tehnica

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 14 Oct 2005, 13:57

Adi_ scrie:@rica
mai mici de 15 cm? :shock:
pt. ca un clean de 15 cm nu are nici o problema in a inghiti ancora unui salmo de 2,5 cm.
mie mi s-a parut mare.
oricum o schimbam , prefer ancorele cu tija cat mai mica si carligele f. subtiri

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete si pescuituri

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:19

Adi,

cum poate fi buna in pescuit o lanseta si pentru clean si biban , si in acelasi timp pentru stiuca, avat si salu ?

Parerea mea este : daca e buna la aia mici e mult subdimensionata la ai amari si invers.
Afirmatiile tale conduc catre lanseta universala care e o fantoma :lol:.

Accu ma primit vreo 15 blank-uri de puteri de la UL la MH si oricumimi par prea putine pentru a acoperii toate tipurile de aplicatii. Oricum sunt mult mai variate decat ce exicta pe piata .

La clean pecuiam de obicei cu doua lansete, fiecare specializata pentru tipul de naluca cu forte de portanta diferite. Ambele din fibra de sticla buna, rezultatele sunt incomparabile fata de grafit.
In ce priveste lansetele de genul Ron Thomson eu le spun grafit -carton.
Ceea ce sunt de fapt. Performantele sunt in alta parte. Cum poti tu sa dai relaxat cu paru la clean e doar secretul tau :D . Poate ne spui si noua.

Asta ca s-a tot spus de fire subtiri pe buna dreptate . De ce se folosesc asemenea pari la clean sau biban ? Se prind monstrii in zona sa vin si eu ? 8)

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 14 Oct 2005, 14:21

da Peskariciu de la Paco,de ce? E vreo problema?
Mie imi place tipul.
Si batzul, doar ca ciudat si as fi curios sa-i stiu istoria.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2005, 14:27

Nu am pescuit niciodata cu Paco si nici nu am stat la bancuri. Deci nu am nici o impresie!

in schimb batul, cu siguranta are o istorie sa o numim....agitata! :twisted:
near the beer

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Oct 2005, 14:34

@cristian.ene

ATENTIE!!! nu am zis ca dau la toate aceste specii cu aceasta lanseta. am zis doar ce am prins cu ea. Eu o folosesc la clean si pastrav. In timp ce pescuiam la clean am prins accidental si celelalte specii. Ce am vrut sa scot in evidenta e faptul ca daca era sa se rupa, se putea rupe.
De ce o numesti par? Mie nu mi se pare deloc par. Daca asta e par, atunci ce sa mai zic de cei care dau la clean cu lansete de 15-40 sau mai mult? Si tot cu voblere usoare.
Scrie pe ea 5-18gr, dar eu cred ca e numai buna pt. voblere super usoare.
si uite asa iar incepem discutia :? :roll: mai bine o lasam balta. la urma urmei fiecare da cu ce are si cu ce se simte bine. daca pe mine nu ma incurca aceasta lanseta, ba chiar imi place, de ce sa nu o folosesc?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 14 Oct 2005, 14:37

Daca stii ceva spune-mi si mie.
Ce ma fierbi la foc mic!

cristian.ene
veteran
veteran

Super lanseta

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:39

Caca batul e unul de 9`ft. taiat din cotor cu caracteristici 2-6 lb. si putere de aruncare 1/16 -1/4 oz. a plecat de Florin Zmeu. Omul ecel mai tare in a face lansete custom. Desigur finisajele nu sunt cele mai tari dar omul se concentraza pe ce face lanseta. E probabil cea mai tare lanseta light lunga pe care am vazut-o . A prins cu ea un crap zis romanesc de 16 kile cu fir de 0.16 mm cand dadea la salau. Zmeu e un altfel de pescar, daca un pescar obisnuit care zice ca are ceva experienta vede lanseta lanseta ai anu poate spune decat ca e imposibil de prin salau cu ea. Cunoscatorii stiu ca se poate. E sibur de la el deoarece doar noi taiem blank-urile pentru lansetele facute pentru noi.

Pedantii se uita la matisaje si bibileli :D , o lanseta inseamna altceva decat pudra si fond de ten si sclipici.

De la omu am invatat meserie si la facut lansete si la pescuit.

Ai o super lanseta, facuta de un super pescar.

cristian.ene
veteran
veteran

Super lanseta

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:40

Caca batul e unul de 9`ft. taiat din cotor cu caracteristici 2-6 lb. si putere de aruncare 1/16 -1/4 oz. a plecat de Florin Zmeu. Omul ecel mai tare in a face lansete custom. Desigur finisajele nu sunt cele mai tari dar omul se concentraza pe ce face lanseta. E probabil cea mai tare lanseta light lunga pe care am vazut-o . A prins cu ea un crap zis romanesc de 16 kile cu fir de 0.16 mm cand dadea la salau. Zmeu e un altfel de pescar, daca un pescar obisnuit care zice ca are ceva experienta, vede lanseta lanseta aia nu poate spune decat ca e imposibil de prin salau cu ea. Cunoscatorii stiu ca se poate si inca bine cu jiguri mici. E sibur de la el deoarece doar noi taiem blank-urile pentru lansetele facute pentru noi.

Pedantii se uita la matisaje si bibileli :D , o lanseta inseamna altceva decat pudra si fond de ten si sclipici.

Ai o super lanseta, facuta de un super pescar. E drept are o istorie grea.

cristian.ene
veteran
veteran

Super lanseta

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2005, 14:41

Caca batul e unul de 9`ft. taiat din cotor cu caracteristici 2-6 lb. si putere de aruncare 1/16 -1/4 oz. a plecat de Florin Zmeu. Omul ecel mai tare in a face lansete custom. Desigur finisajele nu sunt cele mai tari dar omul se concentraza pe ce face lanseta. E probabil cea mai tare lanseta light lunga pe care am vazut-o . A prins cu ea un crap zis romanesc de 16 kile cu fir de 0.16 mm cand dadea la salau. Zmeu e un altfel de pescar, daca un pescar obisnuit care zice ca are ceva experienta, vede lanseta lanseta aia nu poate spune decat ca e imposibil de prin salau cu ea. Cunoscatorii stiu ca se poate si inca bine cu jiguri mici. E sibur de la el deoarece doar noi taiem blank-urile pentru lansetele facute pentru noi.

Ai o super lanseta, facuta de un super pescar. E drept are o istorie grea.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2005, 14:46

am inteles! :D ok! gata! :D

A plecat de mult de la Zmeu? sau e aia de la publicitate?
near the beer

Scrie răspuns