ma bag si eu in discutie cu ce-am constatat...
firele PE cred ca sunt foarte bune la pescuitul cu naluci de pana in 10 - 12 grame. aplicabilitate la Ultralight / salau / biban / clean / pastrav... pt anumite naluci.
Daca ai un vobler de 10 grame, cred ca se poate arunca cu succes cu un fir PE, gen momoi, ygk, daiwa, sunline.. etc
eu unul de acum le pescuiesc exclusiv la gume si voblere usoare, pe lansete cel mult ML
Pentru pescuitul stiucii, pescuit in agatatura, in structuri, in delta, in conditii grele, si spinning si baitcasting, si naluci mai serioase (si eventual mai scumpe - gen, e mai scump un slider decat o guma) ...trec pe SPECTRA !! definitiv. iar aici americanii au cateva fire interesante. chiar daca e diametrul mai mare, macar stiu ca ma bazez pe fir cand fac un lanseu in forta, si nu decorez vreun copac cu un vobler de 100 lei.
astea fiind spuse, dupa cate naluci am pierdut utilizand fire PE, (si toti spuneati ca-s nebun, si ca are firul probleme, sau ca am inelele proaste, sau ca nu stiu sa lansez) se pare ca firul lucreaza diferit in tensiune pe ultimele inele, iar la un lanseu biciuit (in forta) se pot rupe foarte usor firele astea. Lanseurile mai usoare, eventual din lateral, mai blande, au facut sa scada rata de naluci pierdute. dar totusi SPECTRA pt aplicabilitate la asta.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !