pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
nr 12?????????
Wow! Eu dau cu nr 10 in martie, nr. 8 in aprilie iar din mai, intre nr 6 si 2 prin august - septembrie. cu fire intre 0,14mm- 0,20mm. si prind crapi si carasi.
ca sa nu mai zic, de marimea patratelelor, 2cm cubi!
iar daca dau cu bile (cocoloashe) sa fie cam cat dopul de cola, sortezi si maruntisul..iar cand iti trage...si ai drill de 30 de minute...incepi sa banuiesti ca nu e caras

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Pitonu'
- utilizator constant

-
@fisherman
Balti de caras nu prea mai sunt pe langa noi. Yo am fost dupa Pasti la Sacel, da' din pacate au intrat NUMAI carasi si nici aia extraordinar de mari

. Mai sunt baltile de la Mandra, Aurel Vlaicu, Orastie.
Pe langa timisoara sunt mai multe locuri care tin caras si STIUCA mare

Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
-
MARIUS POPA
- veteran

pai ce pot sa zic, pesti predominanti stiuca , crap , biban, somn, cica salau dar nu am vazut prins, iar procentual nu stiu care ar fi proportia, stiu probabil, !deaceea vreau sa vad daca intradevar mai este caras cat de cat, s-a prins, dar cred ca tre sa gasesti locul potrivit, ca stiuca face prapad!sunt locuri unde fundul este din pietris, vegetatie intre ape, !deci ,intr-un final cu ce mai completez mamaliga, in caz ca nu cumpar ceva specializat pe caras???

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Pitonu'
- utilizator constant

-
MARIUS POPA scrie:pai ce pot sa zic, pesti predominanti stiuca , crap , biban, somn, cica salau dar nu am vazut prins, iar procentual nu stiu care ar fi proportia, stiu probabil, !deaceea vreau sa vad daca intradevar mai este caras cat de cat, s-a prins, dar cred ca tre sa gasesti locul potrivit, ca stiuca face prapad!sunt locuri unde fundul este din pietris, vegetatie intre ape, !deci ,intr-un final cu ce mai completez mamaliga, in caz ca nu cumpar ceva specializat pe caras???
Unde'i asta? La Lancram?
Apropos de mova, am luat salau la peste viu, la coada de oblete, la tuister, la rotativa, la oscilanta......
-
MARIUS POPA
- veteran

pai si eu am luat la rotativa, si oblete , dar pina in 800 gr. , nu mai rasariti !intre podul de cale ferata si raul sebes , pe partea cu sebesul , am auzit ca so luat avat sau salau mare!poate ne vedem maine pe acolo!

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Pitonu'
- utilizator constant

-
@marius popa
As vrea yo, da's in timisoara si maine bobinez la lucru'. Cand vin in Alba iti dau un mp, poate facem o iesire....
Incearca in aval de podu' Cfr, pe partea cu rau', poate dai intr'un somn.
In balastiera am prins intre 200g si aprox 3kg (cei mai multi sub kil, dar.... ii fain

)
-
nuke
- senior

MARIUS POPA scrie: completez mamaliga???
Cu zahar.max 1 lingura la 1 kg produs...pui si o lingurita de sare.Faci mamaliga normal...ca si cum ai papa tu.Apoi o "strangi" bine intr-o carpa curata,legi carpa bine cu sfoara..si fierbi mamliga in apa clocotita inca 1 ora,foc mic....
Incearca si cu miez de paine(din aia cu cartofi...ardeleneasca,deh...),in care pui galbenush de ou,fiert "tare".
La Snagov....cel mai mare caras l-am luat la rama...linie fina...momeala"pe fund"..liniste absoluta..nada=mamaliga simpla cu zat de cafea...avea peste 2 kg...am dovada(dar nu digitala,ca nu exista atunci...1996).
Daca vreti o poza digitala cu unul de 1,5 kg....tot de acolo..
-
MARIUS POPA
- veteran

chiar o ora tre lasata, nu-i cam mult, aici nu se mai baga faina de grau ca la mamaliga pentru mreana!?????o sa incerc, cam cata nada ar trebui folosita pentru , sa zicem 8-9 ore de pescuit!???

Fii pescar nu talhar.
-
fisherman
- veteran

io mai bag si faina de grau. mi se pare ca se tine mai bine. asta-i la alegerea ta.
@pitonu
mersi de info
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
nuke
- senior

MARIUS POPA scrie:chiar o ora tre lasata, nu-i cam mult, aici nu se mai baga faina de grau ca la mamaliga pentru mreana!?????o sa incerc, cam cata nada ar trebui folosita pentru , sa zicem 8-9 ore de pescuit!???
O lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata.Nu mai pui faina de grau...o sa fie elastica si nu o sa cada din carlig,ai sa vezi.O lasi sa se scurga si sa se raceasca in carpa respectiva...eu o agatam de franghia de rufe...
Nada...in general dupa fiecare peste mare prins...arunci nada de apel...putina..nu multa...
Eu nadeam seara cu mamaliga,spartura de porumb...dimineata,cand pescuiam aruncam doar zat de cafea cu putina mamaliga...