pescuitul cleanului
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Dupa cum s-a mai scris ,momeala difera foarte mult de la o zona la alta,de la o apa la alta.De exemplu eu merg foarte des pe Neajlov si sunt foarte multumit de voblerele Salmo 2-4 cm.In schimb cu aceleasi voblere pe Mures ,langa Alba-Iulia, i-am vazut doar urmarind naluca pana la mal fara sa atace..In schimb am prins aici la lingurita oscilanta .Deci ,eu zic ca trebuie sa ai cat mai multe materiale pentru "prezentare" ;nu se stie niciodata ce prefera.Cat despre stationar cu momeli clasice ...incearca un Hornet lasat in trena !Jexy scrie:maine vreau sa fac o partida de clean, ce momeli ati zice sa folosesc? ce merge in perioada asta?

ba fratzilor a inebunit cleanul,
mananca frunze de salcie cred ca vrea sa fie "hayyyy"
ca nu imi explic de ce venea asa de aproape de mine (submarinul peste kil
) de i-am dat cu batzul in cap
de nervi ca nu vroia sa manance la nimic (de nedescris ce am vazut
numai animale la suprafatza
si nici macar nu erau la depus)

-
- veteran
pescuitul cleanului
In unele zone,in perioada asta am vazut un pescuit aparte si anume:
-varga 4-5m cu inele,mulineta mica,fir 0,14-0,16,carlige tija lunga subtiri culoare neagra,buldo sau o pluta lestata;
-pe carlig se pun 2 gandaci de mai sau mai popular ''doctoras,croitoras'';
-se lanseaza in amonte de locul unde muscaresc clenii si se lasa montura sa curga la vale.
Se poate incerca si cu muste artificiale ce imita bine ganganiile.Incercati si-mi spune-ti si mie ce rezultate ati avut.
-varga 4-5m cu inele,mulineta mica,fir 0,14-0,16,carlige tija lunga subtiri culoare neagra,buldo sau o pluta lestata;
-se lanseaza in amonte de locul unde muscaresc clenii si se lasa montura sa curga la vale.
Se poate incerca si cu muste artificiale ce imita bine ganganiile.Incercati si-mi spune-ti si mie ce rezultate ati avut.
am si incercat cu frunze dar ai dreacului daca puneau gura am scos si plumbul sa fie la suprafatza frunza dar defisherman scrie:trebuia sa dai cu frunza de salcie

Re: pescuitul cleanului
bune rezultate am avut pe vremuripensionaru scrie:In unele zone,in perioada asta am vazut un pescuit aparte si anume:

mai era si pescuitul la"plescaiala"