Super cleni

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 26 Ian 2011, 14:02

fario gandestete cat ani are unu la 4kile si apoi itzi dai seama de ce au altzi si noi nu.....se prindea si atunci dar nu era bataia de jok de acum si respectul fatza de natura era altul chiar daca se traia rau si atunci

stefanflorin casca bine ochi si vezi cum arata(biodiversitatea vietzuitoarelor si a plantelor) unui rau acolo si unul la noi si atunci o sa vezi de unde vine papa aia ptr clean,exista si la noi putzine locuri in salbaticiune unde timpul a stat in loc si raul nu a fost modelat de mana omului,dar acolo e greu de ajuns si trebuie timp.....si cine merge tzine ptr el si se bucura de fiecare clipa petrecuta in compania clenilor......

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Ian 2011, 14:14

Am cascat destul ochii, si crede-ma ca nu m-a dat pe spate, intr-adevar avem multa, extrem de multa mizerie in ape, insa chiar si asa hrana abunda. Pamanturile noastre sunt mult mai fertile fata de stanca lor, ape avem mult mai multe si mai mari ca ale lor deci ar avea conditii mai bune ca la ei. Problema e ca la noi totul se degradeaza pe zi ce trece, fauna, flora, ape, biosisteme intregi. La ei totul infloreste. Vedeam in drumul spre niste balastiere (private, ca la ei 99% din ce inseamna apa e privat) iepuri, multi iepuri, intr-o poienita care stateau la soare nestingheriti. Pai la noi nici nu stiu saracii din ce parte se trage. Deci ce vedem noi la tv, prin reviste, pe net, e totul facut cu multa munca si bani de la stat si de la privati (donatii, asociatii non-profit, etc). :cry:
Urasc atarnatorii!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Ian 2011, 14:18

Eu cunosc niste cleni de astia , in jur de 3-4kg . Cam de 2 ani i-am gasit si le fac cate o vizita cam de 3-4 ori pe vara .

Se simt bine , isi vad de treburile lor de cleni . :lol:

L-au cunoscut si pe Jones , sir Jones , nu au parut foarte interesati de musculitele lui asa ca i-am lasat in pace si i-am admirat neputinciosi de pe mal .

Sper sa-i gasesc bine sanatosi .

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 26 Ian 2011, 16:19

Fario_nebunu scrie:
lee lee scrie:bai,da' avem si noi de astia?
or fi da' cine stie pe unde se ascund grasii astia :)
frumoase exemplare totusi
Da, dar scria acolo ca fu prins in lac! In lacuri e haleala mai multa si nu e curent deci nu depune efort si creste mai repede. Totusi in rtrecut se luau si la noi pe Olt, Mures bucati de 4 kile, sunt destule marturii. Daca mai sunt asemenea bucati cred ca se hranesc mai ales noaptea ca sa evite sa fie vazuti si prinsi. Logic asa ar fi!
e drept ca si eu am prins o data un clean peste 1,5kg(cel din poza de avatar)si l-am luat noaptea.de atunci am luat pana in 0,5kg,dar mai incerc si sper sa mai iau vreunul peste un kil. :wink:
Catch & relax

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 21:05

lee lee scrie:
Fario_nebunu scrie:
lee lee scrie:bai,da' avem si noi de astia?
or fi da' cine stie pe unde se ascund grasii astia :)
frumoase exemplare totusi
Da, dar scria acolo ca fu prins in lac! In lacuri e haleala mai multa si nu e curent deci nu depune efort si creste mai repede. Totusi in rtrecut se luau si la noi pe Olt, Mures bucati de 4 kile, sunt destule marturii. Daca mai sunt asemenea bucati cred ca se hranesc mai ales noaptea ca sa evite sa fie vazuti si prinsi. Logic asa ar fi!
e drept ca si eu am prins o data un clean peste 1,5kg(cel din poza de avatar)si l-am luat noaptea.de atunci am luat pana in 0,5kg,dar mai incerc si sper sa mai iau vreunul peste un kil. :wink:
Apropo, daca e sa prind cleni si pastravi de cca 500 grame si f rar de kil si peste e musai sa cumpar minciog din ala de pasttrav, mic cu maner de lemn? Voi aveti cu totii minciog sau il scoateti cu mana? Ca zau ca mi se pare un ban aruncat cca 30-40 lei, sau ma insel?

stradic
veteran
veteran

super cleni

Mesaj de stradic » 26 Ian 2011, 22:01

Eu din barca iau numai cu mana. Pe rau de obicei cu minciog daca necesita. :wink:
rapala the best vobler in the world

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 26 Ian 2011, 23:25

Fario_nebunu scrie:
lee lee scrie:
Fario_nebunu scrie: Da, dar scria acolo ca fu prins in lac! In lacuri e haleala mai multa si nu e curent deci nu depune efort si creste mai repede. Totusi in rtrecut se luau si la noi pe Olt, Mures bucati de 4 kile, sunt destule marturii. Daca mai sunt asemenea bucati cred ca se hranesc mai ales noaptea ca sa evite sa fie vazuti si prinsi. Logic asa ar fi!
Apropo, daca e sa prind cleni si pastravi de cca 500 grame si f rar de kil si peste e musai sa cumpar minciog din ala de pasttrav, mic cu maner de lemn? Voi aveti cu totii minciog sau il scoateti cu mana? Ca zau ca mi se pare un ban aruncat cca 30-40 lei, sau ma insel?
asta dupa aprecierea si indemanarea fiecaruia.asta poate fi considerata necesitate sau chiar fitza.imi cumpar si asta si aia.....etc ca sa le am.dar poate nu toate sculele le foloseste omul.si eu imi cumpar toate magariile pt pescuit,dar poate nu le folosesc sau le folosesc rar.chestia asta ti se induce de la alti pescari si de asta e o boala.ca apare ceva chestie inovativa,noua pe piata si multi spun ca e o necesitate.dau exemplu:sonarul.eu sau multi alti pescari pot sa prinda pesti si fara sonar,nu?exact asa si cu minciocul.daca crezi ca ai nevoie de el,ia-l.ca poate da altfel ca il scoti, asa artistic si ca la carte, din apa. :wink:
sau poate ca poti scoate pestele fara a avea nevoie de mincioc.asta depinde de tine,de bat si/sau fir(ca este cand pur si simplu poti ridica pestele fara sa se rupa batul sau firul) si depinde de locul de pescuit.adica cum poti sa aduci pestele la mal sau cum e malul(abrupt,drept..) sau pescuiesti de undeva de sus si tre'sa ridici pestele......
Catch & relax

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 23:29

Lee lee ai dreptate, suferim de dependenta de articole de pescuit dupas cum femeile sunt dependente de cumparaturile de haine si bijuterii! Psihologie de consumator compulsiv...daca nu cumparam lunar de 200-300 lei (sunt modest...) suferim, sintim frustrare etc. Mai mare rasul!!! :lol:

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 27 Ian 2011, 01:29

Fario ,asta mai pe la orase,in provincie sunt mult mai atenti la cati si pe ce dau banii.Au cateva liguri si twistere si gata ,cand pierd una e jale mare.Si stai linistit ca prind si ei si inca cum.
Fishermen are born honest, but they get over it.

stradic
veteran
veteran

cleni super

Mesaj de stradic » 27 Ian 2011, 05:38

sau in provincie poate fi si mai grav.... :wink: stiu eu unu' care si-a cumparat numai in 2010 voblere de vreo 100 de milioane! :wink: :wink: 8)
rapala the best vobler in the world

Scrie răspuns