Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Mai 2006, 08:04

oaie scrie:la clean e clara treaba. la scobar eu folosesc bat de 6m ,mulineta mica de 15 si fir 0,12 pe direct,pluta fina -cam de 3-4g.pescuiesc doar la vermusi iar momeala.....aici e discutie lunga
Nu te supara ,daca spui ca o pluta de 3-4g. ,e o pluta fina ,inseamna ca nu sti ce e finetea,ca e cea buna unde pescuiesti tu e altceva,dar nu e o pluta fina,e doar o pluta potrivita locului unde ai pescuit.

Nu prea am inteles ce e o mulineta mica de 15,poate ai vrut sa spui 1500(dar nu uita ca sunt si mulinete 500,700,750 care intradevar le poti numii mici).

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Re: scobi la feeder

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Mai 2006, 08:14

tutu scrie:atzi auzit de feeder ?
Chiar crezi ca daca e un site de rapitori pescarii nu stiu ce e un "feeder" doar pt. ca are denumirea englezeasca,"placuta","spirala din sarma " nu sunt tot "feeder"-e???

Totusi daca le stii atat de bine ar fii frumos din partea ta sa ne expici si noua ,celor mai putin cunoscatori ce e acela un "feeder"ca sa nu mai plutim in ceata,ravnind la scobari....

Jean Scurtu

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 02 Mai 2006, 12:12

Nu vreau sa fiu rautacios,ca si mie imi place sa mai dau la scobar si mreana cu monturi fine,si nu este vorba daca cunoastem ce este un feeder sau un match,dar ce cauta feederul si matchul impreuna cu scobarul pe un site de rapitori? :shock: Daca vreti scobar mergeti la alt site :lol: :lol: .imi cer scuze daca am depasit masura,dar cred ca am dreptate.

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 02 Mai 2006, 12:24

si inca ceva (tot cu scuzele de mai sus) am prins mreana la piscar,pestisor mic(3 centimetrii) si coropisnita,plus la lingura si rotativa oblete bineinteles de spate sau de coada. hai sa deschidem un nou subiect pe site,ca doar si asta-i pescuit de rapitor. :?: :?: . numai bine.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 02 Mai 2006, 14:02

Din nefericire sunt multe subiecte legate de crapi,carashi si alti rapitori din ashtia ,,mamaligari''.Atata vreme cat lumea raspunde la astfel de topicuri nu prea avem ce face.....s-au nu?????

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 02 Mai 2006, 22:32

pai si ei trebuie sa invete si sasi dezvolte ideile,dar nu ar trebui sa faca asta pe un site cu rapitori.si cred ca daca cineva le raspunde,o face numai din bun simt.

gushperix
utilizator nou
utilizator nou

la clean pe teleorman

Mesaj de gushperix » 08 Iun 2006, 13:54

in ultimii 5 ani apa a devenit ceva mai curata pe raul Teleorman prin disparitia fermelor si combinatelor agricole care deversau tot felul de chestii si cu surprindere pot spune ca s-a transformat intr-un rau al cleanului.
inainte era populat cu predilectie de caras si ciortan insa cleanul a devenit majoritar de ceva vreme. eu pescuiesc la varga intrucat raul nu are mai mult de 10 m latime si are o adancime destul de mica incat poti pescui si din apa.
ca momeala am folosit cu succes cosasii si viermusii dar am auzit ca se da si la bucatele de ficat.
de la an la an capturile devin din ce in ce mai mari acum se prin frecvent pesti intre 500 gr si 1kg semn ca pestele se simte bine. in plus au inceput sa apara si capturi de salau - ceva de neimaginat pana acum 3-4 ani pe un rau de ses atat de mic. se mai prinde si mreana dar destul de rar si destul de mica. fir intins.

Z@pp
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Z@pp » 09 Iun 2006, 08:16

Eu pescuiesc pe raul Mures,unde cleanul se prinde cel mai bine incepand din septembrie la boaba de porumb in lapte si pana in decembrie ,cel mai bine am prins in octombrie la boaba de strugure cu pluta de tuleu,fir 0,22 carlig nr.1 mustad,telescop de 4,30 m,si mulineta puternica sa-l puteti scoate cat mai repede din apa.
Distanta dintre carlig si pluta sa nu fie mai mare de 40 cm,incercati sa plescaiti apa la lansare si dati pe langa mal,ragalii,copaci cazuti in apa etc.
Se pescuieste de la distanta cat mai mare si in cea mai mare liniste altfel riscati sa nu prindeti nimic.
Eu am prins si 8 Kg pe zi si numai cleni peste 500 g pana la 1.8 Kg nu mai zic ce am ratat. Eu mai pescuiesc si cu ficat de pasare, coada de pestisor(la care se prinde clean mai mare).
Incercati si voi si nu cred ca nu va-ti avea succes. :)

Va doresc fir intins!

Adrianfelician
utilizator nou
utilizator nou

Re: Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare

Mesaj de Adrianfelician » 10 Iul 2006, 18:39

alberttgjiu scrie:discutii generale despre pescuitul la clean si scobar pe ape curgatoare la pluta cu un singur bat telescopic.
Stilul meu:locatie- tg jiu jud gorj
ape -tismana,bistrita,jales,susita,jiu,blahnita,gilort,oltet
telescop cardinal 5m
mulineta okuma 25o
fir mirage 0.14 mm
cirlige mustad 12,14 nr cod 224,33380
pluta in special pana paun
greutati alice 2 , 2.5 insirate pe fir
momeala viermisori (cei mai buni sint din hoituri nu din comert)cantitati cit mai mari pt nadire
perioada cea mai propice mai,august (cele mai bune rezultate)

in acelasi stil pica foarte bine si mreana
rog pe fiecare descrierea stilului sau

Adrianfelician
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Adrianfelician » 10 Iul 2006, 18:43

Albert,sint Adi din Baia-Mare.Te rog sa-mi mai trimiti inca o data raspuns la pri mul meu mesaj pt. ca sotia l-a sters nestiind despre ce este vorba.Multumesc.

Scrie răspuns