Unde dati si unde ""crapa"" salaul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Dec 2006, 22:09

aha,asta e un sfat tare bun,numai sa nu fie inorat atunci.am sa incerc si varianta asta+ca e mai romantic asa. :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Dec 2006, 22:14

danr scrie:michael iesi si tu dupa orarul si fazele lunii
cu ditai luna pe cer e o placere sa pescuiesti
sau iesi dupa metoda calendarului :oops: :D

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 07 Dec 2006, 22:22

atentie la varcolaci si vanchiri :) si ei tot pe luna plina is activi :roll:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 07 Dec 2006, 22:29

Tavi scrie:
danr scrie:michael iesi si tu dupa orarul si fazele lunii
cu ditai luna pe cer e o placere sa pescuiesti
sau iesi dupa metoda calendarului :oops: :D
la draq cu calendarul asta, m-am luat dupa calendar de m-am urat si a fost un esec, in opinia mea pestele mananca cel mai bine dupa o perioada de cateva zile de stabilitate atmosferica.... :wink: , parerea mea.
be smart be silent be deadly.....

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Dec 2006, 22:40

din contra eu am observat ca salaul in mod special este inebunit dupa hrana inainte si in timpul furtunii.in special pe lac.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Dec 2006, 22:46

Mah baieti, dati un search pe google si vedeti care-i faza cu metoda calendarului, ca s-or supara nevestele pe voi si nu va mai lasa la pesti poa' sa fie solunara cea mai majora :lol:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 07 Dec 2006, 22:58

Michael scrie:din contra eu am observat ca salaul in mod special este inebunit dupa hrana inainte si in timpul furtunii.in special pe lac.
posibil pe belti sau alte rauri, eu pe Cris si Mures can se apropria furtuna gata cu avatu, la salau nu am dat pe furtuna (ca nu-s nebun sa fiu `trasnit` de curentul ceresc :D ) dar am mers imediat dupa o perioada de instabilitate si nimik, cand vremea era stabila 2-3 zile luam (era activitate)...., posibil sa difere treaba in functie de apa??)))
be smart be silent be deadly.....

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 07 Dec 2006, 23:08

la furtuna am ocservat si eu ca trage mai bine.ploua,batea vantul si cred ca eram singurul nebun pe o raza de 10 km de-a lungul dunarii care statea cu batul in mana.dar tragea la pestisor si nu-mi venea sa plec.am facut 5-6 kile de strapazan si abia atunci cu mainele inghetate bocna am taiat-o acasa.in plus stiu de la pescarii profesionisti ca sare noaptea in anafoare de le e frica ca vine peste ei in barca.pe la 4 -5 dimineata.alta informatie ce mi s-a parut intresanta e acecea ca apa e inca calda si tot maruntisul e pe rene iar rapitorii sunt dupa el.am auzit o discutie intre 2 pescari profesionisti care planuiau o toana acolo.nu ma avut timp azi sa ajung si-s si ocupat pana duminica..as pleca acum dar stau rau cu sanatatea si nu-mi mai permit s-o mai dau in bara in privinta asta..
asa as merge o noapte la peste..ca inca nu e frig..sa nu poti sta pe apa..asa ca cine poate...pe el...!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Dec 2006, 02:14

[quote="danr"]michael iesi si tu dupa orarul si fazele lunii
cu ditai luna pe cer e o placere sa pescuiesti[/quote]

Macar asa vezi naluca . Ce placere !
Nu de alta da am ajuns sa urasc luna plina , am cam prins batu de miner pe luna plina , merge mai bine pe intuneric , sau pe jumate .

Fir Intins!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 08 Dec 2006, 08:14

cei mai mari salai eu i-am prins pe lacuri , dupa furtuna (tunete, fulgere, valuri de luai apa in barca), pe locuri cu praguri pietre, si f important i-am luat intre ape adica avea apa in jur de 4 m. si pestii trageau la 1,5-2m. si ma refer la salai intre 4-6kg. toata activitatea dura cam o ora.
oricum ideea este ca dupa furtuni mari...ploaie cu grindina...si vant de nu puteai sa pescuiesti in timpul furtunii...trebuia sa stai cu foaia de cort in cap..si sa astepti sa se linisteasca un pic...
toata lumea ieseala mal...numai eu ramaneam ancorat...dadeam drumul la sfoara la maxim....vreo 30m si asteptam pe pozitie.

Scrie răspuns