Super cleni

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 26 Ian 2011, 09:40

ce clenoci au englezii astia :!: :!: monstrii intradevara! Oare cam cat masoara si cantaresc!
rapala the best vobler in the world

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Ian 2011, 10:43

Din ce am vazut ca scria in articol, undeva pana in 4 kg. Si partea trista e ca astia habar nu au sa pescuiasca, te iei cu mainile de cap cand vezi tehnici (hair-rig, kile de pelete, boilies, rama, paine), cred ca un voblerist bun de la noi in cateva saptamani le-ar bate toate recordurile :lol: oricum cinste lor ca stiu sa-si ingrijeasca ograda si au ce prinde si la fel vor avea si copiii copiilor lor....si cand te gandesti ca in urma cu ceva ani erau la fel ca noi, ce prindeau bagau la traista....o sa ne loveasca si pe noi mustrarile de constiinta in vreo 80-100 de ani.
Urasc atarnatorii!

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 26 Ian 2011, 11:21

bai,da' avem si noi de astia?
or fi da' cine stie pe unde se ascund grasii astia :)
frumoase exemplare totusi
Catch & relax

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 11:28

lee lee scrie:bai,da' avem si noi de astia?
or fi da' cine stie pe unde se ascund grasii astia :)
frumoase exemplare totusi
Da, dar scria acolo ca fu prins in lac! In lacuri e haleala mai multa si nu e curent deci nu depune efort si creste mai repede. Totusi in rtrecut se luau si la noi pe Olt, Mures bucati de 4 kile, sunt destule marturii. Daca mai sunt asemenea bucati cred ca se hranesc mai ales noaptea ca sa evite sa fie vazuti si prinsi. Logic asa ar fi!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Ian 2011, 11:44

Pestii la astia ating dimensiuni considerabile nu datorita hranei naturale (oricum apele noastre sunt mai bogate in hrana decat ale lor) ci pt ca sunt indopati cu tot felul de nade bogate in protenine si alte !@#$%^& si in plus de asta au si timp sa creasca, ca nah nu-i indeasa nimeni in sacu de rafie. Sa cititi articole sa vedeti cum abordeaza ei o partida la clean/mreana/platica/crap. Din kilele alea de fainuri de origine animala ingrasi o ferma de porci. La noi nu apuca decat cate o insecta, o alga, un pestisor. In balastierele alea se pescuieste la greu dupa crap deci papa consistenta, la greu si mura-n gura. La ei se fac populari, se monitorizeaza popularile, toata lumea are permis de pescuit si carnet de membru la vreun club, toti au grija de pesti si ape, nu au voie sa pescuiasca cu mai mult de 2 lansete, la ei ploua mult deci debite destul de constante ale apelor, si pot continua cu argumente de genul la nesfarsit :?
Urasc atarnatorii!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 12:57

stefanflorin scrie:Pestii la astia ating dimensiuni considerabile nu datorita hranei naturale (oricum apele noastre sunt mai bogate in hrana decat ale lor) ci pt ca sunt indopati cu tot felul de nade bogate in protenine si alte !@#$%^& si in plus de asta au si timp sa creasca, ca nah nu-i indeasa nimeni in sacu de rafie. Sa cititi articole sa vedeti cum abordeaza ei o partida la clean/mreana/platica/crap. Din kilele alea de fainuri de origine animala ingrasi o ferma de porci. La noi nu apuca decat cate o insecta, o alga, un pestisor. In balastierele alea se pescuieste la greu dupa crap deci papa consistenta, la greu si mura-n gura. La ei se fac populari, se monitorizeaza popularile, toata lumea are permis de pescuit si carnet de membru la vreun club, toti au grija de pesti si ape, nu au voie sa pescuiasca cu mai mult de 2 lansete, la ei ploua mult deci debite destul de constante ale apelor, si pot continua cu argumente de genul la nesfarsit :?
OK, atunci cum de erau si la noi pe vremuri clenoi de 4 kile? Ca doar nu ii hranea nimeni cu boilies in secolul 19? Doar braconaj mai mic...desi sigur il prindeau taranii cu plasele!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Ian 2011, 13:34

Pestii aia aveau greutatea aia pt ca erau batrani, si desi probabil se mai capturau din ei, tot exista un anumit numar. In ziua de azi ca sa mai ia asemenea greutate, trebuie sa o faca in timp scurt ca nu apuca sa traiasca mult majoritatea. Sunt perfect de acord ca exista exemplare, poate unele sunt imense ca nah, la atata apa pe care o avem in tarisoara asta....nu se stie, insa clentanii aia ca sa ajunga la dimensiunile alea sunt extrem de smecheri si de precauti si probabil nu pot fi capturati cu una cu doua. Pe masura ce trece timpul, metodele de pescuit sportiv sau braconaj evolueaza, astfel ca sunt mai eficiente deci si sansa lor se diminueaza si vor fi din ce in ce mai imposibil de prins. Modificarea habitatului natural in cele mai multe cazuri a fost daunatoare. Vezi lacuri de acumulare pe Olt care sunt secate pt nu stiu ce reparatii o data la nu stiu cati ani, si in urma secarii nu mai ramane mare lucru. Eu ma refer aici nunumai la clean, ci la toate speciile de peste. Englezoiu decormateaza, creeaza locuri artificial, pt pesti, tot felul de canaluse sau gropite unde puietul se poate dezvolta. Noi vedem pestoii aia, da in spatele lor e munca multa, bani multi si rezultate pe masura.
Urasc atarnatorii!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 13:46

Atunci hai sa dam apele publice ale Romaniei in administrate la englezi si nemti pe 20 de ani sa vedem ce iese! Mai rau ca acum greu de crezut ca se poate...si sa aiba dreptul sa aduca si paznici (inarmati) din UK si Germania.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Ian 2011, 13:54

Eu zic ca aia in 10 ani ar face din rahat bici, si ar mai si pocni, beleaua e ca probabil ne-ar pune interdictie noua sa mai pescuim sau probabil ar exista niste examene gen "admitere" unde daca nu stii nu treci. Eu as pune si un test psihologic ca sa se mai cearna nebunii. :roll:
Urasc atarnatorii!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 13:59

stefanflorin scrie:Eu zic ca aia in 10 ani ar face din rahat bici, si ar mai si pocni, beleaua e ca probabil ne-ar pune interdictie noua sa mai pescuim sau probabil ar exista niste examene gen "admitere" unde daca nu stii nu treci. Eu as pune si un test psihologic ca sa se mai cearna nebunii. :roll:
E clar - ar costa permisul anual vreo 200-1000 lei, examen de luat permisul, test psihologic, recomandari de la 2 profesori din scoala, facultate etc, certificat de la locul de munca sau act de somaj etc. Pe bune, as da un 200-300 lei pe an sa stiu ca e peste mult si mare!

Scrie răspuns