MARIUS POPA scrie:domnu ovidiu, din cate stiu eu , carasul se prinde la stationar, nu?deci am postat bine, e sectiunea stationar, care-i problema!ca nu e vorba de rapitor e alta!mai bine da un sfat!

nu inteleg la ce te referi cu comentariul de mai sus, eu pescuiesc cel mai bine carasul mai ales cu undita, am avut si partidde cu peste 100 de carasi-viteza; daca ai si posibilitatea de a pescui din barca e si mai bine, marimea carligelor, nr 12 pt mine e de copca... la sezonul asta marimea intre 8 si 4, firul se alege in functie de marimea carasilor.
Desi "Bigdaddy" zice ca firul nu conteaza, eu o sa zic , ca e f important, carasii pe masura ce cresc fac figuri de finete, adica vor fire f subtiri, pt exemplu pe lacuri cu carasi mari 1- 1,5kg prindeam cu mono de 0,14- 0,16mm iar la 0,20mm daca prindeai 2 carasi pe zi erai tare... cu fir subtire... patratica si carasul.
Daca ai structura urata gen copaci, poti sa pui linie groasa (0,20-0,25mm) ca pestele e invatat cu obstacolele si firul nu e pericol!
Daca ai prag.. mergi pe linii subtiri.
Acum sunt multe stiluri de a pescui caras, incusiv shefield, depinde si de apa pe care pescuiesti.
baga si tu amanunte!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...