Test 5 fire textile

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian herban
junior
junior

Re: Test 5 fire textile

Mesaj de cristian herban » 02 Iul 2015, 20:54

se poate ca eu sa fi scris gresit numele respectiv dar firul era lav fel ca si celalate fire care le gasesti pe net.dar se prea poate ca el sa fi fost EXPIRAT(tinut in locuri cu soare,etc.)idea era ca acel fir care il probezi si rezista la pescuit (sau teste)caci eu nu cred ca sunt mari diferente intre power pro,tuf line ,sufix,varivas doar ca unele sunt mai" COAPTE",evident ca grosimea raportat la rezistenta fabricantilor difera de la marca la marca IAR ACUM VIN SI INTREB :?: : DACA A FACUT EL TESTUL SI INVINGATOR ESTE POWER PRO NU CREZI CA-I BINE SA DEA CU ACEASTA MARCA?
eu personal am abandonat pp(parerea mea ca-i un fir bun) in favoarea Tuf Line.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Iul 2015, 21:40

Nu neaparat ca-s coapte, multe sunt contrafacute. PP-ul e mult mai rezistent la abraziune fata de restul celor mentionate de tine si foarte rezistent la tractiune. Fiecare fir are avantajele si dezavantajele lui, PP-ul face "urat" prin inele,retine apa,are diametru mai mare, dar e printre firele preferate de cei care pescuiesc pe Dunare, raurile mari sau in locurile unde suprafata apei prezinta multe impuritati. Una peste alta e un fir care isi merita pe deplin banii, tinand cont ca e chiar ieftin pentru unele calitati pe care le are. Valeriu va hotara ce fir isi va cumpara , daca ar fi ales strict ghidandu-se dupa rezistenta cred ar fi ales PP sau Strike Pro (care imi pare a fi peste PP in ceea ce priveste tractiunea).

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 02 Iul 2015, 21:52

eu dupa cat am incercat raman la TufLine care se scamoseaza un pic mai greu in comparatie cu PP care retine si mai multa apa,dar diferentele nu sunt mari ,eu spun ca ambele fire sunt bune. As dorii sa-mi comunici parerea ta despre Spidewire Ultracast,ce plusuri si minusuri are?

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Iul 2015, 22:04

cristian herban scrie:eu dupa cat am incercat raman la TufLine care se scamoseaza un pic mai greu in comparatie cu PP care retine si mai multa apa,dar diferentele nu sunt mari ,eu spun ca ambele fire sunt bune. As dorii sa-mi comunici parerea ta despre Spidewire Ultracast,ce plusuri si minusuri are?
Eu am avut doar PP cumparat din state (am cumparat de aici de pe forum de la persoane de incredere) si nu am avut ocazia sa vad firul asta scamosat, apa retine (ca multe altele dealtfel). PP-ul e un fir contrafacut la greu, se gasesc niste imitatii jenante prin Dragon la preturi derizorii, dar cat dai atata face. Inca nu mi-am putut face o parere pentru ca am pescuit doar de doua ori cu el ,ca o priima impresie m-a multumit . Aluneca bine prin inele, e mai maleabil ca PP-ul, mai subtire si se comporta bine la tractiune si nu s-a scamosat (inca?). Eu am reusit si am gasit din ala vechi. Cineva spunea ca a cumparat Ultracastul nou si era nemultumit. Ca nemultumire ar fi ca dupa doua partide deja si-a pierdut total culoarea.

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 02 Iul 2015, 22:19

eu toate care le-am luat au fost din targ"aventuri...." sau de la Total Fishing si am gasit la pret bun Spidewire-ul 0,10 si vreau sa-l iau pentru un salau toamna,si vroiam sa stiu detalii, multumesc mult :respekt:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 03 Iul 2015, 06:52

ultra cast e un fir foarte bun, dar nu se face (din cate imi amintesc) de 0.10.
am pescuit ani de zile cu 6 lb, 8 lb si 10lb (0.12, 0.14 si 0.17) si ala yellow si invisi, la abraziune nu mi s-a parut stralucit, la tractiune si restul, foarte bun.
minusuri mari: se flocaie si se umfla foarte repede.
Urasc atarnatorii!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 03 Iul 2015, 10:31

Cand vrei cel mai bun raport calitate pret cumperi Sufix Performance Braid.
Doar cine nu l-a folosit poate sa spuna ceva de firul asta.
Nu cumparati de pe bobine mari, de multe ori este vechi.
La 80ron rola de 150yds...
Singurul - e pe vant lateral, dar aici cam toate firele fac "burta"

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 03 Iul 2015, 14:18

[quote="George1985"]
Doar cine nu l-a folosit poate sa spuna ceva de firul asta.
[/quote]

M-ai pierdut. :headbash: :fluch
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 03 Iul 2015, 20:42

ionutz_gr scrie:
George1985 scrie: Doar cine nu l-a folosit poate sa spuna ceva de firul asta.
M-ai pierdut. :headbash: :fluch
Greu de inteles, este?
Cine vorbeste din auzite si nu a folosit firul poate spune ceva rau despre el. :arrow:
Pricepi? Sunt destui care vorbesc din ce aud

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Iul 2015, 23:05

George1985 scrie:Cand vrei cel mai bun raport calitate pret cumperi Sufix Performance Braid...
Cu raportul asa o fi.
Doar ca, din punctul meu de vedere, e un fir prea rigid pt. a-l numara la favorite...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns