Cu sau fara struna metalica?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 28 Sep 2004, 19:42

Costica,

Ai vopsit kevlarul ala cu marker-ul sau dai cu el asa ca..caramiziu cum l-a facut mama lui?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 28 Sep 2004, 19:50

am dat cu un marker negru pe el, dar s-a spalat repede vopseaua.

Era markerul de KK (era luat din C-ta) :lol:

Serios vorbind, m-am gandit ca trebuia vopsit.

Dar, daca este, este, daca nu este, nu este.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 29 Sep 2004, 08:27

Pai cumpara si tu un marker permanent! Eu folosesc un Schneider (cumparat tot din Constanta. Ce chestie dom'le!) care nu se curata nici cu dalta!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 29 Sep 2004, 09:36

Mi s-a intamplat de cateva ori, pe Dunare si pe niste canale in Delta, sa prind, in acelasi loc, in aceeasi partida, stiuca si salau. Chiar si pe un loc de 10x10.
Cat despre strune, intr-o vreme erau comercializate la un magazin din P-ta Crangasi (care acum e la Obor), niste strune de kevlar, foarte bune. Cred ca mai pot fi gasite la tarabe, in Obor (le-au cumparat 'baietii' en gros si le dau mai departe).

piticu
veteran
veteran

struna de kevlar

Mesaj de piticu » 29 Sep 2004, 10:01

Domnilor,
Va multumesc, o sa incerc sa iau - sunt deja mai linistit acuma...
nu as vopsi-o totusi.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 00:26

Domnilor,da' ce stiuci uriase aveti ocazia sa prindeti in apele in care pescuiti de obicei?Cea mai mare pe care am prins-o avea cam 3.5 kg si nu avea Rattlin' Rapala-ul doar pe jumatate in gura.Deci nu ajunsese la fir.Sa nu zic de astea mai mici,1.5-2kg,care abia inghit ancora si putin din oscilanta...Inteleg,pe Dunare sau in Delta,poate as avea emotii,dar,in raurile unde eu pescuiesc de obicei,nu cred ca dau de o stiuca care sa inghita in totalitate naluca.Voblerul legat direct pe fir cu nod Rapala,oscilante,rotative-agrafa cu vartej,cu exceptia pescuitului(de finete) in ape limpezi,la clean sau avat,cand leg rotativa sau oscilanta direct pe fir(subtire).
Michael va recomanda Regulamentul forumului

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004, 08:01

Daca o scoti repede din apa cu laseta puternica si fir mai gros ai dreptate. Cu scule mai fine, daca drilul dureaza, dupa o lumanare doua firul poate sa ajunga dupa opercule si bineinteles apoi prin gura si dinti. Acest lucru se intampla si in cazul unei strune scurte pentru marimea stiucii. Eu am patit asta cu stiuca sub 3kg (la viu).

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004, 10:05

In Delta, multe stiuci de sub 2.5 kg au inghitit lingura (mare) pana in fundul gatului, si inca ceva din struna. Unde mai pui, intr-adevar, ca se poate infasura firul pe la opercule si dinti...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 23:04

Sau contrati voi mai tarziu de inghit naluca toata,sau stiucile de aici sunt mai sfioase si inghit mai putin adanc :roll: Oricum,cu struna(cand foloseam) am pierdut multe ocazii de a prinde peste.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns