Probabil ca s-a taiat singur in vreun prag, sau in vreo scoica. Mi s-a intamplat si mie odata asa cu o rotativa pe care am lestat-o ca sa dau aproape de fundul apei.caius scrie:...+ca am avut surprize de genu ca mi-a taiat firul la 1-2 metri in fata lingurii,fara sa am mucatura la lingura.
Cu sau fara struna metalica?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Nu folosesc struna,nu pentru ca ar afecta evolutia nalucii,ci pentru ca este foarte vizibila in apa.Sincer cred ca doar stiuca(sau un peste disperatadilucu scrie:Voi nu puneti struna pt. ca afecteaza evolutia nalucii sau pt. ca se vede in apa?
Pt. ca exista strune din materiale destul de moi incat sa nu afecteze evolutia nalucii, deci acest motiv este eliminat. Mai ramane problema cu vizibilitatea...

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Cand spui "naluca" te referi la twistere? Banuiesc ca doar la ele nu folosesti struna. Referitor la vizibilitatea strunei, eu am folosit struna la twister si nu am prins nimic, cu toate ca am avut 2 urmariri.Michael scrie: Nu folosesc struna,nu pentru ca ar afecta evolutia nalucii,ci pentru ca este foarte vizibila in apa.Sincer cred ca doar stiuca(sau un peste disperat) e in stare sa sara la o naluca trasa prin apa de o struna,care e vizibila.Am avut destule tentative de atac(vazute),iar in ultima clipa a renuntat,vazand nu neaparat struna,ci firul...
Paul, ti-am spus si eu si danr ca se poate pescui cu twister dupa stiuca. Treaba cu urmaritul se poate datora multor alte cauze. Poate te-a vazut! Sau a vazut barca, sau poate a fost pur si simplu nehotarata. Eu unul nu cred ca se datoreaza strunei. Unde mai pui ca struna nu e necesar sa fie stralucitoare...
Am folosit struna de kevlar,trasa in plastic,verde-inchis,nicidecum stralucitoare.De fapt,eu renunt si la agrafa+vartej in clipa cand vad ca nu mai e negru-mat,ci devine argintie.O schimb cu una noua.Oricum,decat sa dau o zi intreaga si sa cred ca din cauza strunei nu intra nimic,prefer sa risc si sa am parte de ceva actiune.
P.S. Eu schimb si firul(monofilamentul) in clipa in care vad ca devine vizibil(datorita uzurii sau a suspensiilor din apa) sau devine mat.
P.S. Eu schimb si firul(monofilamentul) in clipa in care vad ca devine vizibil(datorita uzurii sau a suspensiilor din apa) sau devine mat.
- costica_fishing
- veteran
In timp,orice marca de mono,devine poros,sub actiunea apei si a UV.
- costica_fishing
- veteran
ne spui si noua locul ?Michael scrie:Eu am prins stiuca la vreo 3-4 m de un loc in care altadata am prins salau.M-a mirat si pe mine sa prind stiuca intr-un loc fara vegetatie,mal inalt,praguri,etc.Deodata a iesit de sub mal si mi-a luat voblerul...Tot cam pe acolo,la vreo 10m am luat si avat,dar in curent,nu la mal.Este un cot al raului Timis,care sapa in mal inalt si a format un fel de golf.costica_fishing scrie:OK!
Eu n-am gasit inca loc unde, pe un perimetru de 10X10 m sa prinzi si stiuca si salaul, in aceeasi perioada! Din experienta mea, astia se aseaza diferit, in functie de curent, gropi, structuri subacvatice... alea-alea.

cu struna, da.
cu metalica, nu.
am gasit unele foarte flexibile, nu influenteaza deloc voblerele.
imi place de asemenea sa schimb si voblerele cu rotative s.a.m.d. asa ca nu vreau sa intirzii prea mult cu taiat - legat, in plus la rotative este obligatoriu virtejul...
pentru mine, utilizarea strunei este indispensabila.
cu metalica, nu.
am gasit unele foarte flexibile, nu influenteaza deloc voblerele.
imi place de asemenea sa schimb si voblerele cu rotative s.a.m.d. asa ca nu vreau sa intirzii prea mult cu taiat - legat, in plus la rotative este obligatoriu virtejul...
pentru mine, utilizarea strunei este indispensabila.