Cu sau fara struna metalica?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Mi s-a intamplat de cateva ori, pe Dunare si pe niste canale in Delta, sa prind, in acelasi loc, in aceeasi partida, stiuca si salau. Chiar si pe un loc de 10x10.
Cat despre strune, intr-o vreme erau comercializate la un magazin din P-ta Crangasi (care acum e la Obor), niste strune de kevlar, foarte bune. Cred ca mai pot fi gasite la tarabe, in Obor (le-au cumparat 'baietii' en gros si le dau mai departe).
Cat despre strune, intr-o vreme erau comercializate la un magazin din P-ta Crangasi (care acum e la Obor), niste strune de kevlar, foarte bune. Cred ca mai pot fi gasite la tarabe, in Obor (le-au cumparat 'baietii' en gros si le dau mai departe).
struna de kevlar
Domnilor,
Va multumesc, o sa incerc sa iau - sunt deja mai linistit acuma...
nu as vopsi-o totusi.
Va multumesc, o sa incerc sa iau - sunt deja mai linistit acuma...
nu as vopsi-o totusi.
Domnilor,da' ce stiuci uriase aveti ocazia sa prindeti in apele in care pescuiti de obicei?Cea mai mare pe care am prins-o avea cam 3.5 kg si nu avea Rattlin' Rapala-ul doar pe jumatate in gura.Deci nu ajunsese la fir.Sa nu zic de astea mai mici,1.5-2kg,care abia inghit ancora si putin din oscilanta...Inteleg,pe Dunare sau in Delta,poate as avea emotii,dar,in raurile unde eu pescuiesc de obicei,nu cred ca dau de o stiuca care sa inghita in totalitate naluca.Voblerul legat direct pe fir cu nod Rapala,oscilante,rotative-agrafa cu vartej,cu exceptia pescuitului(de finete) in ape limpezi,la clean sau avat,cand leg rotativa sau oscilanta direct pe fir(subtire).
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Daca o scoti repede din apa cu laseta puternica si fir mai gros ai dreptate. Cu scule mai fine, daca drilul dureaza, dupa o lumanare doua firul poate sa ajunga dupa opercule si bineinteles apoi prin gura si dinti. Acest lucru se intampla si in cazul unei strune scurte pentru marimea stiucii. Eu am patit asta cu stiuca sub 3kg (la viu).
Sau contrati voi mai tarziu de inghit naluca toata,sau stiucile de aici sunt mai sfioase si inghit mai putin adanc
Oricum,cu struna(cand foloseam) am pierdut multe ocazii de a prinde peste.

Michael va recomanda Regulamentul forumului