Test 5 fire textile
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Test 5 fire textile
atunci pescareste vorbind de ce cand dai la scobar cu un fir fin, trag de el prin apa ba mai trage si el si firul nu se rupe si cand il scoti din apa si il ridici pe verticala din comoditate firul plesneste una doua?
in continuare cred ca agatatul unei greutati de un fir nu e un test valabil de rezistenta si ca sunt mai multe variabile pe care noi nu le stim sau le omitem intentionat.
in continuare cred ca agatatul unei greutati de un fir nu e un test valabil de rezistenta si ca sunt mai multe variabile pe care noi nu le stim sau le omitem intentionat.
cred ca tre sa intrebam producatorii.
Tocmai am luat un fir de MONO 0.14, care tine 2.850 kg, si am tras dupa mine prin toata casa bidonul de 5litri. ? deci? nici ala nu e un test.
Nu inteleg, daca principala lui caracteristica este rezistenta (de obicei producatorii o dau la nod, nu stiu de ce) atunci ma astept cand zic ei 10kg, sa tina 10 kg suspendat !!! cum altfel sa masori rezistenta unui fir? cand scrie 10kg rezistenta, la ce te gandesti? ca aduci un peste de 9kg900grame pana la mal si apoi treaba ta.. din punctul meu de vedere pe un fir se aplica o forta de tractiune de 10kg, in cazul unui fir de 10kg zic.
Trabucco, pe firele mono, au mai multe rezistente date.

asta ce e?
Tocmai am luat un fir de MONO 0.14, care tine 2.850 kg, si am tras dupa mine prin toata casa bidonul de 5litri. ? deci? nici ala nu e un test.
Nu inteleg, daca principala lui caracteristica este rezistenta (de obicei producatorii o dau la nod, nu stiu de ce) atunci ma astept cand zic ei 10kg, sa tina 10 kg suspendat !!! cum altfel sa masori rezistenta unui fir? cand scrie 10kg rezistenta, la ce te gandesti? ca aduci un peste de 9kg900grame pana la mal si apoi treaba ta.. din punctul meu de vedere pe un fir se aplica o forta de tractiune de 10kg, in cazul unui fir de 10kg zic.
Trabucco, pe firele mono, au mai multe rezistente date.

asta ce e?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Misto tare topicul asta! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
- veteran
Sunt date 2 tipuri de rezistenta: unul este rezistenta la rupere pe 1m de fir (atentie, multi producatori testeaza firele in laborator, prinzand firele intr-un fel de menghina, nu facand noduri) si rezistenta in drill cu un peste de greutatea respectiva (daca te uiti, scrie la explicatia *, "testat la pescuit").
pai exact asta am vrut sa exemplific mai mult, fata de ce se scrie mai sus, ca rezistenta unui fir in drill nu e neaparat testata de toti producatorii.
adica mono 0.14 , in drill 6kg, fata de textil 0.20, tot 6kg ?? .. strict raportat la drill...
Dane, pana la urma ajung la vorba ta .. POWER STRIKE.. .
adica mono 0.14 , in drill 6kg, fata de textil 0.20, tot 6kg ?? .. strict raportat la drill...
adrian99 scrie:dar peste ai scos cu el?

in aceasta metoda am mai mare incredera ca si in cea a ridicarii greutatilor de pe sol
https://www.youtube.com/watch?v=Yzyx9bwoGGo
https://www.youtube.com/watch?v=Yzyx9bwoGGo
Valeriu, sa inteleg ca prinzi pesti atat de mari incat ai nevoie de fire extrem de rezistente ,sau vrei sa aduci pestele pe deasupra apei si sa-l teleportezi direct pe mal? Vad ca vrei sa colectionezi in continuare fire...eu as investi banii aia in altceva.valeriu28 scrie:pai exact asta am vrut sa exemplific mai mult, fata de ce se scrie mai sus, ca rezistenta unui fir in drill nu e neaparat testata de toti producatorii.

nu... doar sunt un zgarcit incurabil, un fel de Hagi Tudose, care ar vrea sa rupa copacul si sa-l aduca la mal, daca s-a agatat voblerul. chiar si PLASTICUL !!:))
una peste alta, in mod clar, firele subtiri ajuta mult, au castabilitate buna, sunt foarte senzitive in apa... Dar uneori e nevoie de fire rezistente, pentru zone cu agataturi..
una peste alta, in mod clar, firele subtiri ajuta mult, au castabilitate buna, sunt foarte senzitive in apa... Dar uneori e nevoie de fire rezistente, pentru zone cu agataturi..
Este clar. Candva era o poanta, intrebai pe alt flacau ce este mai important intr-o partida de sex : sa o ai mare , sau sa ai stil si cei ce ziceau ca trebuie sa ai stil erai sigur ca o au mica. Asa si cu firul rezistent. Ce interebi pe cei ce prind bibanusi , starpazani, clenutzi de fire rezistente.
))