Textil-best of !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dsg
veteran
veteran

Re: Textil-best of !

Mesaj de dsg » 06 Oct 2015, 16:30

pricopo scrie:
dsg scrie:Îmi puteți spune unele detalii despre Ygk?? Cum e? Pescuiesc în special pe balta la salau. caut ceva mătăsos...
Mulțumesc
Nu este un fir matasos, este usor rigid la inceput, dar este foarte rezistent.
Eu il folsesc la clean, grosime 0.06 si imi ofera o precizie maxima la lansari.
Mulțumesc

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 06 Oct 2015, 16:55

Sunt mai multe versiuni de ygk, poti cauta pe forum pareri.

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 06 Oct 2015, 19:05

stefanflorin scrie:daca retine apa inseamna ca e mai greu deci implicit face burta mai mare, asa ca ...
Deci daca e mai usor se scufunda mai repede iar daca e mai greu se scufunda mai incet . Parca ceva nu e totusi in regula in rationamentul asta ...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 06 Oct 2015, 20:02

Daca un fir retine apa asta e de porc pt tine ca pescar si ti explic de ce daca eu te as pun pe tine sa tragi de un cablu de macara si de o funie de alpinist lunga de 25m pe care l ai misca msi usor?
Asta se intampla cand salau iti da un tac eu cu un fir care nu retine apa o sa simt un ciocan in lanseta tu cu in fir care ia apa o sa simti ceva vag sau deloc.si nu o sa dai teapa, bine explicatia e putin exagerata pt ca imi dau seama ca nu intelegi,conteaza f mult grosimea firului si distanta la care e salaul de varful lansetei tale, deci ca sa ai maxim de senzitivitate pe langa lanseta firul trebuie sa fie cat mai subtire si sa nu retina apa.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 07 Oct 2015, 07:37

sau alt exemplu....intinde o funie uscata si alta imbibata cu apa....vezi la care din ele e mai simplu.
ce ai scris mai sus numai tu intelegi...scufundari si alte chestii.
Urasc atarnatorii!

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 07 Oct 2015, 09:35

Va foarte mulțumesc pt amabilitate și pentru schimbul constructiv de idei .

zdranganel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zdranganel » 20 Oct 2015, 16:48

albert.C scrie:Sunt in nedumeriri dupa ce am incercat mai multe tipuri de fir textil,ideea este ca vreau o recomandare de la cei care au folostit un anime fir,fie el chiar si cu un pret piperat !
Sa fie intre 0.13-0.15-culoare galben/verde/portocaliu,sa reziste in agataturi-il folosesc pt salau/avat -Dunare.
Eu unul am folosit pana acum Sunline Super PE in varianta de 6,8,10 si 15 lb, Savage Gear Adrenaline HD (care din pacate nu se mai importa in Romania) si Daiwa Tournament 8 Braid Pink, de ultimele 2 fiind foarte multimit. Sunline Super PE e un super fir, dar pt ape unde nu ai bolovani, scoici. Castibilitate f buna, elongatie zero, dar cam atat. Savage Gear Adrenaline HD e un super fir la un super pret (in jur de 60 de lei, dar nu il mai gasesti nicaieri). Acum dau cu Daiwa Tournament de 0,16 pink si cred ca acesta este firul la care am sa ma opresc o perioada buna de timp, in schimb urmatorul va fi verde fluo pt ca il vad mai bine noaptea. Fire zbuciumate! :)

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 20 Oct 2015, 18:31

Eu nu stiu de unde tot scoateti cuvantul '''castabilitate''?? Nici nu exista in limba romana...

dsg
veteran
veteran

Mesaj de dsg » 20 Oct 2015, 23:30

Gogol scrie:Eu nu stiu de unde tot scoateti cuvantul '''castabilitate''?? Nici nu exista in limba romana...
E un cuv împrumutat oarecum și făcut romanesc din engleză. Mi se pare ok. Vrea sa spună ca arunci bine cu el :)

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 21 Oct 2015, 16:32

eu stiu ce vrea sa se inteleaga, doar ca suna cam aiurea... :?

Scrie răspuns