Textil-best of !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- crapmaniacul
- veteran
Re: Textil-best of !
Stiam ca o naluca are o mai buna sau mai proasta "castabilitate" , functie de distanta si precizia cu care se poate lansa cu usurinta , dar nu se poate spune despre un fir ca este mai mult sau mai putin castabil ...
Pana la urma toata lumea vorbeste de supletea firului dar nu recunoaste nimeni 

Sufix nanobraid a incercat careva? 

Tocmai mi-am luat si eu o rola de YGK sa vad cum e..
e un PE matasos, pare rotund si rezistent, fara sa ia apa. mi se pare foarte fain momentan ! parca e chiar mai ok decat sunline 8braid.
e un PE matasos, pare rotund si rezistent, fara sa ia apa. mi se pare foarte fain momentan ! parca e chiar mai ok decat sunline 8braid.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- veteran
Este foarte subtire si matasos, din pacate nu e rotund. Rezistenta pare ok pentru grosimea sa.mihai294 scrie:Sufix nanobraid a incercat careva?
da,revin dupa aprox.6 luni de cand folosesc ygk g-soul x8,de 30 lb-0,15,ca azi am avut un episod foarte dezastros in care am pierdut in total 7 voblere si peste 10 twistere datorita firului,presupun ca trebuia intors dar nu am aut rabdare necesara..
Cel de 30 lb are 0,20mmalbert.C scrie:da,revin dupa aprox.6 luni de cand folosesc ygk g-soul x8,de 30 lb-0,15,ca azi am avut un episod foarte dezastros in care am pierdut in total 7 voblere si peste 10 twistere datorita firului,presupun ca trebuia intors dar nu am aut rabdare necesara..

Mie tare mi-e frica ca firele astea impletite in 8, matasoase si subtiri, putrezesc mai repede....
Albert eu pt Dunare renunt la " frumusetea firului" in favoarea rezistentei. Si daca iti mai zic ca pescuisc cu fir de 30 ron iar nu ma crezi. Si daca mai incepe vreunu ca el merge cu mertzanu la pescuit si eu cu drujba ii zic asa: ca la tine acolo Albert mertzanu il lasa pe asfalt la poarta si se urca tot in Vitara ta sau in dacie daca vrea sa vada cum curge Dunarea. Crede-ma ca niciodata pe Dunare " nu am ramas de caruta" din cauza firului sau a batului dar din cauza momelii da . Mi am luat si eu rusinica odata de nu uit toata viata de la 2 baieti. Este bun si netul asta dar c-am 30-40 % asa. Reclama mama comertului Albert. Intelegi tu. Un fel de "nu dati banii pe prostii si luati guma la copii".
Nu putrezesc mai repede sunt f pretentioase la exploatare firele 8X nu sunt impletite asa strans ca 4X astfel sunt mult mai matasoase si moi susuceptibile de peruci sau se pot agata mai repede si acolo se destrama in rest au rezistenta mult crescuta la rupere,nod, tractiune nu fac galagie prin inele din cauza asta ca sunt f moi.Pescuiesc si cu 4X si 8X