tehnica

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Lansete de un leu si ceva

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:46

Adi,

Ce legatura are o lanseta 5-18g cu voblere de 2-3 g. Sunt in plaja de lansare sau mi se pare mie ca nu? :lol:

O lanseta de calitate arunca undeva mai in mijlocul intervalului cel mai bine. La 5-18g intervalul optim e 6-12 g.

Probabil lanseta e mult subdimensionata ca toate lansetele europene(China) de doi lei, pardon de un leu si ceva.

cristian.ene
veteran
veteran

Heartland

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:49

Nu de foarte curand, eu am pus anunturile pentru lanseta. Pentru biban si clean eu nu am gasit un blank lung, asa misto. Inca.

Am sa scot anuntu.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 14 Oct 2005, 14:50

Mai baieti, da ati facut sa creasca inima in mine. :D :D :D :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Oct 2005, 14:55

@cristian.ene

cred ca ai dreptate cu CW-ul acestei lansete. ideea e ca se potriveste bine cu voblerele pe care le folosesc la clean si pastrav :wink: :)
oricum, sper ca in curand sa-mi iau alta SI MAI BUNA sau MULT MAI BUNA pt. clean si pastrav :wink:
pana atunci, merge si asta destul de bine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

cristian.ene
veteran
veteran

Grafitu, sticla, snobi si necunoscatorii

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 15:05

Adi,

Daca vrei una PRO iti recomnd una de fibra de sticla, dintru-un blank Seeker sau una dea gata de la Fenwick - Fenglass . Grafitul e pentru necunoscatori, merge daca e mai bland dar nu se compara de nici un fel cu o sticla de calitate . Fenglasul de 6 ft. se mai gaseste prin SUA la 70$ acolo, blank-ul de Seeker e vreo 45$ in SUA. Costa ceva pentru o fibra dar repet e altceva decat un grafit fie el cat de smeker :) . La voblere si linguri grafitul e ori pentru snobi, ori pentru cei care nu stiu ce calitati are o fibra de sticla buna.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Oct 2005, 15:18

e posibil sa ai dreptate cu fibra de sticle
nu stiu , nu am incercat niciodata asa ceva

da termenul de snob e putin cam dur
eu nu am o fibra de sticla , dau acum la vobler la clean si pastrav cu un XML de 7'6'' si cel putin pt mine e ..tztza de matza''
se comporta excelent si la lansare si in drill
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Oct 2005, 15:34

@cristian.ene

de ce e mai buna o lanseta de fibra de sticla decat una de grafit? :roll: :oops:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

cristian.ene
veteran
veteran

Pescarii stiu de ce

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 15:54

Sorin

762 e mult prea tare pentru cleni normali . Pentru cei de la 700-800b in sus merge. Pentru pastrav de lac merge

de clean si pastrav de lac cea mai buna e XML 702 care e un light.

Eu am pescuit cu un XML 703 si am prins doi pastravi de lac de 3 kile, nu am avut ce discuta cu ei. Toate au o reverva de putere mult prea mare.
Cu un XML 703 repet s-au prins somni de 6-14 kile si stiuci de 2-4 kile.

Cum pana mea dati voi la clean, cu asemenea bate -par frate?

Eu am prins fibrele de calitate frantuzesti de acu 20 -30 de ani.

Toti pro din state dau la bass cu sticla, pentru ca e mult mai buna pentru naluci tractate. La astea nu ai nevoi de sensibilitate, dimpotriva :D .

Senzatia de lanseta moarta e cea trebuie. Daca poti sa-i pui si un blector de fibra plin pe masura portantei voblerului e si mai PRO.

La clean am facut peste 500 de partide cu voblere si linguri, acu dau doar la muste. Cele mai bune au foste fibrele, cu ele nu aveam nici un rateu. Cu grafirul o scoti din gura cand mananca prost si cand mananca bine.

Si o fibra ordinara e superior grafitului datorita elasticitatii . Din pacate va trece multa apa pana sa inteleaga lumea cum tre sa fie o lanseta corecta. Am vazut tendinta pietii -- multi par ca sunt stiutori, doar par :D . malinisme de la Malin Musatescu asa le spun eu. Omu care da cu GLX si textil la clean :) atata poate. Snobi de genul asta. Sau fara simturi poate o sa-l traga un avat o data de pe mal.

Sti cine a stricat piata de blank-uri ? pseudo-pescarii :wink: ei vor asemenea lansete. Producatorii pot sa le faca cum trebuie si altfel dar pescarii stiutori stiu ei ce sa ceara :D . Stiu ei de ce.

Cu lanseta de biban poti sa prinzi un ,,rechin,, zice intelept Florin Zmeu :lol:. Pentru pescarii moderni de pretutindeni.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Oct 2005, 16:09

ce intelegi prin par?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

gabor
senior
senior

Re: Pescarii stiu de ce

Mesaj de gabor » 14 Oct 2005, 16:22

cristian.ene scrie:Eu am prins fibrele de calitate frantuzesti de acu 20 -30 de ani.
ai vre-un nume de producator de balnk-uri sau de lansete?
cristian.ene scrie:La astea nu ai nevoi de sensibilitate, dimpotriva :D .
De ce?
cristian.ene scrie:Daca poti sa-i pui si un blector de fibra plin pe masura portantei voblerului e si mai PRO.
Ce-i aia blector?

Eu inca inclin sa cred ca esti ironic.

Scrie răspuns