Super cleni
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ba exista si e a drak de mare,ca satisfactia de a prinde peste e la fel in ambele cazuri
sa nu imi spuna cine a dat inainte la statzionar si mai da ocazional iarna iar acum da la wb ca nu e diferentza ca.........
la statzionar sansele sunt 90-10 pe cand la spinn e fifti fifti si e alta treaba cand il scotzi din barlog si il faci sa itzi ia momeala comparat cu momeala care ii dai la bot si mai si nadesti ca sa ii deschizi apetitul,sunt doua lucruri total diferite dar drilul ramane acelasi
pe tema asta chiar discutam ieri la o partida cu un vecin,el de colo pai daca dai cu wb imediat sare pe el si de acolo o intreaga poveste....
oricine poate da cu wb,cel mai important e sa il faci sa il atace si de aici e poveste multa,trebuie tzinut cont de multe lucruri de aceea se discuta pe aici,pana si modul in care cade pe apa wb e semnificativ....
pe cand cu un pescutz plasat strategik la marginea curentului unde mai stau si ceilaltzi pescutzi nu exista sa nu il atace ....
de scule nu are rost sa vb ca diferentza mare nu prea e,chiar daca ai in mana un UL si celalalt un feeder sau mach sensibil cam aceiasi e senzatzia in dril,spun din proprie experientza
sa nu imi spuna cine a dat inainte la statzionar si mai da ocazional iarna iar acum da la wb ca nu e diferentza ca.........
la statzionar sansele sunt 90-10 pe cand la spinn e fifti fifti si e alta treaba cand il scotzi din barlog si il faci sa itzi ia momeala comparat cu momeala care ii dai la bot si mai si nadesti ca sa ii deschizi apetitul,sunt doua lucruri total diferite dar drilul ramane acelasi
pe tema asta chiar discutam ieri la o partida cu un vecin,el de colo pai daca dai cu wb imediat sare pe el si de acolo o intreaga poveste....
oricine poate da cu wb,cel mai important e sa il faci sa il atace si de aici e poveste multa,trebuie tzinut cont de multe lucruri de aceea se discuta pe aici,pana si modul in care cade pe apa wb e semnificativ....
pe cand cu un pescutz plasat strategik la marginea curentului unde mai stau si ceilaltzi pescutzi nu exista sa nu il atace ....
de scule nu are rost sa vb ca diferentza mare nu prea e,chiar daca ai in mana un UL si celalalt un feeder sau mach sensibil cam aceiasi e senzatzia in dril,spun din proprie experientza
- stefanflorin
- veteran
La mine pe Jiu de cand a luat amploare vobleritul, s-a rarit drastic cleanul, asa ca orice ai zice tu, cand dai de ei, tot cu vobleru ii cureti. Partea nasoala e ca desi nu am nimic impotriva celor care retin peste (si eu o fac) nu sunt de acord cand ii vad ca ia clenuti ca palma si mai mici si ii baga la traista. Cand eram copil ii prindeam la dude/lacuste/mamaliga/pestisor/coropisnita/lipitoare/etc. si tot timpul in locurile stiute erau cleni. Apoi am descoperit vobleritul la clean, si pt toti incepatorii e cel mai distractiv mod de a te apuca de spinning. Unii zic ca e tehnica...bla..bla, eu zic ca e cel mai simplu stil de spinning si ca oricine o poate face. Si aveam distractie pe cinste mai ales ca eram cativa care pescuiam la asa ceva, si deci pesti din abundenta. Cu trecerea anilor clenii au inceput sa se rareasca, sunt din ce in ce mai mici, si nu-i mai gasesti in bancurile de alta data cand intr-o singura agatatura gaseai 15-20 de pesti destul de imbracati (acum prinzi 3-4 ca palma si trebuie sa fii multumit ca l-ai vazut). Braconajul isi spune cuvantul, dar cel putin in zona mea, voblerul ii extermina nu plase, nu curent, nu altceva.
Pun si eu unul:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11399
E cel mai mare clean prins de mine....(deocamdata )
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11399
E cel mai mare clean prins de mine....(deocamdata )

Parerea mea e ca ai gandit problema putin cam gresit. Daca un sofer are 100km/h si loveste pe cineva pe trecerea de pietoni cine crezi ca e vinovat, masina sau soferul?stefanflorin scrie:La mine pe Jiu de cand a luat amploare vobleritul, s-a rarit drastic cleanul, asa ca orice ai zice tu, cand dai de ei, tot cu vobleru ii cureti. Partea nasoala e ca desi nu am nimic impotriva celor care retin peste (si eu o fac) nu sunt de acord cand ii vad ca ia clenuti ca palma si mai mici si ii baga la traista. Cand eram copil ii prindeam la dude/lacuste/mamaliga/pestisor/coropisnita/lipitoare/etc. si tot timpul in locurile stiute erau cleni. Apoi am descoperit vobleritul la clean, si pt toti incepatorii e cel mai distractiv mod de a te apuca de spinning. Unii zic ca e tehnica...bla..bla, eu zic ca e cel mai simplu stil de spinning si ca oricine o poate face. Si aveam distractie pe cinste mai ales ca eram cativa care pescuiam la asa ceva, si deci pesti din abundenta. Cu trecerea anilor clenii au inceput sa se rareasca, sunt din ce in ce mai mici, si nu-i mai gasesti in bancurile de alta data cand intr-o singura agatatura gaseai 15-20 de pesti destul de imbracati (acum prinzi 3-4 ca palma si trebuie sa fii multumit ca l-ai vazut). Braconajul isi spune cuvantul, dar cel putin in zona mea, voblerul ii extermina nu plase, nu curent, nu altceva.
Plus ca tu(presupun doar, nu te acuz de nimic) daca retii 10 cleni la 1kg care sunt reproducatori, faci mult mai mult rau decat cel care retine 10-20 de clenuti cat palma, nu ca asta nu ar fi rau...

-
- veteran
"Braconajul isi spune cuvantul, dar cel putin in zona mea, voblerul ii extermina nu plase, nu curent, nu altceva."
ma bag si eu cu parerea mea si va spun ca doar cu voblere mar mira sa exterminati cleni,poate sa i reduceti efectivele dar nu sai exterminati.si in delta dunarii daca sar folosi doar vintirele si plasele ar fi mai mult peste
eu asa zic apoi nu stiu
ma bag si eu cu parerea mea si va spun ca doar cu voblere mar mira sa exterminati cleni,poate sa i reduceti efectivele dar nu sai exterminati.si in delta dunarii daca sar folosi doar vintirele si plasele ar fi mai mult peste
eu asa zic apoi nu stiu

-
- veteran
-
- veteran
Si pe Ialomita in zona Targoviste e mult mai rar si mai mic cleanul fata de 2004 cand am venit prima oara. Dar nu as da vina pe vobleristi ci pe cei cu plase, ecrane, parasute, dar mai ales pe poluare. Cu toate astea am vazut paraie mici, pline de resturi de petrol unde misuna clenii. Deci poluarea ar putea avea rol secundar. Toti constatam ca azi clenii sunt mai putini si mai mici. Or exista studii zonale care sa arate cum au evoluat efectivele si cauzele raririi?
cea mai tare fazastefanflorin scrie:La mine pe Jiu de cand a luat amploare vobleritul, s-a rarit drastic cleanul, asa ca orice ai zice tu, cand dai de ei, tot cu vobleru ii cureti. Partea nasoala e ca desi nu am nimic impotriva celor care retin peste (si eu o fac) nu sunt de acord cand ii vad ca ia clenuti ca palma si mai mici si ii baga la traista. Cand eram copil ii prindeam la dude/lacuste/mamaliga/pestisor/coropisnita/lipitoare/etc. si tot timpul in locurile stiute erau cleni. Apoi am descoperit vobleritul la clean, si pt toti incepatorii e cel mai distractiv mod de a te apuca de spinning. Unii zic ca e tehnica...bla..bla, eu zic ca e cel mai simplu stil de spinning si ca oricine o poate face. Si aveam distractie pe cinste mai ales ca eram cativa care pescuiam la asa ceva, si deci pesti din abundenta. Cu trecerea anilor clenii au inceput sa se rareasca, sunt din ce in ce mai mici, si nu-i mai gasesti in bancurile de alta data cand intr-o singura agatatura gaseai 15-20 de pesti destul de imbracati (acum prinzi 3-4 ca palma si trebuie sa fii multumit ca l-ai vazut). Braconajul isi spune cuvantul, dar cel putin in zona mea, voblerul ii extermina nu plase, nu curent, nu altceva.

...deci prin urmare spinu e daunator sanatatzii pestelui,ia apucatziva de pescuit cu alunu si cu lacusta

respect fatza de natura nu exista iar foamea e cel mai mare dujman in romania la ora actuala,cel mai bun exemplu e cel pe care l-am trait
o pers.... pescuieste numai la stazionar,inainte prindea nu mult ca nu stia cum sa faca,o inceput sa nadeasca si rezultatele or fost pe masura,primi ani pana in 7kg pe partida,urmatorii ani pana in 12kg pe partida,iar acum slab,ca nu mai e peste,ca mananca rau,a inceput sa dea si cu parasuta,a vazut ca ia bine si a continuat,si acum se plange ca nu mai stie unde sa merga,si il intreb da placerea in pescuit unde mai e,trebuie neaparat sa retzii atat peste si sa apelezi la toate tziganiile astea ca dupa cum vad eu voi mergetzi de foame la pescuit sa nu imi spui ca numai peste mananci..........restul a fost o polemika iar rezultatul a fost unu de zile mari,nici nu imi venea sa cred,era ceva de genu:am fost prins dand cu parapanta si am luat 4mil amenda si de asta ma duk in continuare tot cu parapanta ca sa scot amenda

.....iar ca el sunt multzi pe uni i-au prins pe altzii nu,dar foamea e inca mare,sa fie devina mentalitatea cu care au fost obisnuitzi unii sau e doar acea stare care te face sa vrei tot mai mult pe zi ce trece indiferent de metoda cu care obtzi acel lucru si sa nu mai vrei sa te opresti din cauza ca asa te-ai obisnuit sa traiesti si nu esti capabil sa te schimbi
- stefanflorin
- veteran
Ma' pescuitorilor treaba sta in felul urmator (bagati bine la cutie): primavara pestele migreaza amonte pt depunere dar din cauza barajului Isalnita se localizeaza undeva aval de acesta. Plase nu ai sa vezi aici (poate vreun parasutist-doi care oricum o ia in mana) in schimb vobleritul este in floare. Ok, nu-i nimic rau in a pescui la spinning dupa clean (toti incepatorii o fac
) insa odata cu scaderea debitului apei, pestii se retrag prin gropi bine stiute de cam toti cei care o ard acolo de unde sunt extrasi unul cate unul zi de zi pana cand fie vine vreo viitura si nu se mai poate pescui fie nu mai ramane nimic acolo. Catch and release vezi la cate unu' insa pe astia ii numeri pe degete, restul, tot cu mic cu mare la sacosa, ca deh, copchii multi. Eu sunt de parere ca decat sa iau un lindic d-ala de 25 de cm acasa ca sa-l pun in tigaie sa-mi satisfac nevoile animale, mai bine ma duc la o balta, prind 2-3 kile de caras si sunt super satisfacut, e si mult mai gustos, si nu supar nici "ecologistii". Eu va zic ce era acum 6-7-8 ani, poate mai bine, "calcai pe ei" si acum in afara de faptul ca strecori apa si mai prinzi cate un guvid d-asta de o schioapa, mare lucru nu mai e (cu unele exceptii). Stiu ca suna oarecum hilar ce va zic eu, insa e adevarul. Nu-l extermina voblerul dar contribuie masiv in mana cui nu trebuie!
PS: cleanul pe rau= cel mai lacom peste
PPS: nu e o ipoteza, e o concluzie.
PPPS: nu plec fara un sac de rafie de 50 de kile la mine

PS: cleanul pe rau= cel mai lacom peste
PPS: nu e o ipoteza, e o concluzie.
PPPS: nu plec fara un sac de rafie de 50 de kile la mine