Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescarulferoce_ovi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarulferoce_ovi » 14 Iul 2005, 19:54

dar se momeste cu toata galeata deodata???si numai viermi???sau si nada pe baza de fainuri :shock: :shock:
Nu, conteaza sculele ci pescarul!!

alberttgjiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alberttgjiu » 16 Iul 2005, 10:59

Uite cum sta treaba eu daca dau de cirdul de scobari nu imi trebuie alceva decit o galeata plina cu viermi dar dinaia urat mirositori adica sa puta si ii arunc din cand in cand cate o manuta de viermi in capul vadului si apoi ii dai in gura de nu se vede, cind nu mai trage dai doi trei bolovani in coada vadului, da ai auzit bine dai cu pietre in balta, si procesul se repeta adica arunci dinnou viermi pina umpli desaga.
Chestia cu cus cus nu tine peste tot , dar vrajala cu viermii tine oriunde.

pescarulferoce_ovi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarulferoce_ovi » 16 Iul 2005, 14:27

cei ala capatu vadului :? :?: :?: :o :o interesanta tactica
Nu, conteaza sculele ci pescarul!!

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 20 Iul 2005, 10:44

alberttgjiu scrie:Uite cum sta treaba eu daca dau de cirdul de scobari nu imi trebuie alceva decit o galeata plina cu viermi dar dinaia urat mirositori adica sa puta si ii arunc din cand in cand cate o manuta de viermi in capul vadului si apoi ii dai in gura de nu se vede, cind nu mai trage dai doi trei bolovani in coada vadului, da ai auzit bine dai cu pietre in balta, si procesul se repeta adica arunci dinnou viermi pina umpli desaga.
Chestia cu cus cus nu tine peste tot , dar vrajala cu viermii tine oriunde.

...eu cred ca desaga e cam mica si ar trebui sa treci la ceva mai mare fiindca daca prinzi in ritmul in care zici si ii mai si iei pe toti atunci e totul perfect! :evil: :evil: :evil:

...si inca ceva, cei de pe aici de pe forum au precizat ca cleanul este omnivor nicidecum ca nu este rapitor.Ceea ce ne spui tu cu rotativa la clean cred ca nu cunosteam :twisted: :lol: :lol: .tre sa o invatam si noi!

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 13 Aug 2005, 12:48

rasfoind forumul si citind
3.sper ca vrei sa vorbesti despre pescuitul pastravului cu artificiale, nu cu rame si icre si alte momeli naturale!!!!!!!!!!!!!!!!!(atentie!!!)
mi-am adus aminte de-o intamplare eram la un magazin de profil pentru a-mi cumpara un tambur si in fata mea se afla un domn pe la vreo 40 de ani(sa-l numim taranush) care se interesa de muste de pastrav... vanzatorul ii arata pe ace de 12 si 10 anuntandu-l ca in zona noastra nu prea se afla acest peste(pastrav)... cu o anumita aroganta taranushul il anunta ca e din C-lung si ca la ei se afla si se prinde chiar bine...
nemultumit de muste ii cere vanzatorului ace de pastrav... la care acesta il intreaba pai ce marime ce muste doriti sa... la care taranushu pai nu pentru muste ci pentru rame viermusi... vanzatorul stiti nu va putem servi ca nu suntem braconieri la revedere
:shock:
am ramas impresionat cati or face la fel?
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

alberttgjiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alberttgjiu » 15 Aug 2005, 19:28

nutzu_z scrie: ...si inca ceva, cei de pe aici de pe forum au precizat ca cleanul este omnivor nicidecum ca nu este rapitor.Ceea ce ne spui tu cu rotativa la clean cred ca nu cunosteam :twisted: :lol: :lol: .tre sa o invatam si noi!
Pai ia sa iei o rotativa aglia 00 si sa incerci si ai sa vezi ce rapitor este cleanul.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 16 Aug 2005, 12:24

.....e tare greu cu internetu' asta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andru
utilizator nou
utilizator nou

Cleanul la malul apei

Mesaj de Andru » 17 Sep 2005, 10:50

Salut, tocmai m-am inscris pe forum cautand tehnici de pescuit la clean. Eu pescuiesc pe raul Moldova, dar si pe Siret. La clean pescuiesc cu varga fara mulineta. Am citit ca exemplarele mari de clean stau la apa mica , ascunsi dupa pietre ragalii dar si in locurile unde apa curge mai repede, in carduri. Cel mai bine il prind cand dau la viermusi sau greiere, carlig de 10-12, in doliile formate dupa pietrele ce stau in apa , exact langa mal. De asemenea trebuie sa fii atent ptr ca te simte imediat , orice miscare brusca sau un pas mai apasat pe malul apei il sperie pe clean. De asta incerc sa gasesc maluri cat mai inalte, 2-3m , ptr ca in acest caz te observa mult mai greu ... Cel mai frustrant in aceasta situatie este atunci cand vezi cleni mari care iti ataca pluta, venind fulgerator de pe fundul apei. Tocmai din acest motiv mi-am spus ca merita sa incerc pescuitul la musca artificiala, ptr ca sigur ar da rezultate ;)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Sep 2005, 00:59

[quote="alberttgjiu"]
Pai ia sa iei o rotativa aglia 00 si sa incerci si ai sa vezi ce rapitor este cleanul.[/quote]

De rapitor ce ii , rapeste si visine , boabe de porumb , mamaligii , napolitane , biscuiti si alte bucate clasice din meniul rapitorilor . Cred ca , cu conditia sa fie trecut intre rapitori neaosi , ar fi in stare sa se rapeasca singur , adica sa se autorapeasca .

Fir Intins!!!

rica
utilizator constant
utilizator constant

Re: Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare

Mesaj de rica » 21 Sep 2005, 01:18

alberttgjiu scrie:discutii generale despre pescuitul la clean si scobar pe ape curgatoare la pluta cu un singur bat telescopic.
Stilul meu:locatie- tg jiu jud gorj
ape -tismana,bistrita,jales,susita,jiu,blahnita,gilort,oltet
telescop cardinal 5m
mulineta okuma 25o
fir mirage 0.14 mm
cirlige mustad 12,14 nr cod 224,33380
pluta in special pana paun
greutati alice 2 , 2.5 insirate pe fir
momeala viermisori (cei mai buni sint din hoituri nu din comert)cantitati cit mai mari pt nadire
perioada cea mai propice mai,august (cele mai bune rezultate)

in acelasi stil pica foarte bine si mreana
rog pe fiecare descrierea stilului sau
eu tot un telescop cardinal am. ieftin si bun pt. un carbon

m-ai facut curios, mulineta la ce o folosesti? :D

Scrie răspuns