Eu folosesc un fir mai gros cand pescuiesc in agataturi. Firul rezista mai bine la abraziune si poti forta pestele daca este neaparata nevoie.dsg scrie:Am și eu o întrebare: un fir textil de 15 lb în ce condiții e optim pt utilizare????.Întreb pt ca eu folosesc de 8lb în 90% din situații și nu am avut niciodată nevoie de un fir mai gros...
Textil-best of !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Textil-best of !
Folosesc Stren Super Braid de 8 lb. Ai idee care e grosimea lui? Am mai folosit și alte fire însă nimic ca acesta...sorinB scrie:De multe ori un fir de 8 lb e mai gros decat un fir de 15 lb si chiar si decat un 20 lb...dsg scrie:Am și eu o întrebare: un fir textil de 15 lb în ce condiții e optim pt utilizare????.Întreb pt ca eu folosesc de 8lb în 90% din situații și nu am avut niciodată nevoie de un fir mai gros...
lb = rezistenta firului, nu grosimea lui
@dsg
Pe mine m-a rupt "trenul" pe Stren Sonic Braid de 40 lbs .Dupa 120 m de fir luati de pe tambur...De aceea te intrebam unde si la ce pescuiesti.
Pe mine m-a rupt "trenul" pe Stren Sonic Braid de 40 lbs .Dupa 120 m de fir luati de pe tambur...De aceea te intrebam unde si la ce pescuiesti.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Nu e!RYOBI scrie:Pare firul perfect......

-
- senior
Defapt care e ca-l cumpar? Mie imi place din toate punctele de vedere si inca nu i-am gasit hibe desi, cu exceptia lunilor de vara, am dat cu el in medie cam 3 zile pe sapt., tot anul, cate 5-6 ore/zi.Zamfi scrie:Nu e!RYOBI scrie:Pare firul perfect......

firul perfect nu exista,cu toate ca dupa prima partida te grabesti sa afirmi asta..e nevoie de timp,tehnica sa poti sa-l testezi,agataturi,pietre,uz..etc..
eu pot sa spun doar ca din cate am folosit g-soul este no.1..si nu-i fac reclama ca nu vand asa ceva..dar asta-i adevarul..
eu pot sa spun doar ca din cate am folosit g-soul este no.1..si nu-i fac reclama ca nu vand asa ceva..dar asta-i adevarul..
-
- senior
Eu folosesc de 1 luna, in teste, ygk-ul nou- aparut, veragass boat. Nu am reprosuri momentan. Doar ca fiind in mai multe culori cu marcaje e poate mai usor de urmarit pe apa... fir tiganesc
Asta ca sa fim trendy-flendy...
ps. Nu vind fire ...

Asta ca sa fim trendy-flendy...
ps. Nu vind fire ...
Nu este nici unul firul perfect! Exista fire mai bune sau mai putin bune pentru anumite aplicatii.Dar asta s-a dezbatut de prea multe ori ca sa mai insist .Daca iti place la ce-l folosesti atunci e firul perfect pentru aplicatiile tale si nu mai are rost sa cauti altul.fishmaster56 scrie:Defapt care e ca-l cumpar? Mie imi place din toate punctele de vedere si inca nu i-am gasit hibe desi, cu exceptia lunilor de vara, am dat cu el in medie cam 3 zile pe sapt., tot anul, cate 5-6 ore/zi.Zamfi scrie:Nu e!RYOBI scrie:Pare firul perfect......

- citizenics
- utilizator constant
Ca sa-mi raspund tot eu: se pare ca power pro-ul din magazin a fost de provenienta SUA dar s-a terminat.citizenics scrie:As vrea si eu un fir textil si m-am oprit la Power pro de 15 lbs. Am gasit pe un site din romania (doctor in pescuit punct ro) care zice ca il importa direct din USA. Sunt sanse sa fie cel original?
In schimb am comandat 2 fire : power strike de 8 lbs. si varivas avani sea bass premium pe new de 20.9 lbs.
....

-
- veteran
Importatorul oficial pentru Power Pro in Romania este Normark. Firele pe care le gasti comercializate la noi in magazin au specificat diametrul si rezistenta in kg (sunt produse in SUA si ambalate pentru Europa) si provin de la acest importator.