pescuit la caras!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
pai e multa vegetati in balta, pluteste intre ape , nu stiu cum i zice, asa ca si algele, in rest trestie si nu prea sunt cioturi de copaci, exista vreo reteta anume pentru mamaliga de caras, modul de pastrare , sa iasa patratica buna
?pluta la fel de sensibila ca la scobar???multumesc!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Mare adevar graiesti Ovidiu. Si eu am trait chestia asta pe spatele meu. Eram 3 la pescuit la dunare. Pescuiam la 5 m unul de celalalt, aceeasi nada, momeala, etc. Unu' prindea la greu, eu, ocazional, alalalt din an in pasti...ovidiu scrie:
Desi "Bigdaddy" zice ca firul nu conteaza, eu o sa zic , ca e f important, carasii pe masura ce cresc fac figuri de finete, adica vor fire f subtiri, pt exemplu pe lacuri cu carasi mari 1- 1,5kg prindeam cu mono de 0,14- 0,16mm iar la 0,20mm daca prindeai 2 carasi pe zi erai tare... cu fir subtire... patratica si carasul.
Dupa cateva ore...taifas: Ba ce faci tu de tu prinzi..si noi nu prea... NIMIC din ce nu faceti si voi...
BUN....ce are el altfel decat noi??? Si atunci am studiat firul...ALA 0.16, eu 0.20, ala cu pastele....0.25. Ala pluta de 2 grame, noi de 4.
BUUUN.... Am schimbat repede firele si instalatia...si carasii veneau in tandem

Nu stiu cat de sensibila este pluta de scobar, dar eu la caras, crap platica, adica pesti care se hranesc pe fund in marea majoritate a cazurilor folosesc linii cu lestul (plumbul0 mai greu decat portanta plutei, nu cu mult mai greu adica dac aai pluta de 2g nu pui plumb de 4g, ci unul de 2,2gg ciupesti cu unghiera pana cand linia fara momeala acoboara si scufunda pluta usor.. dar usor.MARIUS POPA scrie:pai e multa vegetati in balta, pluteste intre ape , nu stiu cum i zice, asa ca si algele, in rest trestie si nu prea sunt cioturi de copaci, exista vreo reteta anume pentru mamaliga de caras, modul de pastrare , sa iasa patratica buna?pluta la fel de sensibila ca la scobar???multumesc!
dca dai cu o undita fixa de, sa zicem 6m poti sa incpi de la plute de 1g, si cresti greutatea liniei (plute mai mari echilibrate cu plumbi mai grei) in functie de curent valuri,, linia trebuie sa stea NEMISCATA pe fund.
mamaliga moale, sa ajunga pe fund si sa nu o mai scoti inapoi.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
Montura tip bomba cu vreo 6 carlige ingropate in mamaliga. Pe carlige pui viermusi sau o combinatie de rama cu viermus. Succes garantat dar nu pe lacurile cu fund foarte moale si malos ptr ca se ingroapa montura si nu o mai vede nimeni!
Dar stau si eu si ma intreb asa, in amurg: oare nu s-o prinde caras la vreo musca artificiala aruncata cu buldo la 50 m de mal? E el pasnic dar nu cred ca e insensibil la sex-appealul unei libelule sau alte zburatoare...
Dar stau si eu si ma intreb asa, in amurg: oare nu s-o prinde caras la vreo musca artificiala aruncata cu buldo la 50 m de mal? E el pasnic dar nu cred ca e insensibil la sex-appealul unei libelule sau alte zburatoare...

- MARIUS POPA
- veteran
la bomba m-am gindit si eu(aia montura la mreana si scobar, rupe), dar balta nu are un fund constant, si de aceea cautam alternative mai bune, !multumesc baieti pentru raspunsuri, mai astept si altele!.

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Mai...nu stiu ce sa mai zic...Ca va place pescuitul la caras este mai mult decat ok! Chiar daca sunt site-uri specializate pentru stationar la pasnic nu stationar la...rapitor!
Deoarece, culmea exista pescuit stationar si la pestii rapitori!Interesant , nu?
Dar chiar sa povestiti lejer ...de bombe cu 6 carlige...adica "arici" cum ar zice unii...aici... cred ca este putin exagerat! Si chiar nu fac referire la prevederile legale ! Pentru ca oricum bomba incalca legea si nu este nici o montura sportiva!
Oricum ...Fir Intins!

Dar chiar sa povestiti lejer ...de bombe cu 6 carlige...adica "arici" cum ar zice unii...aici... cred ca este putin exagerat! Si chiar nu fac referire la prevederile legale ! Pentru ca oricum bomba incalca legea si nu este nici o montura sportiva!

Oricum ...Fir Intins!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- MARIUS POPA
- veteran
atunci de ce se comercializeaza ariciul, chiar i magazine cu profil pescaresc!???pai exista , si sti destul de bine, nu!??asta a fost o gluma, nu???

Fii pescar nu talhar.

Ideea cu ariciul in magazin...ai dreptate! Doar ca legea nu interzice (ca si in cazul setcilor mono,etc) comercializarea lor , DOAR pescuitul cu asa ceva! Nu zice nimeni ca daca le cumperi trebuie sa le folosesti sa prinzi pesti...Poti sa le atarni de urechi, sfarcuri, buric, ca de ... e la moda!Asa ca vanzatorul poate sa vanda deoarece ARE VOIE! Teoria spune ca noi ,pescarii, NU AVEM VOIE sa le folosim!
Vezi tu ...Marius... Asta este o gluma!

PS: nu sunt mai catolic decat Papa! Si nici nu ma aplec dupa piatra...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.