pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
edâ„¢
- veteran

-
acum depinde unde dai

ca dac te duc unde stiu eu astea nu-s bune

-
adrignat
- veteran

clenii d acolo au pasiuni pentru gustari mai..."mirositoare"?

-
eu
- senior

Povestea cu momeala cleanului depinde de locul in care dai si de perioada. Precum au zis si altii...in anotimpul rece ii ok matu' de pui, ficatei, restul periadelor ii ok daca dai la insectele din acea perioada : cosasi, lacuste, greieri, dracusori etc. La rama rosie, viermi si larve iti intra maruntis (asta daca vrei distractie, sa nu uiti sa le dai drumu), eu aici inclin spre lipitoare si rame mari-alea de ploaie is ok, iar in ceea ce priveste broscuta,mormologii ii rupe destul de usor.
Era sa uit : poti include in meniul lor si tot felu de fructe si cereale.
Momeala o poti alege si in functie de apa...daca ii mare si murdara,clar lipitoare,rama mare.
Sa nu aiba noroc!

-
edâ„¢
- veteran

-
@eu ai dreptate e in functie de anotimp si de cum e apa
@adrignat nu chiar mirositoare poate natural (pescutzi),potzi sa dai cu ce vrei tu altceva cand vede pescutzul parca e hipnotizat

-
adrignat
- veteran

aha

ma gandeam ca prefera chestii gen mate,branza,etc......da daca prefera pestisor inseamna ca nu sunt chiar asa lenesi

deci merita efortu

-
edâ„¢
- veteran

-
amici de-ai mei au prins la mate si branza dar sincer eu am incercat la branza (de copii cum era pe vremea lui ceasca) si nimic hotarat doar mici

la matze nu cred ca o sa pun mana pe ele chiar dac am in lada si ma bate sotia la cap de cate ori isi aduce aminte de ele sa le arunc

poate le voi folosi sa vad ce se intampla
la pescutz e nebunie acolo unde dau trebuie sa fi foarte camuflat si fara galagie,lanseuri fara plescaituri si cand scoti pestele afara sa nu se zbata prea mult ca o intind ceilalti,in orice caz nu e de mers mai multi e raul mic dar potential mare
esti numai tu si pestii parca te simti la vanatoare de pestii

-
adrignat
- veteran

stiu exact cum e.....eu frecventez in sighisoara un parau,nu mai lat de 3 metri,care este plin de clean....si sa nu te gandesti numa la clean de juma de kil

.......si acolo,mai ales ca e limpede apa si in general de mica adancime nu iti permiti agitatie,zgomot si plescaituri prin apa......abia astept sa ma intorc pe acolo....
-
eu
- senior

Partea cu pestisorul sunt de acord chiar daca nu am pescuit niciodata cu pestisor. Intrebarea mea este ce fel de pestisor,ce marime si cum il procuri in diferite sezoane. De exemplu, pe paraul pe care pescuiesc nu cred ca sunt cleni mai mari de 1,5 kg iar acum primavara cand aproape tot paraul este inghetat nu vad de unde pot face rost de pestisori.
Ca sa nu deviez de la topic, as vrea sa completez ca am fost recent la un pescuit la clean (in recunoastere), nu ma asteptam sa vad vreau solzos dar buchetul de viermi cu larve pe capat mi-a adus cateva surprize ... 3 cleni peste limita legala si ceva babusca.
Sa nu aiba noroc!
-
edâ„¢
- veteran

-
de obicei ii iau de la fatza locului

unde raul scalda niste baltuze cu vegetazie din apropierea lui asta cand nu e inghetzat iar cand e ma bag cu minciogul de pescutzi in rau si scotocesc malul unde e mai multa vegetazie, asta cand raman fara ei

,de obicei ii iau inainte sa inghetze si ii tin in acvariu si ii hranesc cu mancare de pesti de acvariu(bilutze)
pestisorul nu trebuie sa fie de un anumit fel

ci doar sa fie intre 2-4cm asta pe raurile mai mici iar pe cele mari sunt buni cei de 5-9cm
-
Jexy
- senior

acum ce momeli folositi la clean? merge si la pestisor? eu dau numai vara la pestisor acum nu am incercat spuneti-mi daca merge si acum cand e vremea mai racoroasa; ce momeli mai folositi care merg bine de tot la clean acum la inceput de primavara? maine as vrea sa fac o partida de clean si as vrea sa mai aflu ceva informatii, tks