Super cleni

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Ian 2011, 17:04

Voi ziceti vad de minciog la clean cand e malul inalt. Pai minciogul pe care il au clenarii si pastravarii e unul mic (30-50 cm) cu coada scurta sa intre in rucsac. Cum sa il folosesti daca malul e inalt de 1-2 metri? :lol: Ramane solutia sa te pui pe fund sa iti dai drumul in apa! Eu mereu am facut asa cu pestii de la 300 grame in sus, ca sa nu risc nimic. Din apa e mai usor sa apuci de opercule. Dar si daca prinzi de vobler (nu de ancorele lui :lol: ) si remorechezi pestele la mal e OK. Poa sa se zbata cat vrea! :lol:

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 27 Ian 2011, 20:31

http://www.graspr.com/videos/Chub-fishing-Part-2

Desi nu e prins intr-un stil drag mie!
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 28 Ian 2011, 00:30

hades scrie:http://www.graspr.com/videos/Chub-fishing-Part-2

Englezii sunt maniaci cu feederele lor dar e si eficient!!! La noi in tara pe rauri localnicii dau de regula la pluta mica si carlig cu duda, lacusta etc. Dar feederul e mai bun ptr ca prezinta momeala fixa pe un covor de nada. Cleanul mare e mai suspicios cand momeala se misca pe fund si sus e o pluta. Sau ma insel?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 28 Ian 2011, 00:32

hades scrie:http://www.graspr.com/videos/Chub-fishing-Part-2

Stai ca ceva e bizar in film. Ce lanseta are ala de e atat de parablica? La feeder nu e asa de parabolica, doar varful e flexibil. Pare lanseta de spinning!

ADY WUNDERKIND
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ADY WUNDERKIND » 28 Ian 2011, 00:57

Fario_nebunu scrie:Voi ziceti vad de minciog la clean cand e malul inalt. Pai minciogul pe care il au clenarii si pastravarii e unul mic (30-50 cm) cu coada scurta sa intre in rucsac. Cum sa il folosesti daca malul e inalt de 1-2 metri? :lol: Ramane solutia sa te pui pe fund sa iti dai drumul in apa! Eu mereu am facut asa cu pestii de la 300 grame in sus, ca sa nu risc nimic. Din apa e mai usor sa apuci de opercule. Dar si daca prinzi de vobler (nu de ancorele lui :lol: ) si remorechezi pestele la mal e OK. Poa sa se zbata cat vrea! :lol:
poti folosi o varga telescopica de 4m pe post de maner al minciogului-sigur,trebuie s-o mai modifici putin ,de exemplu sa renunti la primele 2 segmente dinspre varf.
si o sa ai "minciog telescopic" :lol: ,usor si foarte practic. si usor de transportat.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Ian 2011, 02:08

lanseta e in stilul astora :http://www.sp-fishingtackle.de/product_ ... rigon.html

arunca si 2 si 10 gr gr, in functie de vf

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Re: cleni super

Mesaj de eddiero » 29 Ian 2011, 18:39

Fario_nebunu scrie:
stradic scrie:sau in provincie poate fi si mai grav.... :wink: stiu eu unu' care si-a cumparat numai in 2010 voblere de vreo 100 de milioane! :wink: :wink: 8)
100 milioane doar pe voblere? :lol: Urgent la doctorul Cristian Andrei sa propuna o cura de psihoterapie! Culmea ar fi ca acest individ sa prinda peste mai putin si mai mic decat un pescar localnic f talentat care are doar 3-4 voblere dar stie ce si unde sa foloseasca....
Doi pescari impatimiti au plecat pe lac cu echipamentul complet, care costase o avere. In prima zi, ghinion. A doua zi, la fel. Abia in ultima zi unul dintre ei reuseste sa prinda un singur peste. In drum spre casa, abatut, unul dintre ei spune: "Iti dai seama ca am prins un peste care ne-a costat 500 de dolari?". "Dumnezeule!", zice celalalt, "bine ca nu am prins mai multi!"
Fishermen are born honest, but they get over it.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Ian 2011, 21:00

andriipopa75 scrie:lanseta e in stilul astora :http://www.sp-fishingtackle.de/product_ ... rigon.html

arunca si 2 si 10 gr gr, in functie de vf
Bete "avon" se intituleaza alea bre',au aceiasi actiune ca un bat de crap insa ceva mai finute si mai elegante cu care se pescuieste atat la pluta cat si la grund. Unele vin cu 2 sau mai multe sectiuni de varf (dual tip) una avon si una quiver, fie cu varfuri interschimbabile (2,3,4,5 si chiar 6oz) fie cu ele blectorizate. Atat!
Urasc atarnatorii!

leowb
veteran
veteran

CLEAN

Mesaj de leowb » 06 Feb 2011, 18:04

DACA IAI ELIBERAT CINSTE TIE

Moderare --> mesajele scrise cu majuscule vor fi sterse!

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 16 Feb 2011, 10:15

Scrie răspuns