Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Salut tuturor!!!
In ce perioada merge cleanul???Cum il localizez???ce fel de apa ii place(repede, calma etc)??? si alte sfaturi pt un pescar incepator si care s-a saturat de tot prinda caras si ciortan.
Ady
Ady
- vijelie
- veteran
bosenco scrie:ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi in legatura cu o lanseta si o mulineta potrivita pt acest tip de pescuit.Va multumesc!
cleanul merge prins cu scula care o ai...

eu pescuiesc la clean de 25 ani cel putin si vreau sa zic ca il faci varza la aproape orice.
uitate la album ,galeria personala vijelie sa vezi cleni prinsi in ultimele 2 saptamani la 4 momeli diferite.
deci vreme urata si el mananca la rotativa si la vobler de rupe.

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
Pescuitul la clean
Este unul din cei mai aspectuosi pesti de la noi si prin siretenia lui te provoaca la un pescuit interesant. Ca sa-l prinzi, trebuie sa bati malul apei. In perioadele in care trage, poti prinde si 6 exemplare in acelasi loc. Locurile preferate sunt langa curentul puternic, intr-un loc mai ferit: in spatele unui bolovan, sub bolovan, intr-o bolta a malului, dupa o curba. Il gasesti atat in apa adanca cat si in repezisuri, unde uneori ii vezi spinarea si il vezi urcand ca un somon. Cele mai bune locuri sunt ocupate de exemplarele mari si, cum ai prins unul, vine altul in ordinea marimii si ii ia locul. Trebuie sa cauti malurile joase si sa te ascunzi dupa vegetatie, fiindca ei vad in sus ca intr-un con si, mai putin lateral. Se pescuiesc la colorado primavara, la cosasi, greieri (in general orice insecta) si la fructe (cirese, visine, dude) vara si la broscuta toamna. Bineinteles ca vin la musca artificiala si rotativa in orice perioada. Pot fi prinsi si iarna. Se gasesc si in lacurile artificiale de munte, in jud. Cluj: Gilau, Somesul Cald, Tarnita, Floresti. Aici, cel mai bine se prind din barca, aruncand din larg spre tarm, sub ramurile copacilor de pe mal.
scobi la feeder
atzi auzit de feeder ?
-
- utilizator nou
Re: Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare
Pai fara ea nu ai sanse sa scoti afara vreunul mai instarit fara sa baltacesti apa si apoi apele curgatoare sunt pline de ragalii si cu o fixa drilul isi schimba rolurile adica tu esti prada.rica scrie:eu tot un telescop cardinal am. ieftin si bun pt. un carbonalberttgjiu scrie:discutii generale despre pescuitul la clean si scobar pe ape curgatoare la pluta cu un singur bat telescopic.
Stilul meu:locatie- tg jiu jud gorj
ape -tismana,bistrita,jales,susita,jiu,blahnita,gilort,oltet
telescop cardinal 5m
mulineta okuma 25o
fir mirage 0.14 mm
cirlige mustad 12,14 nr cod 224,33380
pluta in special pana paun
greutati alice 2 , 2.5 insirate pe fir
momeala viermisori (cei mai buni sint din hoituri nu din comert)cantitati cit mai mari pt nadire
perioada cea mai propice mai,august (cele mai bune rezultate)
in acelasi stil pica foarte bine si mreana
rog pe fiecare descrierea stilului sau
m-ai facut curios, mulineta la ce o folosesti?

Re: scobi la feeder
tutu scrie:atzi auzit de feeder ?
si ce este cu el?