Pescuit la clean si scobar pe ape cugatoare

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 15 Ian 2005, 06:23

Am prins eu scobar la artificiale.E drept s-a intamplat sa prind doi scobari la rotativa(aurie)nr.2 in aceeasi zi la interval de 10 min.E drept a fost singura oara in viata mea cand am patit asta.
Ce mi s-a parut mie interesant e ca erau de dimensiuni apropiate si nu cred ca depaseau 150 gr.(bucata) :D
La mai mare!
C&R, please!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 17 Ian 2005, 08:41

La scobar pescuiesc cand nu merge altceva . Adevarul e ca daca manaca ai o distractie de zile mari . dat fiind faptul ca ei sunt mari , montura fina si bineianteles sunt luptatori .
Cleanul e si mai frumos de prins dar nu mai merg din cauza ca malurile raurilor s-au umplut de obstacole ( buruieni , rugi , urzici de 2 metri , napi la fel ,etc ) . Altadata era altfel .
Dar la Pastrav este de top . Spectacol . Las' ca vine si vremea lui !!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Ian 2005, 09:30

Calone scrie:Cleanul e si mai frumos de prins dar nu mai merg din cauza ca malurile raurilor s-au umplut de obstacole ( buruieni , rugi , urzici de 2 metri , napi la fel ,etc ) . Altadata era altfel .
Doar din cauza asta nu mai mergi la pescuit, la clean? Pai daca s-au umplut malurile de fel de fel de buruieni, rugi si multe alte obstacole, inseamna ca zona aceea este destul de salbaticita. Ai putea avea ocazia la partide frumoase de clean. Merita incercat! :wink:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 17 Ian 2005, 09:47

Nu mai sunt adept de asa ceva !! dar asta nu inseamna ca nu mai merg deloc la clean , dar am mai imbatranit si eu ce draq .... !
Sunt captivat mai mult de Dunare acum . :wink:

alberttgjiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alberttgjiu » 20 Ian 2005, 21:29

bai da ce vatzi intaritata asa daca vretzi sa spunetzi ceva in legatura cu subiectul spunetzi daca nu nu ce atita cleanu asa cleanul nu asa

Suntetzi rai nu avetzi decit de obiectat

eu am prins o gramada de cleni la rotativa si voi vretzi sa spunetzi ca cleanul nu are ce cauta pe acest forum

si i n fine daca credutzi ca nu avetzi legatura cu subiectul de ce
mai raspundetzi "ca sa bulversatzi?"
va implor putzin respect

fir intins

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 25 Ian 2005, 09:09

Cred ca s-a dus si topicul asta .
Echipament : am 2 bete : 4 , respectiv 5 m. care le folosesc in functie de latimea raului . Mulineta nu conteaza , linie 0.14 , forfac 0.12 . Plute , nu conteaza daca sunt bine echilibrate , poate fi si o montura mai grea .
Momeala : cus , cu cus sau arpacas la carlig - rezultate : scobar , clean
: bombe de pita , cus sau pita la carlig : scobar , accidental clean si morunas .
: cus corcit cu grau fiert , cus sau grau la carlig : scobar , babusca , mreana , clean
: bombe de mamaliga cu fel si fel de combinatii , rame rosii de balegar la carlig - mreana mare , clean mare .
cand folosesti viermusi la carlig , capturile sunt de tot felul , adica cam ce ar fi pe apa respectiva . dar sunt micuti si te dispera obletii si albiturile vara . De aia de obicei nu dau cu viermus . la viermus am reusit odata capturarea a 2 vaduvite ( si cand ma gandesc ca inainte era la greu ) .
Bineinteles toate astea depind de nivelul apei , turbiditate si de anotimp , bineinteles nu am uitat nici mofturile pestilor .

alberttgjiu
utilizator nou
utilizator nou

Nu mai inteleg nimic

Mesaj de alberttgjiu » 12 Mar 2005, 21:28

bai fratilor cleanul este rapitor si cu asta basta.....

el nu pica accidental numai ca multi nu il acosteaza la pestisor tocmai pt ca il considera omnivor , dar ar trebui sa incerce si o sa aiba rezultate f bune

si dupa o zi intreaga pe Tismana de dat la rotativa (00) am venit acasa de multe ori si cu 4 kg de clean (dar si cu doua trei rotative mai putin,ca de apa curgatoare are surprizele ei ........aaaaa nu pesti mi le maninca mai ci pomii) asa ca cleanul e rapitor si gata........

pescarulferoce_ovi
utilizator nou
utilizator nou

Zgobarul :) (SCOBARUL)

Mesaj de pescarulferoce_ovi » 13 Iul 2005, 12:40

as vrea sa imi spuneti la ce se poate pescui acest peste frumos ........... la cus cus deala din supa sau din acela din comert?ace ce marime batul telescopic fara mulineta se pretaza in afara de aceste momeli c e mai este? :P
Nu, conteaza sculele ci pescarul!!

alberttgjiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alberttgjiu » 13 Iul 2005, 19:53

pescarulferoce_ovi

Te-as invita la o partida de pescuit cu o galeata de viermi si apoi dupa aia ai sa intrebi cum e cu cus cusul!

Scrie răspuns