Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Oaie zice cam asa:
"daca pescuiesti la peste viu clar ca pestele care-l prinzi il duci acasa ori asta nu mai seamana a pescuit sportiv. "
Da, intr-adevar nu mai seamana a pescuit sportiv, din momentul in care incepi si bagi la teashca tot.Sunt adeptul pescuitului la vobler...dar nu zic ca nu am pescuit la natural cu toate ca nu e stilul meu.
Dar daca pescuiesti la natural si respecti anumite principii...nu e o crima.Este la fel de sportiv ca si pescuitul cu voblerul sau tinicheaua.Si sa nu crezi ca un simplu carlig face ravagii mai mari in gura unui bibanel decat tripla unui vobler
"daca pescuiesti la peste viu clar ca pestele care-l prinzi il duci acasa ori asta nu mai seamana a pescuit sportiv. "
Da, intr-adevar nu mai seamana a pescuit sportiv, din momentul in care incepi si bagi la teashca tot.Sunt adeptul pescuitului la vobler...dar nu zic ca nu am pescuit la natural cu toate ca nu e stilul meu.
Dar daca pescuiesti la natural si respecti anumite principii...nu e o crima.Este la fel de sportiv ca si pescuitul cu voblerul sau tinicheaua.Si sa nu crezi ca un simplu carlig face ravagii mai mari in gura unui bibanel decat tripla unui vobler
Mihai ,
Nici eu nu sufar pescarii care dau la baboi in montura si am repetat -o nu de putine ori a, si asta datorita mentalitatii lor precare si lipsei oricarei provocari in asemenea stil de pescuit ( parerea mea)
Sigur ca , intotdeauna exista si exceptii iar tu din fericire ( pt cei care te mai cunosc ) nu faci parte din categoria mentionata de mine mai sus .
Nu are rost sa te ataci
spune-mi insa ( am mai auzit chestia asta si inainte ) care e ideea cu carligul simplu versus tripla din vobler?
problema sta tocmai invers
In montura cu peste viu de cele mai multe ori carligul ala simplu se infifge adanc in gatul sau branhiile pestelui facand o eventuala eliberare cam inutila
o tripla de vobler ( mai ales ca sunt 2 ) in majoritatea cazurilor si datorita vitezei de intepare se infuge pe undeva in gura pestelui dand-ui astfel sanse incomparabil mai mari de supravietuire
Nici eu nu sufar pescarii care dau la baboi in montura si am repetat -o nu de putine ori a, si asta datorita mentalitatii lor precare si lipsei oricarei provocari in asemenea stil de pescuit ( parerea mea)
Sigur ca , intotdeauna exista si exceptii iar tu din fericire ( pt cei care te mai cunosc ) nu faci parte din categoria mentionata de mine mai sus .
Nu are rost sa te ataci
spune-mi insa ( am mai auzit chestia asta si inainte ) care e ideea cu carligul simplu versus tripla din vobler?
problema sta tocmai invers
In montura cu peste viu de cele mai multe ori carligul ala simplu se infifge adanc in gatul sau branhiile pestelui facand o eventuala eliberare cam inutila
o tripla de vobler ( mai ales ca sunt 2 ) in majoritatea cazurilor si datorita vitezei de intepare se infuge pe undeva in gura pestelui dand-ui astfel sanse incomparabil mai mari de supravietuire
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
nu carligul e problema (sau ancora) ci mentalitate.nu merg la pescuit sa OMOR pestele!nu domnule merg pt ca il respect,pt ca iubesc apa,pestii, in general natura.De ce crezi asta? Cand pescuiesc cu pestisor folosesc un carlig simplu. La vobler am doua carlige triple. Ia gandeste-te la chestia asta, te rog!
daca vreau sa mananc peste gasesc la billa.
prindera unui rapitor cu o artificiala mi se pare foarte sportiv,foarte incitant si foarte sportiv,altfel nar avea farmec.
pescuitul sportiv in viziunea mea este acela in care mergi la pescuit pt o anume specie de peste,demonstrezi ca esti capabil sa o prinzi iar eliberarea lui mi se pare fireasca.aici e diferenta.
daca iei 3 bete pui in 2 baboi si cu unu dai la artificiale intentiile tale sunt clare
Asta e problema ta ... si te sfatuiesc sa ti-o tratezi.Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!
Ar fi de dorit sa mergi pe balta ... ca sa-ti eliberezi sufletul de orice forma de ura.
Eu sunt dintre aceia care pescuiesc cu pestisori (atunci cind consider ca e sezon de pescuit stationar) si cu naluci (atunci cind consider ca e sezon de spining ... adica in prohibitie sau cind nu pot face rost de momeli naturale). Nu pescuiesc pentru "cantitate de peste dusa acasa" ci mai curind pentru captura. Altfel spus ... sunt tentat sa prind orice peste numai sa fie mare. Nu ma incinta stilul in care l-am prins ... ci cit am luptat ca sa-l scot din apa.
Insa hai sa-ti spun un secret. Nici pescuitul stationar al rapitorilor nu e usor. Ar fi multe aspecte care il fac dificil ... insa cel mai mare dezavantaj poate fi locul ales. La spining dai in citeva zeci de locuri si ai citeva sanse de a nimeri si locuri bune ... la stationar l-ai ales si asta e. Daca ai curajul de a te multumi doar cu speranta unei capturi capitale poti incerca si la stationar ... daca nu poti merge linistit sa prinzi citiva zeci de bibani cit palma sau avatei sau clenisori.
Ioan S. scrie:[...]
La spining dai in citeva zeci de locuri si ai citeva sanse de a nimeri si locuri bune ... la stationar l-ai ales si asta e. Daca ai curajul de a te multumi doar cu speranta unei capturi capitale poti incerca si la stationar ... daca nu poti merge linistit sa prinzi citiva zeci de bibani cit palma sau avatei sau clenisori.
adica daca dai la mort-manie nu te poti misca?

iei o lanseta dedicata, o galetica de baboi si bantui pe malu' prutului pana gasesti locul.
mmm, nu mere? nu ma pricep. intreb doar..

oricum, am mai spus..cunosc cativa "spnneri" care le fac concurenta serioasa asa-zisilor baboiari

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
adica zici tu ca la pestisor ai sanse mai mari la o captura mai mare??Ioan S. scrie:Asta e problema ta ... si te sfatuiesc sa ti-o tratezi.Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!
Ar fi de dorit sa mergi pe balta ... ca sa-ti eliberezi sufletul de orice forma de ura.
Eu sunt dintre aceia care pescuiesc cu pestisori (atunci cind consider ca e sezon de pescuit stationar) si cu naluci (atunci cind consider ca e sezon de spining ... adica in prohibitie sau cind nu pot face rost de momeli naturale). Nu pescuiesc pentru "cantitate de peste dusa acasa" ci mai curind pentru captura. Altfel spus ... sunt tentat sa prind orice peste numai sa fie mare. Nu ma incinta stilul in care l-am prins ... ci cit am luptat ca sa-l scot din apa.
Insa hai sa-ti spun un secret. Nici pescuitul stationar al rapitorilor nu e usor. Ar fi multe aspecte care il fac dificil ... insa cel mai mare dezavantaj poate fi locul ales. La spining dai in citeva zeci de locuri si ai citeva sanse de a nimeri si locuri bune ... la stationar l-ai ales si asta e. Daca ai curajul de a te multumi doar cu speranta unei capturi capitale poti incerca si la stationar ... daca nu poti merge linistit sa prinzi citiva zeci de bibani cit palma sau avatei sau clenisori.

[quote="pilula"]Acum la care MIHAI te referi SORINE?Ptr. ca suntem doi MIHAI pe tema asta :lol: Unul Mihai V.,pe care il salut, si unul eu :lol:[/quote] hahahahah si Irod e tot Mihai!va zic io care eproblema lui duminica la 3 balti diferite nu puteai ajunge la apa de carasari convertiti pe moment in pescari de stiouca.media de bete pe cap de carasar 8!!!!!!!!!!!!!
Problema ta. Si in fond, pina nu-i urasti pe cei care pescuiesc asa, nu e nici o probl, tu poti sa pescuiesti cum vrei.Irod a scris:
Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!
Eu nu pescuiesc cu pestisori de lene (ca trebuie sa-i prind) si de comoditate (voblerele si gumele sunt mai "curate").
Sunt insa de aceeasi parere vis-a-vis de manele, gunoaie, capturi subdimensionate si x-shpe betze insirate pe mal. De cele mai multe ori cu mamaliga si/porumb, nu neaparat la pestisor. Sau de multe ori nu apare decit un batz, si vreo 20-30 de shnururi legate de crengile copacilor ce stau deasupra apei.
In privinta rezultatelor.... de discutat. Am vazut ceva statistici privind capturile capitale, la somn si stuk predomina momeala naturala. Cel putin la clonc, ar fi interesant de dat la dandineta