesc? ce merge in perioada asta?
Dupa cum s-a mai scris ,momeala difera foarte mult de la o zona la alta,de la o apa la alta.De exemplu eu merg foarte des pe Neajlov si sunt foarte multumit de voblerele Salmo 2-4 cm.In schimb cu aceleasi voblere pe Mures ,langa Alba-Iulia, i-am vazut doar urmarind naluca pana la mal fara sa atace..In schimb am prins aici la lingurita oscilanta .Deci ,eu zic ca trebuie sa ai cat mai multe materiale pentru "prezentare" ;nu se stie niciodata ce prefera.Cat despre stationar cu momeli clasice ...incearca un Hornet lasat in trena ! :wink:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 23 Mai 2008, 11:18

ba fratzilor a inebunit cleanul, :shock: mananca frunze de salcie cred ca vrea sa fie "hayyyy" :lol: ca nu imi explic de ce venea asa de aproape de mine (submarinul peste kil :shock:) de i-am dat cu batzul in cap :lol: de nervi ca nu vroia sa manance la nimic (de nedescris ce am vazut :shock: numai animale la suprafatza :shock: si nici macar nu erau la depus)

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Mai 2008, 11:25

trebuia sa dai cu frunza de salcie :D
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

pensionaru
veteran
veteran

pescuitul cleanului

Mesaj de pensionaru » 23 Mai 2008, 13:02

In unele zone,in perioada asta am vazut un pescuit aparte si anume:
-varga 4-5m cu inele,mulineta mica,fir 0,14-0,16,carlige tija lunga subtiri culoare neagra,buldo sau o pluta lestata;
-pe carlig se pun 2 gandaci de mai sau mai popular ''doctoras,croitoras'';
-se lanseaza in amonte de locul unde muscaresc clenii si se lasa montura sa curga la vale.
Se poate incerca si cu muste artificiale ce imita bine ganganiile.Incercati si-mi spune-ti si mie ce rezultate ati avut.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 23 Mai 2008, 21:37

fisherman scrie:trebuia sa dai cu frunza de salcie :D
am si incercat cu frunze dar ai dreacului daca puneau gura am scos si plumbul sa fie la suprafatza frunza dar de :( ei luau crengutzele care erau rupte de vant si le papau frunzele,le si mai scufundau sa dea senzatia ca sunt agatzati :lol: ca sa musc poate poate ma arunc dupa ei :lol: si cum spuneam numai submarine(peste kil) :shock: am ramas uimit de ce am putut vedea chiar la 30cm de mine pacat ca am lasat aparatul in masina si nu am filmat :datz:

edâ„¢
veteran
veteran

Re: pescuitul cleanului

Mesaj de edâ„¢ » 23 Mai 2008, 22:00

pensionaru scrie:In unele zone,in perioada asta am vazut un pescuit aparte si anume:
-varga 4-5m cu inele,mulineta mica,fir 0,14-0,16,carlige tija lunga subtiri culoare neagra,buldo sau o pluta lestata;
-pe carlig se pun 2 gandaci de mai sau mai popular ''doctoras,croitoras'';
-se lanseaza in amonte de locul unde muscaresc clenii si se lasa montura sa curga la vale.
Se poate incerca si cu muste artificiale ce imita bine ganganiile.Incercati si-mi spune-ti si mie ce rezultate ati avut.
bune rezultate am avut pe vremuri :roll: dar acum nu mai dau
mai era si pescuitul la"plescaiala" :shock: se lua o joarda de alun de 2.5-3m si se lega cu fir de 25 si la capat un ac cu tija lunga si se baga in el goange ce erau in diferite momente ale anului(susteri=croitorasi,gandaci de colorado,gandaci de mai,lacuste de alea cu aripi si chiar furnici cu aripi)si gaseai langa mal portiuni cu apa mai adanca te puneai pe burta sau rupeai niste crengi si ti le puneai pe tine ca sa nu te vada :lol: (ca nu era tinuta de camuflaj ptr pusti pe vremea aia) si loveai apa "plescaiai" cu goanga pana vedeai actiune in zona si sareau dupa ea iar daca vroiai ceva mai maricel o ridicai la 5cm de apa si asteptai cateva secunde sa vina apoi iar plescaiai pana pana pana ..... faceai scurta la mana :lol: astea senzatzi tari :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 24 Mai 2008, 19:05

:lol: :lol: :lol: tzacanitule :lol: :lol:

Scrie răspuns