pescuit la caras!

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 14 Mai 2008, 08:25

@marius popa
Balastiera lu' mova ii aia din amonte de podul rutier din partos.
Srot poti cumpara de la magazinele cu profil veterinar (pungi de 5 kg), magazinele de pescuit (turta), sau de la presele de ulei.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Mai 2008, 17:11

foarte frumos, din explicatii reiese ca stapinesti bine pescuitl la caras!multumesc pentru explicatii, !pai nu se stie niciodata cind ajung prin bucuresti!unde gasesc srot dinacela de floarea soarelui, se macina si se baga in mamaliga, dar semintele de canepa?????????!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Mai 2008, 17:14

pai aia i a lu mova?????, e batuta de mine !nu exista loc nepatruns de mine!mda, mai asteptam sa se deschida pescuitul!
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 15 Mai 2008, 08:44

@marius popa
Yo asa o stiu, balastiera lu' mova. Vezi ca pe acolo innoata si salau fain de tot si avat, chiar si stiuca (aia pe "balti" ).
Apropos de supraechilibrarea plutei de care spune Ovidiu, o poti folosi si la scobar, da acolo pui doar o alica micuta de tot, peste portanta plutei cu conditia sa nu dai "tarait" (adica arpacas, grau, paine, mamaliga).
Cu montura asa echilibrata le'am rupt gura de multe ori, mai ales cand nu mananca bine si'i da numa' un "cioc".

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Mai 2008, 16:53

ma eu sper sa gasesc faina de casa sa trag o mamaliga , si apoi mai vedem noi, niste viermusi, rama, numa la rama intra si biban mult!
la ce so luat acolo salau pitonu'?eu nu am reusit nici cum, desi batea de rupea! :cry:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 16 Mai 2008, 09:33

Incearca sa ii faci o nada ceva mai "desteapta" decat mamaliga!
Cea mai simpla varianta e sa cumperi o punga de nada gata facuta(Sensas, VDE, Benzar) pt ca sigur e verificata si functioneaza.
Daca nu, te poti apuca sa iti faci tu nada pt ca satisfactia e mult mai mare si costurile mai reduse!

In ceea ce priveste momeala, desi teoretic toti carasii manaca acelasi lucru, practic difera simtitor de la o balta la alta!

Modelul plutei il alegi si in functie de conditiile de pescuit.
Daca ai curent bagi una in forma de morcov,
Daca ai val cat mai bondoaca si cu chila lunga
Daca ai apa linistita si caras pretentios (suna chiar bine asta 8) ) pluta cat mai lunguiatza!

Oricum se poate face o epopee discutand despre pescuitul carasului la modul general!
Baga conditii specifice de pe locul unde vrei sa dai si putem sumariza :)
Spining....Prea bun ca sa fie light...

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 16 Mai 2008, 11:45

@pitonu' & Marius Popa

ceva balti de caras pe langa noi?? aveti ceva informatii? ca parca m-ar tenta o partida de caras....
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 16 Mai 2008, 14:14

bah ce se intampla aici?

se pierd spineri! alo mai usor cu carasu! bagati si voi info pe sub mana ca pe vremea lu ceasca :D
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Mai 2008, 14:37

BygDaddy scrie:bah ce se intampla aici?

se pierd spineri! alo mai usor cu carasu! bagati si voi info pe sub mana ca pe vremea lu ceasca :D
he! he! he! :lol:

nu se pierde nimic! am 2 tunuri de tevi, nu le-am mai scos la un crap de nu stiu cand, poate la vara din barca.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

greere4
junior
junior

Mesaj de greere4 » 16 Mai 2008, 15:29

marius intra pe aventurilapescuit si te lamuresc baietzii :wink:
intrebare : unde dati fratilor de folositi carlige de la 12 in jos????? :shock: :shock: in vl 12 e marimea maxima ( ce folosesc eu ) la ce caras mai e pe aici :cry: + k si in alte zone cu caras mai mare nu recomand sa sariti peste 12, daca nu stiati pescuind fin puteti prinde si crapi cu carlige de 18 20 apropo la cupa trabucco sa pescuit cu 12 si 14 la crapi sariti de 2 kg :wink: :wink: :wink: si se prindeau la greu :wink: :wink: :wink: :twisted: :twisted: :twisted:

Scrie răspuns