Textil-best of !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
George1985
veteran
veteran

Re: Textil-best of !

Mesaj de George1985 » 04 Noi 2015, 21:51

albert.C scrie:da,revin dupa aprox.6 luni de cand folosesc ygk g-soul x8,de 30 lb-0,15,ca azi am avut un episod foarte dezastros in care am pierdut in total 7 voblere si peste 10 twistere datorita firului,presupun ca trebuia intors dar nu am aut rabdare necesara..
Opa, la asta nu ma asteptam!
Oricum 6 luni e ceva sa te tina un fir...
Cum adica din cauza firului?

wdec252002
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de wdec252002 » 04 Noi 2015, 21:57

Momoi Ryujin PE Braided Orange 0,16mm/12kg/130m nou pus pe o mulineta Shimano Caenan si un bat de casting de 2.50 m actiune 20-60 gr. Deci prima zi de pescuit cu firul si 7 rupturi in lanseu cu naluci intre 16 si 30 gr. Se rupeau 6-7 metri de fir. Am verificat sa nu aiba inelele o defectiune si aceasta nu exista. Din 5 voblere si 2 gume pierdute doar 2 voblere le-am recuperat. Am aflat, de la pescari cu multa experienta in pescuit, ca multe din firele japoneze nu se preteaza la baitcasting intrucat prin structura fibrelor si prin tehnica de impletire dau posibilitatea ca fibrele sa se frece unele de altele si sa cedeze in locul in care firul se biciuieste. La spinning aceasta biciuire este inexistenta sau foarte putin prezenta. Sunt curios daca ti mai patit fenomene similare?

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 04 Noi 2015, 22:02

Si asta e interesant, firele in 8 sa nu fie bune de cast?
Si la spin este o biciuire, chiar des...

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 04 Noi 2015, 22:06

Mai citeste odata topicul asta Albert de 13 pagini si vezi cate fire sunt recomandate aici si cum zice 1 ca firul asta e cel mai cel cum apar alti 2 si zic : ce ba firul asta? nu e bun de nimic nici nu se compara cu firul astalalt si apoi apare altul care zice: nici asta nu e bun ca suiera prin inele si nu rezista la abraziune si mai retine si apa si chestia interesanta este ca astea le spun pescari buni si foarte buni. Atunci ce sa cred? PRET CORECT 30-50 RON in rest e reclama pana la 150-200 ron. Firul il folosesc sa scot pestele nu sa fiu mandru. Vorbesc strict pt Dunare.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 04 Noi 2015, 23:32

ma bag si eu in discutie cu ce-am constatat...
firele PE cred ca sunt foarte bune la pescuitul cu naluci de pana in 10 - 12 grame. aplicabilitate la Ultralight / salau / biban / clean / pastrav... pt anumite naluci.
Daca ai un vobler de 10 grame, cred ca se poate arunca cu succes cu un fir PE, gen momoi, ygk, daiwa, sunline.. etc
eu unul de acum le pescuiesc exclusiv la gume si voblere usoare, pe lansete cel mult ML

Pentru pescuitul stiucii, pescuit in agatatura, in structuri, in delta, in conditii grele, si spinning si baitcasting, si naluci mai serioase (si eventual mai scumpe - gen, e mai scump un slider decat o guma) ...trec pe SPECTRA !! definitiv. iar aici americanii au cateva fire interesante. chiar daca e diametrul mai mare, macar stiu ca ma bazez pe fir cand fac un lanseu in forta, si nu decorez vreun copac cu un vobler de 100 lei.

astea fiind spuse, dupa cate naluci am pierdut utilizand fire PE, (si toti spuneati ca-s nebun, si ca are firul probleme, sau ca am inelele proaste, sau ca nu stiu sa lansez) se pare ca firul lucreaza diferit in tensiune pe ultimele inele, iar la un lanseu biciuit (in forta) se pot rupe foarte usor firele astea. Lanseurile mai usoare, eventual din lateral, mai blande, au facut sa scada rata de naluci pierdute. dar totusi SPECTRA pt aplicabilitate la asta.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 05 Noi 2015, 13:31

vampir ce fir folosesti ca vreau si eu ieftin pentru olt si dunare ?

Eu am folosit Power Pro, Sufix, Stren si Spiderwire Ultracast si de toate am fost multumit, dar niciunu nu e firu perfect :).
Spiderwire Ultracast se rupe repede la scoici sau pietre , celelalte mai greu.

Nu inteleg de ce astia de la Stren, daca au avut Super Braid si Sonic Braid, amandoua foarte bune, de ce au renuntat sa le fabrice.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 05 Noi 2015, 20:27

sorinB scrie:
albert.C scrie:da,revin dupa aprox.6 luni de cand folosesc ygk g-soul x8,de 30 lb-0,15,ca azi am avut un episod foarte dezastros in care am pierdut in total 7 voblere si peste 10 twistere datorita firului,presupun ca trebuia intors dar nu am aut rabdare necesara..
Cel de 30 lb are 0,20mm ;)
nu cred ca are 20,nu pare de 20 si nici producatorul nu-l da de 20...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 05 Noi 2015, 20:28

Gogol scrie:Mie tare mi-e frica ca firele astea impletite in 8, matasoase si subtiri, putrezesc mai repede....
cred ca exact asta s-a intamplat..nu-i mai simt la trecerea prin mana "finetea,matasea"...dar eu zic ca e ok o folosire de aproape 6 luni...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 05 Noi 2015, 20:31

vampir scrie:Albert eu pt Dunare renunt la " frumusetea firului" in favoarea rezistentei. Si daca iti mai zic ca pescuisc cu fir de 30 ron iar nu ma crezi. Si daca mai incepe vreunu ca el merge cu mertzanu la pescuit si eu cu drujba ii zic asa: ca la tine acolo Albert mertzanu il lasa pe asfalt la poarta si se urca tot in Vitara ta sau in dacie daca vrea sa vada cum curge Dunarea. Crede-ma ca niciodata pe Dunare " nu am ramas de caruta" din cauza firului sau a batului dar din cauza momelii da . Mi am luat si eu rusinica odata de nu uit toata viata de la 2 baieti. Este bun si netul asta dar c-am 30-40 % asa. Reclama mama comertului Albert. Intelegi tu. Un fel de "nu dati banii pe prostii si luati guma la copii".

stiu bine ce zic...eu firu asta l-am luat asa mai de disperare ca nu-mi gaseseam un fir mai rezistent..nu-i vb de frumusete..am pescuit cu un cormoran castrong prima data..foarte bun...0,16 cred..

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 05 Noi 2015, 20:33

George1985 scrie:
Opa, la asta nu ma asteptam!
Oricum 6 luni e ceva sa te tina un fir...
Cum adica din cauza firului?
adica se rupea foarte usor..asta zic..

Scrie răspuns