pescuit la caras!

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

pescuit la caras!

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Mai 2008, 16:56

salut baieti!o intrebare catre pescari de caras!cam cu ce fel de nada naditzi???si care ar fi cea mai rentabila dupa parerea voastra!si ce momeala folositi, inafara de viermus!?
multumesc anticipat! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 12 Mai 2008, 17:02

cea mai buna nada cred ca ar fi mamaliga(si ieftina) combinata cu ceva aroma de vanilie, si pt bat orice:rame rosi de balegar sunt cele mai bune, pufarine,cubulet de mamaliga,viermi,am folosit si arpacas fiert(da nu prea tare ca se inmoaie si nu mai sta in carlig) etc.Info sunt din perioadat cand dadeam si io la stationar. Uitasem se mai fac si niste chesti cu cartofi fierti da nu stiu exact ce. Cauta pe siteurile de crap.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 12 Mai 2008, 17:10

mamaliga + undita+ linie bine facuta, face ravagii intre carasi si crapi.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Mai 2008, 17:12

mamaliga de casa(e foarte important) ca cea grisata e fix pics, si viermusi sau rima, sau ambele?eu prea putin la caras am pescuit , si vreau sa schimb stilul vreo citeva saptamini!
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 12 Mai 2008, 17:16

da aia de casa bineinteles. ideal aia mari trag la rama ca de asa sunt facuti dar daca e mult puiet pe acolo faci praf ramele ca au corpul foarte fragil in comparatie cu viermusi. practic conteaza talia carasului:daca e mare se poate folosi momotor din ala ca la crap cu mamaliga sau cubulet de mamaliba pus in ac pt metoda cu pluta(depinde si distanta de mal),daca sunt mici trag si la viermusi.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Mai 2008, 17:25

mda, puietul face ravagii! cirlig cam ce marime?de 12, e mic-mare?
Imagine
Fii pescar nu talhar.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 12 Mai 2008, 17:42

din experienta carasul nu face figuri nici la carlige si nici la fire. nu e sensibil k platica sau sperios. daca sunt si bucati mai mari e mai bine sa fie carlige mai mari ca daca nu o sa te chinui putin sa le tragi din gat ca e tare lacom cand inghite.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Mai 2008, 18:04

Ce se risca baiatu' asta domne!Caras pe un site de rapitori... :lol: :lol: :lol:
Ai curaj frate!Da' eu zic sa nu insisti ca poate te vede vreo "stiuca" si baga coltu'... :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Mai 2008, 18:20

domnu ovidiu, din cate stiu eu , carasul se prinde la stationar, nu?deci am postat bine, e sectiunea stationar, care-i problema!ca nu e vorba de rapitor e alta!mai bine da un sfat! 8) 8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 12 Mai 2008, 18:33

MARIUS POPA scrie:domnu ovidiu, din cate stiu eu , carasul se prinde la stationar, nu?deci am postat bine, e sectiunea stationar, care-i problema!ca nu e vorba de rapitor e alta!mai bine da un sfat! 8) 8)
:?: :?: :?: nu inteleg la ce te referi cu comentariul de mai sus, eu pescuiesc cel mai bine carasul mai ales cu undita, am avut si partidde cu peste 100 de carasi-viteza; daca ai si posibilitatea de a pescui din barca e si mai bine, marimea carligelor, nr 12 pt mine e de copca... la sezonul asta marimea intre 8 si 4, firul se alege in functie de marimea carasilor.

Desi "Bigdaddy" zice ca firul nu conteaza, eu o sa zic , ca e f important, carasii pe masura ce cresc fac figuri de finete, adica vor fire f subtiri, pt exemplu pe lacuri cu carasi mari 1- 1,5kg prindeam cu mono de 0,14- 0,16mm iar la 0,20mm daca prindeai 2 carasi pe zi erai tare... cu fir subtire... patratica si carasul.

Daca ai structura urata gen copaci, poti sa pui linie groasa (0,20-0,25mm) ca pestele e invatat cu obstacolele si firul nu e pericol!
Daca ai prag.. mergi pe linii subtiri.

Acum sunt multe stiluri de a pescui caras, incusiv shefield, depinde si de apa pe care pescuiesti.

baga si tu amanunte! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns