Super cleni

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 19 Ian 2011, 10:38

Am fost acum trei ani in Croatia la Plitvice, sa vezi acolo cleni. Apa curata cristal, pescuitul interzis, turistii hraneau pestii si erau numai cleni. Am vazut acolo f multe exemplare de peste 2-3 kg.
Revenind la topic, recordul meu la clean este in jur de 1 kg, deci nimic "super" dar a fost un drill frumos.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Ian 2011, 12:30

YoNutzu scrie:Chiar nu stiu daca sunt prinsi la artificiale ...
Englezii mai au Super Cleni, am niste filme cu Matt Hayes in care prinde numai unu si unu ...
Cel mai mare Clean pe care l-am vazut live a fost la un coleg de servici', prins la boaba de strugure.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7160
Daaaaa, stim! Luat pe Ialomita la VV in cascada aia mare care acum a fost distrusa de buldozerele lui Blanda, aflata la cca 100 m de pod in aval. Ma insel? Apropo Ionutz ca sa vezi ca Cel de Sus nu doarme: blanda e acum urmarit penal si a fugit in Canada, vorbeau paznicii lui ca e in Montreal. Daca vrei aflu si pe ce strada e si dupa aia il santajez - ii cer echipament Cabellas UL complet altel sta dupa gratii! :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Ian 2011, 12:55

Belenyessy S scrie: Am vazut acolo f multe exemplare de peste 2-3 kg.
Revenind la topic, recordul meu la clean este in jur de 1 kg, deci nimic "super" dar a fost un drill frumos.
Daca ai "drum" in amonte de Reghin zona Brancovenesti - Ideciu ai sanse mari sa te intalnesti cu exemplare mari poate chiar si de 3 kg.
Pescarii de acolo prind frecvent cu porcusor sau coada de oblete exemplare mari, nu vad de ce nu ar intra si la artificiale....

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 19 Ian 2011, 13:11

Am pescuit de multe ori in zona Brancovenesti dar am prins numai un clean de cca 1kg doi la 0,5 kg restul mici. Nu am avut norocul sa ma intilnesc cu un batrinel.
Dar la ce japca este in zona acea (un prieten a numarat cca30 da hatzari din masina) m-as mira daca ar fi multe exemplare mari.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Ian 2011, 13:18

Inca mai sunt exemplare frumoase, majoritatea sunt "retrase" in zone greu accesibile de pe mal din cauza vegetatiei abundente....
Hatari si electricieni sunt destui din pacate si nici nu scapam de ei, doar daca " importam" crocodil sau stiu eu ce minuni, altfel no way.
Ar trebui dat liber la "sezonul de impuscat Braconieri " dar cum e situatia pe la noi ar cadea victime tocmai altii...

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 19 Ian 2011, 13:22

Belenyessy S scrie:Am fost acum trei ani in Croatia la Plitvice, sa vezi acolo cleni. Apa curata cristal, pescuitul interzis, turistii hraneau pestii si erau numai cleni. Am vazut acolo f multe exemplare de peste 2-3 kg.
pai la Plitvice e alta treaba.Parcul National din Plitvice este Rezervatie Naturala aparata de lege.acolo este intr-adevar Raiul pe pamant.ca si pescar nu e bine sa mergi acolo si sa vezi ditamai clenii si sa nu fii lasat sa pescuiesti ca iti faci numai rau. :wink: e bine totusi ca sunt locuri unde sa vezi cleni mari si frumosi si e bine ca sunt aparati de lege ca sa creasca mari si grasi.clenii de acolo sar la orice aruncat in apa,mancare sau altceva.exemplarele alea de 2-3 kg sunt,sunt si mai mari.anul trecut am trecut pe acolo si am facut o gramada de poze.iata unul ''frumusel''.

Imagine

acolo am observat si faptul cum ca aia mari traiesc solitari nu in stoluri(asa se zice despre cleni).iata si dovada.

Imagine

si mai am cateva poze din oraselul Rijeka unde clenii stau cu sutele in stoluri pe un rau care strabate orasul.

Imagine

ratza din imagine nici nu are sanse la ei,clenii fiind mari pt ratzele de pe acolo.

Imagine
Catch & relax

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 19 Ian 2011, 13:25

mai gasesti imagini de genu si prin romania....si daca vorbesti frumos cu paznicu barajului poate te lasa sa si arunci de 2 3 ori. 8)

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 19 Ian 2011, 13:33

la ce baraj,totusi? :D
Catch & relax

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 19 Ian 2011, 13:35

eeee....si tu ....hai fie ...barajul de la capalna...m-am spart na ....buiuc pe ei...:)

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 19 Ian 2011, 13:44

@Fario
Sa fi vazut cum a fost saptamana trecuta la pod la VV ... ziceai ca este concurs, dar numai ca acolo se lasa spatiu intre competitori dar aici ....
Blanda sa plateasca pentru cate nenorociri a facut si mai este unu care polueaza la greu ...poate fuge si ala...
Care a fost cel mai mare Clean in zona VV anul trecut?! La mine nu a sarit de 700-800g iar un cumnat a luat unul la kil.

Scrie răspuns