Stiuca pe Siret
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- holykowalsky
- utilizator constant
Stiuca pe Siret
Pescuiesc foarte des pe Siret (zona Vrancea-Focsani) la salau si am auzit povesti cu stiuci de siret da nu am prins si nu am vazut sa prinda cineva.
Sunt sau nu , ca sa nu ma mai chinui...
Sunt sau nu , ca sa nu ma mai chinui...
A cam disparut . Eu ajung f rar pe Siret mai sus de Bacau. Nu am prins stiuca niciodata si nici nu am vazut prinsa. Am auzit si eu multe povesti de la cei varstnici de genu" acu 20-30 de ani era multa stiuca.Am pus disparitia ei pe seama barajelor din zona Racaciuni. Vara trecuta niste pusti imi povesteau ca au prins o marla de aprox o palma langa niste buctuci-deci mai este dar foarte rara. Cineva spunea ca ar fi mai multa spre Suceava iar in aval de racaciuni unde pscuiesti tu n-are dc sa nu fie ca doar vine din Dunare.
Este stiuca pe lacurile de acumulare, de obicei in coada lacurilor pe unde e vegetatie,daca ai barca si stai mult pe apa dai de ea.In porti la Calimanesti s-a prins stiuca anul trecut cand erau turbinele oprite si in aval intamplator.Este mult mai rara decat alte specii de rapitor pe Siret.
Eu cred ca stiuca se adapteaza mai greu fluctuatiilor apei spre deosebire de salau si avat si nici nu e indragostita de curent,Siretul in aval de ultimul baraj fluctueaza aproape zilnic fapt ce o impinge spre Dunare(banuiesc eu
). Pe Siret cred ca e oportunista si solitara , nu am vazut banc de stiuci pana acum.
Eu cred ca stiuca se adapteaza mai greu fluctuatiilor apei spre deosebire de salau si avat si nici nu e indragostita de curent,Siretul in aval de ultimul baraj fluctueaza aproape zilnic fapt ce o impinge spre Dunare(banuiesc eu

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- senior
Stiuca pe Siret
Mai este stiuca pe Siret (de fapt a inceput sa fie, iar....). In zona Botosaniului, vara asta, am prins stiuca (100-750 gr.) la fiecare iesire, la voblere Cozma.......
Cu stima,
Cu stima,
- holykowalsky
- utilizator constant
Va salut! Daca nu va supar, as vrea sa intervin in acest dialog. Este stiuca pe Siret. Vorbesc de zona judetului Botosani. Si nu vorbesc de lac ci de Siretul nostru ingust si repede ,asa cum este la intrarea in tara.Va pot da detalii daca va starnesc interesul spunandu-va de capturi intre 2 si 5 kg bucata fara a avea nimic cu povestile pescaresti.