pescuit la caras!

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Mai 2008, 20:30

pai la noi legea e cam subreda in rest principiul e bun! :shock: pai ce papa a fost usa de biserica, nu cred!pai nu ma mai duc cu 3 undite, pun direct un arici, sau la fiecare undita un arici cu un carlig, vezi, noi zicem multe, dar adevarul e pe undeva pe la mijloc, nu?? 8) :lol: !hai . ce mai ziceti de caras?, cind se baga la radacini mai iasa de acolo
?
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 12 Mai 2008, 22:10

mama da la ce caras dai? din ala imperechet cu crapu? oricum senzatia in undita e super ca se bate bine!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 13 Mai 2008, 16:51

ti se pare ca dau la vrun monstru de caras???caras normal, daca intra pestiocul de aur cu atit mai bine!o reteta de mamaliga pentru caras , daca se poate!multumesc! :lol: 8)
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 13 Mai 2008, 17:11

Incearca sa pui in compozitia de mamaliga srot de floarea soarelui, seminte de bostan macinate (un pic prajite) si vanilie "dupa gust". Mixu' asta il poti folosi si ca nada de apel. Oricum eu, aprope in orice mamaliga fac pun vanilie, eventual un pic usturoi :wink: . Ca si carlige, folosesc nr. 8-12, depinde de marimea carasilor din zona. Ca momeala poti folosi mamaliga, paine, rame, etc.

P.S. Daca prinzi carasei mici, pastreaza'i ca's buni la somn (in balastiera la mova si la conducte) si stiuca :D .

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 13 Mai 2008, 18:49

unde are mova balastiera???a
Imagine
Fii pescar nu talhar.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Mai 2008, 19:59

malai cat mai fin, eventual faina de malai pui apa sare, un pic mai sarata primavara si toamna, vara mai merg ceva arome, vanilie sau coriandru, coriandru ala de friptura il macini fin de tot.. srotul e bun de nada, dar nu si de carlig :wink:

mamalig se fierbe bine in tuci, jhu foarte tare daca dai pe ape statatoare (balti) chiar mai moale decat pt mancare. dupa ce o fierbi bine cam 20min, o versi (daca faci moale) intr-o forma dreptunghiulara, cutie de inghetata ceva... o lasi sa se raceasca... se mai inatareste un pic, si apoi tai u firul de nailon patratele, patratica ideala pentru undita e moale...rezista la prezentare, ajunge pe fund, dar nu mai o scoti la mal.

Inca ceva: NU PESCUI LA INTAMPLARE!
Sondeaza adancimea cu pluta si vezi poate gasesti un pragulet cat de mic, ceva stepi scufundati chiar si 10cm inseman mult, pestii vor patrula fix pe praguletul respectiv, daca praguletul e la 8m de mal si tu ai pluta la 9m doar fiindca lungimea vergii iti permite..vei avea mult mai putine trasaturi.
ONE MORE THING!
- daca undita ta are 6 m sa folosesti fir de 5,5 sau 5,7m MAI SCURT DECAT UNDITA! daca nu stii de ce, nu-ti explic ca obosim, dar crede-ma ca este cel mai bine ,; pentru un bun control al liniei , si drill-ului este mai bine ceva mai scurta linia decat varga, te vei convinge.

Cu o linie bine facuta si timpi morti eliminati se pot prinde zeci de pesti/partida atat de caras cat si de crap.

Montura simpla carlig, opritor din ata e f bun, sa culiseze pe fir, sa poti schimba distanta plumb-carlig. apoi vine plumbul, 95% din cazuri picatura culisantde la 1 la 3g in functie de adancime si curentul apei, pe dunare spre exemplu dadeam cu pluta de 10g si plumb de 15g, si binenteles ca faceam ravagii.

linia aceeiasi fara fofacuri sau altele, daca ai ruptura se va rupe ori de la carlig ori de la opritorul de ata...dar forfacul mai subtire decat linia principala eu nu folosesc decat la oblete.(recordul meu la undita este un crap de 12kg cu linie de 0,16mm carlig nr 4 gamakatsu, sunt unele albastre.

Deci fara forfac.

mai baga intrebari ca sunt intr-o perioada in care spun tot :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 13 Mai 2008, 20:12

multumesc frumos de explicatii!unde gasesc srot???iar daca vreau sa fac mamaliga pentru a folosi ca si momeala, care-i secretul!ia zi ca esti pe val :lol: !12kg ??????????????, si l-ai scos, greu de crezut!conteaza culoarea plutei, micile detalii??????????hai mai spune, ca si eu notez de mama focului, ca la facultate! 8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mai 2008, 21:30

- cauta turta de floarea soarelui (cica e nr1), eu am folosit mamaliga clasica sau ceva nade din comert "puff" parca...
- carlige nr. 6-8 (sau 10-12 pt carasei)
- la fir discutabil, eu am prins bine si cu forfac mai subtire (0.18 ) decat linia (0.30) dar citind cele de mai sus ar merita in cele 1-2 partide /an la caras sa incerc si cu fire si mai subtiri :)
- pluta sa fie lunguiata
- nada sa fie putina si data constant ca altfel te umpli de maruntis sau ii saturi
- perioada optima pt exemplare mari este martie-aprilie

recordul meu e de 1.3kg :D dar am prins f multi peste kil....

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 06:14

[quote="MARIUS POPA"iar daca vreau sa fac mamaliga pentru a folosi ca si momeala, care-i secretul!ia zi ca esti pe val :lol: !12kg ??????????????, si l-ai scos, greu de crezut!conteaza culoarea plutei, micile detalii??????????hai mai spune, ca si eu notez de mama focului, ca la facultate! 8)[/quote]

Am scos crapul de 12kg din barca! Adica arunci sforile de la ancora in apa si vaslit dupa peste... drilurile sunt destul de lungi 30min - 1h.

De pe mal fara rubeziana si elastic amortizor, cu greu mai scoti un crap de 4-5kg, am scos primavara devreme la dezghet unul de 5kg cu fir de 0,12mm; vara un crap de 5kg te executa si cu 0.25mm de nu te vezi.

Daca ai maruntis, sa nu dai cu cocolosh, ci cu patratica, o toaca mai greu.

Pt caras, fir mai gros de 0,14-sau 0,16mm nu vad motivul, doar daca pescuiesti intre copaci scufundati, unde pestele inoata printre crengi si nu se sinchiseste de firul tau oricat de gros ar fi el.

Desi pe mal s-ar crede ca si 0.20 sau 0.22mm e sutire crede-ma ca in multe balti carasii mari nu se prind din vina pescarilor care prezinta momeaua cu fir gros. Carasul mare face figuri de finete, poti sa ai trasaturi mici de tot...incomplete...nu vei intepa..pt ca un caras mare..poate va tatona carligul..dar nu-l va convinge; cum schimbi cu o linie subtire... vei ave un punct mic in pluta sipoi o sa o vezi cum da cu ea in sus.

reteta de mamaliga este uimitor de simpla si de eficienta, nu am ce sa spun in plus, decat ca mamaliga este 10% din secret- 90 % reprezinta firul subtire si tehnica de a pescui cu plumbul mai greu decat pluta adica cu linia blocata! nu sa faca tarash la un val de 5cm.
Se poate pescui si pe val de 50cm cu o linie bine echilibrata - care sa se scufunde .

Practic intinzi linia pe apa, iar plumbul mai greu iti va baga pluta la fund. Stai! nu intepa ca inca nu ti-a tras! :lol: Tragi usor varga spre tine odata de doua ori..miscare din cot..nu ridici varga ci o tragi longitudinal 50cm sau cat ai tu cursa...daca pluta nu iese inseman ca mai este mult pana sus pt pluta ta. Scoti linia , ridici pluta vreo 30cm cu incredere...iar pui linia pe apa. Tu trebuie sa stai jos, sa-ti iei un reper pe malul opus..ca sastabilesti adancimea intr-un anumit loc.

Daca la a-2 prezentare. linia se duce la ufnd , dar cand tragi varga spre tine, adica tragi linia spre mal, iti va aparea antena este f bine..daca apa este calma 1-2cm din antena sunt suficienti. Varga se tine nemiscata pt ca altfel iti vei provoca trasaturi false, pt ca plumbul este mai greu decat portanta plutei, adica daca fara sa vrei, sa zicem ca nu stai jos, ci in picioare daca te tragi 5cm in spate, vei baga pluta la fund. Aspectul asta legat de controlul liniei este important.
Daca vii in bucuresti lasa un mp si-ti arat in practica, daca nu reusesti sa stapanesti metoda.

Tehnica asta de a pescui este buna pt orice apa, calma... valuri mici-mari, curenti slabi, situatii intalnite pe lac.. Daca dai pe olt cand curge ca la balamuc, iti trebuie plute speciale.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 07:27

uitasem de plute: lungi , chila de fibra de carbon, antene lungi , rosu este vizibil in orice lumina, verde galbui fosforescent are momente in timpul zilei in care abia o vezi.

Scrie răspuns