Test 5 fire textile

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
valeriu28
veteran
veteran

Re: Test 5 fire textile

Mesaj de valeriu28 » 28 Iun 2015, 14:10

Foarte corect, Peter, dar cand vezi 10kg test, inseamna ca poti suspenda 10kg, eu la asta ma refer. nu trebuie sa fiu fizician, sunt un client si atat care citeste un ambalaj...
Daca mergem pe fizica, inclusiv apa are o forta de frecare, practic orice molecula emite o forta de frecare, cu cat mai adanca, cu atat mai multe atmosfere, etc.
Sa nu mai zicem ca si pestii opun o oarecare rezistenta, masurabila in kg forta, in functie de marimea pestelui...
Complicat... as zice. dar relativa treaba cu rezistenta publicata..
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 28 Iun 2015, 16:29

peter321 scrie:
din extrem de putinele mele cunostinte din fizica nu cred ca a fost corect testul.la alea 5 kg ale bidonului ridicat pe verticala se mai adauga si forta gravitationala care trage de bidon in jos, de aia s-au rupt firele inainte sa ridici bidonul de pe sol.ar trebui facut testul pe orizontala cu forta de frecare 0 (imposibil) sau cat mai aproape de 0 si sunt sigur ca rezultatul ar fi altul.
Revolutie in fizica se cheama asta.... :lol1: Deci asta cu masa si cu acceleratia gravitationala e o chestia cumulativa... La masa se adauga acceleratia gravitationala... :lol1:
Te rog sa nu te superi pe mine dar foarte serios iti zic.... nici nu mai tin minte de cand nu am mai ras asa bine :respekt:

peter321
junior
junior

Mesaj de peter321 » 28 Iun 2015, 17:29

daca nu e cu suparare, de ce ai ras asa de bine?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 28 Iun 2015, 21:15

un bidon de 5kg si pe sol si la 10m tot 5kg are, confuzi impulsul / impactul cu greutatea :)
revenind la topic, sunt cateva sute de fire textile deja tesate de paulus, cel mai tare textil e Tasline :)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Iun 2015, 22:06

peter321 scrie:...la alea 5 kg ale bidonului ridicat pe verticala se mai adauga si forta gravitationala care trage de bidon in jos...
:lol: :lol: :lol:
Demential!
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 28 Iun 2015, 22:28

lasand la o parte perlele "fizice" din topic ( ai de capu meu ce mi-a fost dat sa citesc), unde scrie ca rezistenta unui fir e la nod? nu cred ca vreun producator ar da rezistenta la nod din simplu fapt ca sunt atatea noduri, fiecare cu rezistente diferite.
nu contest ca diametrele firelor si puterile sunt ireale, dar sunt greu de masurat. cu PowerStrike de 4 lb (dupa zisele producatorului) am ridicat in fir la aprox 2m un salau de aproape 3 kg fara prea mari emotii...
pe rolele de mono Jaxon scrie "fi.sh up to..." :)) cei mai penali dintre toti.
Urasc atarnatorii!

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 29 Iun 2015, 05:48

Reclama mama comertului. Cum sa scrie cineva pe rola ca tine 3 kg cand toti ceilalti scriu despre firele lor ca tin 10 kg. Incep cu artificii, ca trebuia nu stiu ce test, ca defapt sunt kg trase prin apa, etc... Ca si pateul de ficat de gasca si pateul cu ficat de gasca(cu urme de ficat de gasca). Daca merge bascalia de ce sa nu o faca? Oricum am testa firele astea: cu bidonul de jos in sus, pe verticala, cu mainile la spate, sau dupa cap, tot nu prea ne apropiem de informatiile care le dau ei pe role decat cu f mici exceptii si acolo incepem sa ne gandim ca era firul stat nus cati ani in depozit , ba ca in soare, ba ca era pescuit. naiba sa-l ia. Eu la firul textil ii fac nodul meu preferat, bag cheia de la masina(care este dreptunghiulara?sau pe acolo) prin bucla ramasa in urma nodului si trag. Daca cedeaza mai repede firul decat cred eu de cuviinta ca imi trebuie mie il dau politicos vanzatorului sa-l puna in vitrina si incerc altul sau plec, indiferent de explicatiile care le primesc de la vanzator ca, cu siguranta incep toti vanzatorii cu teoria nodului facut si a testului meu. Nu fac aluzie la Florin:) sau la alt baiat de pe forum care lucreaza in domeniu. Asta este baremul si testul meu. Trece firul, e bine, nu trece pune-l nene in raft. Ca e bun, ca e prost, ca e stat in soare, ca eu sunt de vina, asta e, mai cautam. Dar nici sa merg pe apa sa am o trasatura sau 2 si sa ma faca pestele praf si unde? La mal prin pietre sau agatatura din cauza ca eu sunt dobitoc si nu am facut tot posibilul sa iau un fir destul de rezistent sa ma ajute cu ce imi trebuie. Pesti scapati vor fi gramada din varii motive dar nu din cauza a ceea ce puteam sa fac eu mai bine dinainte sa ajung la pescuit. Prefer sa pierd din sensivitate sau din lungimea lanseului decat din rezistenta firului ca altfel de ce sa mai intep pestele in gura? Sa-l mai las si cu naluca in gat si eu cu buza umflata?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Iun 2015, 05:58

Musti scrie:
peter321 scrie:...la alea 5 kg ale bidonului ridicat pe verticala se mai adauga si forta gravitationala care trage de bidon in jos...
valeriu28 scrie:Foarte corect, Peter, dar cand vezi 10kg test, inseamna ca poti suspenda 10kg, eu la asta ma refer. nu trebuie sa fiu fizician, sunt un client si atat care citeste un ambalaj...
:lol: :lol: :lol:
Demential!

io abia acu vad ce faceti voi aci :lol: :lol:

ma poate testele sunt facute in stare de imponderabilitate :twisted: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

dsg
veteran
veteran

Mesaj de dsg » 29 Iun 2015, 08:51

Va zic eu un super fir care pt mine e nr 1 : Stren Super Braid. Folosesc unul de 8lb și am scos crengi din apa... F rezistent dar și mătăsos în același timp. Am folosit sunline super pe, Power pro,tuff line... Nici unul nu se compara cu Stren.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 29 Iun 2015, 09:53

dar peste ai scos cu el? :lol:

Scrie răspuns