Stiuca pe Siret

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vlad
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vlad » 24 Ian 2007, 12:13

Nu am trecut apa , am vazut un nene care a prins de pe malul celalalt,dar ar trebui sa mearga mai bine de pe malul "nostru" ca-s cioate,bolovani ...

Interesanta treaba cu stiucile in suvoi.De cate ori am pescuit in locuri asemanatoare pe Siret nu am avut surprize.Pe semne ca's mai multe la voi.

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 24 Ian 2007, 13:31

interesanta chestia cu suvoiul.... eu nu am auzit de asha ceva... cred ca ar fi posibil da in perioada calda....si oricum intamplator si nu ca o regula de baza.....
Bla bla bla, bla bla bla

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 24 Ian 2007, 14:40

Frecventa si marimea capturilor m-a convins ca nu este intamplare. Si apoi semnele distinctive ale atacurilor cu care deja ne-am invatat (vinzoleala pestisorului care nu este succedat de urmarire si de atacul zgomotos al avatului, sau dara de mai mica amploare pe care o lasa urmarirea bibanului) sunt foarte frecvente in suvoi, sau langa suvoi. Cred ca in mare masura aveti dreptate cu sezonul cald:idea: ,dar care tine din mai pana in octombrie. Am sa va spun si de nalucile folosite si modul de abordare jocului nalucii in astfel de locuri. Bineinteles daca va intereseaza. Va salut!

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 24 Ian 2007, 14:48

te rog sa ne spui ......dar pot sa stiu si eu pe ce rau ai prins stiucile respective....
Bla bla bla, bla bla bla

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 25 Ian 2007, 12:03

Este vorba de spinning pe raul Siret, in aval si in amonte de acumularea Rogojesti. Nu este salau dar este stiuca ... deocamdata este :?:
Nu prea vrea vobler, in schimb este interesata de shad, rotativa si oscilanta mica. Este zicala ca naluca mare atrage stiuca mare, dar pot spune ca nu odata am luat stiuca relativ mare (2 kg)la rotativa de clean . Twisterul negru sidefat, cu jig rosu da rezultate peste asteptari in unele zile mai reci si mohorate. Dar oscilanta... oscilanta (3-5) e leacul ei. Neajunsul este ca se da la ea si bibanul, si avatul. Cele mai bune rezultate le avem daca ne postam pe mijlocul apei si facem recuperarea dinspre mal spre centru in dinte de fierastrau cu zvacniri pana la suprafata apei. Dar...frumusetea este cand arunci peste suvoi recuperezi pana in suvoi si o lasi libera (oscilanta) ,să o duca apa, miscarile din lanseta fiind de mica amplitudine. Si ca de cele mai multe ori, la iesirea din suvoi, zici ca ai agatat. Dar nu...dupa cateva clipe stii ca e EA.

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 25 Ian 2007, 13:17

Salau nu e da stiuca eee.....inseamna ca in zona mea nu merge ca am salau mult...si doi rapitori de talia asta nu cred sa se impace prea bine...

oricum in sezonul cald o sa incerc si chestia asta cine stie...decat sa merg pana in delta.......alte sfaturi si idei daca mai ai nu ezita sa le divulgi.... :)
Bla bla bla, bla bla bla

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 26 Ian 2007, 11:46

Nu-mi permit sa dau sfaturi nimanui. Cat despre idei...am destule. Sunt rezultatul unor indelungi observatii dar si practici. Eu nu le tin la secret. Mai ales ca unele nu sunt bagate in sama deoarece sunt , sau cel putin par nastrusnice. Ca si ideea de a merge, candva, la un salau, acolo ,la voi.Insa , domnilor , am nevoie de secretele si sfaturile dumneavoastra si la pescuitul stiucii dar mai ales la salau :!: Iveti toata viata si tot nu stii indeajuns. Ascult...

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 26 Ian 2007, 13:15

cand vrei sa vii prin zona da un mes pe privat si te duc in locurile unde pescuiesc eu....sfaturi nu am ce sa-ti dau ...oricum sunt sigur ca le stii si tu..chestii de baza.....restu depinde de fiecare....
Bla bla bla, bla bla bla

fishmaster
junior
junior

Mesaj de fishmaster » 26 Ian 2007, 13:19

Si eu am pescuit vara asta in amonte de Rogojesti,spre granita,tinta predilecta fiind cleanul dar am avut surprize placute din partea stiucilor(driluri superbe cu echipament UL,lumanari...stiti voi).Mai urit era cand imi taia firul si pleca cu bunatate de vobler.Asta e."No pain,no gain".

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 26 Ian 2007, 13:24

pai dane si o greutate de control a stiucii...ca na pentru marle la kil nu bat atata drum...:)
Bla bla bla, bla bla bla

Scrie răspuns