Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Englezii sunt maniaci cu feederele lor dar e si eficient!!! La noi in tara pe rauri localnicii dau de regula la pluta mica si carlig cu duda, lacusta etc. Dar feederul e mai bun ptr ca prezinta momeala fixa pe un covor de nada. Cleanul mare e mai suspicios cand momeala se misca pe fund si sus e o pluta. Sau ma insel?
poti folosi o varga telescopica de 4m pe post de maner al minciogului-sigur,trebuie s-o mai modifici putin ,de exemplu sa renunti la primele 2 segmente dinspre varf.Fario_nebunu scrie:Voi ziceti vad de minciog la clean cand e malul inalt. Pai minciogul pe care il au clenarii si pastravarii e unul mic (30-50 cm) cu coada scurta sa intre in rucsac. Cum sa il folosesti daca malul e inalt de 1-2 metri?Ramane solutia sa te pui pe fund sa iti dai drumul in apa! Eu mereu am facut asa cu pestii de la 300 grame in sus, ca sa nu risc nimic. Din apa e mai usor sa apuci de opercule. Dar si daca prinzi de vobler (nu de ancorele lui
) si remorechezi pestele la mal e OK. Poa sa se zbata cat vrea!
Doi pescari impatimiti au plecat pe lac cu echipamentul complet, care costase o avere. In prima zi, ghinion. A doua zi, la fel. Abia in ultima zi unul dintre ei reuseste sa prinda un singur peste. In drum spre casa, abatut, unul dintre ei spune: "Iti dai seama ca am prins un peste care ne-a costat 500 de dolari?". "Dumnezeule!", zice celalalt, "bine ca nu am prins mai multi!"Fario_nebunu scrie:100 milioane doar pe voblere?stradic scrie:sau in provincie poate fi si mai grav....stiu eu unu' care si-a cumparat numai in 2010 voblere de vreo 100 de milioane!
![]()
![]()
Urgent la doctorul Cristian Andrei sa propuna o cura de psihoterapie! Culmea ar fi ca acest individ sa prinda peste mai putin si mai mic decat un pescar localnic f talentat care are doar 3-4 voblere dar stie ce si unde sa foloseasca....
Bete "avon" se intituleaza alea bre',au aceiasi actiune ca un bat de crap insa ceva mai finute si mai elegante cu care se pescuieste atat la pluta cat si la grund. Unele vin cu 2 sau mai multe sectiuni de varf (dual tip) una avon si una quiver, fie cu varfuri interschimbabile (2,3,4,5 si chiar 6oz) fie cu ele blectorizate. Atat!andriipopa75 scrie:lanseta e in stilul astora :http://www.sp-fishingtackle.de/product_ ... rigon.html
arunca si 2 si 10 gr gr, in functie de vf