Test 5 fire textile

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Re: Test 5 fire textile

Mesaj de alex.b » 01 Iul 2015, 06:53

Am pescuit la stiuca, si inca mai pescuiesc cu Sunline SuperPE 25 lb, pe o lanseta MH Shimano Exage. Confirm cele spuse mai sus, simti orice marla orice scuturare din cap, orice atac, am pescuit si pe offset si cu slidere, swimbait, spinnerbait, n am avut emotii. Arunc si eu tot in forta si am patit o cu firul dupa varful lansetei insa nu s a rupt firul, nici lanseta :lol: Doar s a incurcat destul de rau firul a trebuit sa tai din el, nu mi da senzatia ca se scamoseaza, e la fel ca n prima zi. Pescuiesc la stiuca numai cu struna metalica sau florocarbon gros, deci la abraziune nu a fost testat firul, am impresia ca nu e rezistent la abraziune, mai toate firele japoneze nu rezista la abraziune, insa d aia pescuiesc cu inaintas.
Mai am un fir cu care dau la salau, sau cand pescuiesc cu jig, mai subtire cred ca are 15 lb, este vorba de Varivas Newgrade PE, un fir foarte rezistent la tractiune, am tras de o craca de m am taiat la mana, si am rupt inaintasul de florocarbon, nici macar nodul nu a cedat, super rezistent. Nu e rezistent la abraziune, din fabrica ti se da 2,5 m de florocarbon varivas. E foarte matasos, aluneca bine prin fire, rotund. Am mai pescuit cu ceva Berkley insa e plat, gen pamblica, l am dat jos repede :mrgreen:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 01 Iul 2015, 07:47

@valeriu
Spui ca nu ai pescuit cu Super PE dar afirmi ca exista o diferenta ?!Cam orice fir se rupe in cazul exemplelor date de tine.Spui ca firul se rupe ca ata de papiota, ca se scamoseaza (ies firele micronice din el) ,ca are probleme la abraziune si in final tragi concluzia ca firul e ff bun??? Daca iti cade pickup-ul in lanseu nu-i in regula mulineta, iar cu "strange firul" nu inteleg ce vrei sa spui. Cand spui ca lanseta aia e "senzitiva maxim" cu ce o compari sau ce intelegi tu prin lanseta senzitiva? Cand spui ca firul transmite socurile, la ce te referi, la momentul cand pestele ataca naluca, cu alte fire textile in ce fel ai simtit diferenta ? Tie multi iti zic dar preferi sa-i dai inainte cu teoriile tale, nu te-ai gandit ca stilul pe care-l practici te aduce in situatia in care nu simti cand ataca pestele naluca..am discutat in alt topic despre erorile pe care le comiti si nu vrei sa pricepi ca pescuind in felul ala (din lanseta) iti scazi sansele sa simti atacul si posibilitatea de a intepa corect atunci cand folosesti naluci soft, fie ca sunt in montura clasica si cu atat mai mult pe offset. Nu-i nici-o loterie aici, e vorba de diferenta actiunii lansetelor, ori lanseta ta e buna de voblere, rotative,oscilante, dar nu se preteaza la folosirea "cauciucurilor" pentru ca nu poti intepa corect si vei avea multe rateuri. Si acum glumind putin, daca spui ca e senzatie cu marlite de 600 de grame, daca te loveste aia de 5 kg eu zic sa arunci lanseta din mana ca o sa te umpli de vibratii :) .

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 01 Iul 2015, 09:34

Ce subiect imposibil :))
se rupe?tine? cat de subtire , senzitiv? pfff durere de cap...
Orice pescar descopera in timp diverse fire, si isi face o parere a lui... Firul bun, e firul care ma ajuta sa aduc pestele la poza...
totusi sunt pescari care scot pesti de 10kg cu fir de 1kg si altii care nu au o trasatura...

tutusi inca imi place power pro... ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 01 Iul 2015, 10:15

Off, doamne, la orice propozitie, nici macar fraza, ai gasit o contra:)))...
am pescuit putin si cu superPE verde. Pare construit putin altfel, si de-asta am zis ca e mai rezistent la abraziune. Lumea de fapt asa il si recomanda.

Poate pescuiesc gresit, dar nu pot decat sa ma bucur daca la fiecare partida am cel putin 10-15 atacuri, si macar 5-6 exemplare pe mal. (partidele la mine au maxim 2 ore)
Da, problema e lanseta, sigur imi sare din mana la un peste mai imbracat. Insa sansele sa prind asa ceva pe unde ma duc eu, sunt de sub 1%... asa ca, pentru pesti pana in 2kg, maresc senzatia:)
PS: fii darnic si invata-ma sa fiu un pescar desavarsit:) ultima data cand te-am sunat n-ai vrut sa ma iei cu tine la o partida, si uite cum gresesc din ce in ce mai tare:))..
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 01 Iul 2015, 11:34

merg si eu, daca e loc si vointa politica. am doar 135 de kile, 150 cu tot cu naluci, bonus: nu vorbesc decat atunci cand rad in hohote.
@valeriu, uite ca-ti dau si eu o mana de ajutor, deja o ieseala cu -tine -fara -mine pare mult mai tentanta :P

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 01 Iul 2015, 12:23

Valeriu, in locul in care pescuiesc nu am atatea atacuri cate ai tu in doua ore de pescuit. Si eu plec la 4 dimineata si ma intorc dupa ora 16 ,uneori chiar seara, e drept ca stiucile incep de la 2-3 kg in sus ,am avut zile in care am prins 10 bucati si zile in care n-am avut nici macar un atac, asa ca s-ar putea sa te plictisesti. Promit sa te iau cu mine cand din 15 atacuri scoti pe mal 14 stiuci :) Pescar desavarsit ajungi pescuind cat mai mult si invatand din greselile facute. Tu despici firele in 14 si faci colectie de fire si naluci. E mai important sa inveti sa joci corect o naluca decat sa tragi 20 prin apa precum un lemn. E important sa stii cum sa faci un drill adaptandu-te in functie de echipamentul pe care il ai decat sa folosesti un fir cu ajutorul caruia poti scoate copaci din apa. Lucreaza la tehnica si lasa teoriile savante, invata sa folosesti corect lanseta, adapteaza-ti echipamentul in functie de naluca folosita si pestele vizat, invata sa abordezi corect locul pe care pescuiesti,etc.
Eu am PP de 15 si 10lb pe o mulineta si Spiderwire de 0,12 pe cealalta si sunt multumit de ambele. Cand voi vrea alte fire dau un search aici pe forum si citesc parerile celor avizati, cei care le-au folosit pescuind cu ele in decursul timpului.

peter321
junior
junior

Mesaj de peter321 » 01 Iul 2015, 15:19

valeriu de cate livre erau firele alea Sunline?

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 01 Iul 2015, 17:02

de 12lbs
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 01 Iul 2015, 22:59

draga Valeriule sa stii ca am pescuit cu fir textil 0,16 "no name" si care se vindea prin alte tari SI ESTE FOARTE BUN,iar tot acel pescuit l-am facut si cu
fir textil 0,14 BARKLEY "CRISTAL ICE "iar acesta a cedat in mod rusinos,fata de cel "no name" carese comporta foarte bine dupa ani de zile,iar parerea mea este cum ca daca scrie pe el MADE IN USA , acolo sunt multi chinezi :respekt:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Iul 2015, 08:40

cristian herban scrie:draga Valeriule sa stii ca am pescuit cu fir textil 0,16 "no name" si care se vindea prin alte tari SI ESTE FOARTE BUN,iar tot acel pescuit l-am facut si cu
fir textil 0,14 BARKLEY "CRISTAL ICE "iar acesta a cedat in mod rusinos,fata de cel "no name" carese comporta foarte bine dupa ani de zile,iar parerea mea este cum ca daca scrie pe el MADE IN USA , acolo sunt multi chinezi :respekt:
Ce nod folosesti ? Sunt fire (mai ales alea japoneze) care cedeaza extrem de usor cu anumite noduri dar situatia se schimba daca faci alt nod. Incearca FG sau Mahin. Cat despre Berkley se stie ca nu e un fir stralucit, daca mai scrie si "Barkley" pe ambalaj...e clar.

Scrie răspuns