pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
vlad
- utilizator constant

-
Eu zic sa povestesti , pe mine m-ai facut curios.
Numai sa nu ne zici la urma ca aveau dinti clenii veniti de la ucraineni.

-
ovidiu
- veteran

-
am un unchi pescar, care locuieste in botosani...si care ma tot invita la pescuit la stiuca... si ati ghicit ,tot pe siret. cred ca totusi vara asta o sa iau si o lanseta in masina ,cand ma voi duce pe la el.
-
holykowalsky
- utilizator constant

daedalus: interesanta idee de schimb....oky cedez loc de shalai 4kg+ cu loc stiuca 4kg+....

)
lasand gluma la o parte nu e nici un secret unde au fost prinsi ...balastiera de la vadu rosca pe 6 ianuarie 2007..am mai luat doi pe 20 ian 3.6kg si 4 kg o sa pun si pozele astea da deja incep sa semene prea mult pozele intre ele.....
Din cate am inteles e mai des intilnita in lacurile de acumulare de la baraje da cred ca o gasesti si in vreun golf mai domol si cu copaci inecati din siret..sper
-
mihali
- veteran

Atunci sa incepem, domnule Vald! Probabil ca stiti ca in apropiere de orasul Siret, pe lacul de acumulare Rogojesti, se desfasoara de catva ani etape din concursul de pescuit la rapitori pe tara. Veti gasi pe net si fotografii, si impresii care sunt adesea elogioase. Capturi? In unele zile sute.La sediul filialei Siret si Radauti gasiti exemplare expuse(capetele) de peste 7 kg. Dar si in aval si in amonte de lac este stiuca (nu putina) si nueste venita de la ucraineni. Din pacate, cu toate eforturile celor de la filiala Siret, au grija de ea si braconierii. Daca va mai intereseaza va pot impartasi cateva experiente de spinning care nu au nimic de a face cu ceea ce stim , de regula, despre stiuca.Va salut!
-
mihali
- veteran

Si sa nu uit...Va asigur ca nu pleci cu tolba goala daca vei cauta cleanul pe vadurile din amonte si din aval de lac.
-
vlad
- utilizator constant

-
La noi se prinde de obicei la voblere si la rotative care evolueaza cat mai aproape de substrat (la pescuitul pe rau ma refer).
Daca doresti sa ne spui cum este cu stiuca pe rau (nu pe acumulare)astept cu nerabdare , poate functioneaza si la noi.
-
holykowalsky
- utilizator constant

Cred ca o sa incerc un loc, se numeste "La dale"(pe la suraia-vrancea), e un golf acolo destul de linistit...si plin de buturugi pe fund aduse de inundatii...da e dubioasa treaba ca siretu' asta variaza foarte des....a prins careva ceva pe acolo??
Bla bla bla, bla bla bla
-
vlad
- utilizator constant

-
Anul trecut in toamna am vazut prins salau(pe malul celalalt) si clean(aprox. 1 kg) exact acolo la copaci. Intradevar daca as fi stiuca acolo as sta .

-
holykowalsky
- utilizator constant

si cum ai ajuns pe malul celalalt...cu barca???
Bla bla bla, bla bla bla
-
mihali
- veteran

Suntem obisnuiti cu o apa destul de repede, asa ca pe sub mal se pot vedea "lemnele" stand la soare complet nemiscate. Pana aici nimic deosebit, insa va pot spune ca in zonele in care se vade nu prea ai sanse sa o convingi sa fie interesata de naluca, chiar daca i le dai pe la bot. Cel mult , te trateaza cu o miscare lenta, nepăsatoare prin care isi schimba pozitia. Si mai curios, cu toate ca stim locurile cu vegetatie la mal sau chiar pe mijloc ,in bataia apei, stim ca este acolo, si o servim direct in "sufragerie" cu nalucile cele mai apetisante , rareori avem succes. Si totusi prindem stiuca. Unde? In suvoi, acolo unde cautam cleanul sau avatul. Nu vadu,l relativ linistit , ci apa deosebit de repede si tumultoasa. Nu a fost o intamplare. Mereu , mereu capturi departe de apa linistita , departe de vegetatie. Concluzia? O cautam acolo unde nu ar trebui cautata.